Bitcoin Forum
August 03, 2026, 05:27:12 PM *
News: COLDCARD users only: critical vulnerability risks funds stored on COLDCARD devices; immediate action required

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Üniversitelilere 'öğrenci affı' TBMM'ye geliyor  (Read 80 times)
MomusReign (OP)
Member
**

Activity: 182
Merit: 39

View Profile
June 29, 2026, 10:57:27 AM

AKP milletvekilleri tarafından hazırlanan kanun teklifiyle, 1 Temmuz 2022'den itibaren üniversitelerle ilişiği kesilen veya kayıt hakkı kazandığı halde yaptırmayan öğrencilere üniversiteye dönüş yolu açılıyor. Düzenlemenin bu hafta TBMM Başkanlığına sunulması planlanıyor.

Öğretim hayatını bitirememişlere müjde af geliyor.

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/universitelilere-ogrenci-affi-tbmm-ye-geliyor-2026-ogrenci-affi-kimleri-kapsiyor-sartlari-neler-2516409
l99l
Hero Member

Activity: 1134
Merit: 661

View Profile
June 29, 2026, 04:20:55 PM

AKP milletvekilleri tarafından hazırlanan kanun teklifiyle, 1 Temmuz 2022'den itibaren üniversitelerle ilişiği kesilen veya kayıt hakkı kazandığı halde yaptırmayan öğrencilere üniversiteye dönüş yolu açılıyor. Düzenlemenin bu hafta TBMM Başkanlığına sunulması planlanıyor.

Öğretim hayatını bitirememişlere müjde af geliyor.

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/universitelilere-ogrenci-affi-tbmm-ye-geliyor-2026-ogrenci-affi-kimleri-kapsiyor-sartlari-neler-2516409
Eğitim adına gerçekten güzel bir af olmuş. Hayat şartları nediyle eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan  yada kayıt hakkı kazanmasına rağmen çeşitli sebeplerle kayıt yaptıramayan çok fazla insan var.
Aradan yıllar geçtikten sonra pişman olup eğitimine devam etmek isteyenler için önemli bir fırsat sunuyor. İnsanlara ikinci bir şans vermek her zaman değerlidir. Smiley

eightdots
Legendary
*

Activity: 1582
Merit: 1056

View Profile
June 29, 2026, 07:12:16 PM

Eğitim adına gerçekten güzel bir af olmuş. Hayat şartları nediyle eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan  yada kayıt hakkı kazanmasına rağmen çeşitli sebeplerle kayıt yaptıramayan çok fazla insan var.
Aradan yıllar geçtikten sonra pişman olup eğitimine devam etmek isteyenler için önemli bir fırsat sunuyor. İnsanlara ikinci bir şans vermek her zaman değerlidir. Smiley

Söylediğiniz nedenlerden dolayı eğitimini alamamış kişilere tekrar kayıt şansı vermek güzel olmuş. Bu fırsatı iyi değerlendirenler de olacaktır. Teklife göre; ön lisans, lisans tamamlama, lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenim görürken 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren üniversite ile ilişiği kesilenler faydalanacak. Eğitimini almak istemesine rağmen hayat şartları sebebiyle eğitimini yarıda bırakanlara tekrar eğitim hakkı verilmesi ve üniversiteye kayıt yaptırma hakkı kazandığı halde kayıt yaptıramayanları da kapsaması iyi bir durum.

█████████████████████████
███████▀▀███████▀▀███████
█████▀░░▄███████▄░░▀█████
███▀░░██████▀░▀████░░▀███
██▀░░▀▀▀████████████░░▀██
██░░█▄████▀▀███▀█████░░██
██░░███▄▄███████▀▀███░░██
██░░████████████████░░██
██▄░░████▄▄██████▄▄█░░▄██
███▄░░██████░░████░░▄███
█████▄░░▀███░░▐▀░░▄█████
███████▄▄███████▄▄███████
█████████████████████████
.
 ROOBET .██████. BET ON WORLD CUP  🗺 ⚽︎.██████.
|

█▄█
▀█▀
████▄▄██████▄▄████
█▄███▀█░░█████░░█▀███▄█
▀█▄▄░▐█████████▌▄▄█▀
██▄▄█████████▄▄████▌
██████▄▄████████
█▀▀████████████████
██████
█████████████
██
█▀▀██████████████
▀▀▀███████████▀▀▀▀
|.
   BET NOW   
RaltcoinsB
Legendary
*

Activity: 2940
Merit: 1551

View Profile
June 29, 2026, 08:39:25 PM

Terör ile bağı olup ilişiği kesilenleri de kapsayıp kapsamayacağını merak ediyorum umarım böyle bir şey olmaz çünkü bu örgütçüleri kapsarsa bu durum üniversitelerde yine örgütlenmeler artabilir hayatın olağan akışında üniversite kaydını yaptıramayanlar için güzel haber umarım dediğim konuları kapsam dışı bırakmışlardır

Phoenix Anka
Legendary
*

Activity: 1736
Merit: 1109

View Profile
June 30, 2026, 06:42:51 PM

TBMM’ye mantıklı şeyler gelsin böyle. Suçluları, mahkumları affedip ülkeye cani, katil salacaklarına, üniversitede bir şekilde sorunlar yaşamış ve ilişiği kesilmiş öğrencileri affedin. Bize böyle kişiler lazım. En azından okumak istiyor bu kişiler. Umarım bu durumdan faydalanan kişiler olur ve gerçekten okuyarak ülkeye faydalı olurlar.

Mustang Shelby
Legendary
*

Activity: 1470
Merit: 1037

View Profile
June 30, 2026, 06:44:35 PM

Terör ile bağı olup ilişiği kesilenleri de kapsayıp kapsamayacağını merak ediyorum umarım böyle bir şey olmaz çünkü bu örgütçüleri kapsarsa bu durum üniversitelerde yine örgütlenmeler artabilir hayatın olağan akışında üniversite kaydını yaptıramayanlar için güzel haber umarım dediğim konuları kapsam dışı bırakmışlardır
Devlet Bahçeli önerirse bunlar özellikle kapsama dahil edilir. Şu sıralar biliyorsunuz MHP değil de DEM yöneticisi gibi davranıyor. DEM’lilerin dile getirmediği Abdullah Öcalan’a gelsin mecliste konuşsun bile dedi. Eğer söz konusu af bu sıraların teklifi ile olacaksa merak etmeyin terör yanlısı olup okuldan atılanlar geçmiş haklarını bile alıp üst sınıfta olurlar.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: