Iron Man hedef yarıştır, yıllar sonra hedefinize koyasınız. Benim de hedeflerim arasında yer alıyor ama aktif yaşantımda yeterince vakit ayıramıyorum, belki 3-5 sene sonra yaparım. Ulaşılabilecek en üst seviyelerden birisidir.
Triathlon ile ilgilenenler varsa iyi bilir, iki kere koşuya çıktım beş kere bisiklet sürdüm ile olacak bir şey değil. Vücudun hem fiziksel hem psikolojik olarak hazır olması gerekir. İnsanın sınırlarını zorlayan bir performanstır, sıfırdan gelen birinin sadece koşu parkuruna hazırlanması için en az 6 ay, bütün bunları bir arada yapabilmesi için en az 1 sene çalışması gerekir. Bu çalışma da yediğiniz içtiğiniz uyuduğunuz ve antrenmanlarınız derken askeri disiplinden öte bir disiplin ister, 1 saat eksik uyuyamazsınız ya da 1 dilim ekmek fazla yiyemezsiniz. Spor sırasında alacağınız her elektrolitin dakikası vardır, kullandığınız her ürün defalarca denemiş olduğunuz ve vücudunuza nasıl tepkiler verdiğini bildiğiniz üründür. Düzenli olarak doktor kontrolünde kalırsınız, nabzınız her zaman kontrol altında olmalıdır. Ters giden bir şey hayatınızla sonuçlanır.
Orkun'un Iron Man olduğu haberini alınca çok şaşırdım, denk geldikçe sosyal medyadan bakardım ama spor yaptığını bilmiyordum. Fiziği düzgün duruyor, aktif bir spor hayatı varmış ama 30 günde böyle bir hazırlık inanılmaz.
Türkiye'de bu sporun en bilinen isimleri ile görüşmüş, onlardan fikir almış. Yaptığı işi tam bir profesyonel olarak yürütmüş. Saygım kat kat arttı, sadece içerik üretmek için değil böyle bir iş yapmış olması bence çok güzel.
Zaten son 2-3 senede dikkat ettiyseniz herkes ya koşuya ya bisiklete başladı. Her şehirde mantar gibi çoğalan koşu kulüpleri kuruluyor, herkes altında yarış bisikleti ile geziyor. Sahi aranızda hiç bu sporlardan biri ile ilgilenmeyen bir arkadaşı olmayan var mı?