Biraz karışık anlatmışsın arkadaşım

Biraz daha basit ve kolay şekilde anlatmaya çalışayım. Bitcoin teknik bilgilerini çok seviyorum, bu tür tartışmalar daima ilgimi çekiyor.
Şimdi normalde bazı relay (aktarma) kuralları var. Bitcoin Core’da bu durum daha sıkı şu an. Önce Relay nedir onu anlayalım. Normalde bir node, aldığı işlemleri diğer node’lara iletmesi lazım.
Ben bir işlem yaptım > Node A bunu aldı.
Node A > Node B’ye o da Node C’ye aktardı, böylelikle minera işlem gitti ve onaylandı. Bu bitcoin transferi veya bilgi işlemindeki genel prosedürdür.
Node’larda bunu kontrol ederler. İmza doğruysa vb diğer özelliklerde herhangi bir sorun yoksa diğer Node’a bilgiyi aktarırlar. Bu tabi saniyeler içerisinde binlerce Node’a yayılan hızda bir teknoloji öyle hayal etmek lazım.
Bu Node’lar hangi işlemleri Relay edeceklerine dair bir durum var. Mesela çok büyük işlemler relay edilmez, dust işlemler (toz dediğin şey) relay edilmez, spam gibi olanlar edilmez. Ancak bunlar kural değil, nodeların tercihinde olan şeydir, değişebilir.
DOG Mode ise bu relay işlemleri gevşetmek için önerilmiş. Bitcoin Core büyük Ordinals işlemini kabul etmezse Node’un biri bunu relay edebilecek. Doğal olarak diğer nodelara iletilip bir minera ulaşıp onaylanmasını sağlayabiliriz diyor.
Ama hızla alakalı bir durum da yok bunu da açıklamak lazım. DOG mode asıl olarak şunu vaat ediyor bir işlemin bitcoin core tarafından relay edilmezse tekrar relay edilmeme ve sonsuza kadar işlem reddedilmiş olarak bekleme durumunu kendi nodeları arasında hızlıca relay edebilme olayı.
Yani Bitcoin Core’da bir işlemin reddedilmesinin önüne de geçmek istiyor.
Ordinals kullanıcıları tek tek madenci aramak ve onaylatmak zorunda kalmasın diye basit ve hızlı bir yöntem teklif edilmiş. Bana göre uygulanabilir, olabilir.