Bitcoin Forum
July 20, 2026, 11:09:12 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.1 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Yağız Kaan U20 satranç dünya lideri oldu  (Read 58 times)
Phoenix Anka (OP)
Legendary
*

Activity: 1722
Merit: 1103

View Profile
July 19, 2026, 06:43:11 PM
Merited by kriminall (1), eightdots (1)

Yağız Kaan Erdoğmuş 20 yaş altı satranç büyük ustaları arasında puan olarak eski dünya şampiyonu Gukesh’i geçerek lider oldu. Aynı listede diğer genç yıldızımız Ediz Gürel 6. Sırada.

Satranç bu çocukla bu ülkede coşacak. Bir döneme damga vuran bir satranççımız var artık.

eightdots
Legendary
*

Activity: 1568
Merit: 1056

View Profile
July 19, 2026, 09:54:36 PM

Satranç bu çocukla bu ülkede coşacak. Bir döneme damga vuran bir satranççımız var artık.

Şu başarının güzelliğine bakar mısınız. Böyle bir listede en tepede büyük bir başarı gerçekten. Umarım böyle devam eder Yağız'ın başarısı. Ülkede satrança olan ilgi gözle görülür bir şekilde arttı. Bu çocukların başarısı sayesinde de daha da artacaktır. Satranç gibi bir oyunda aslında uzun bir zamandır temsilcilerimiz iyi bir şekilde ilerliyor.

Genç oyuncularımızın sayısının artacağını da düşünüyorum çünkü satrança olan ilginin artmasıyla Yağız gibi çok sayıda oyuncu çıkarabiliriz.

█████████████████████████
███████▀▀███████▀▀███████
█████▀░░▄███████▄░░▀█████
███▀░░██████▀░▀████░░▀███
██▀░░▀▀▀████████████░░▀██
██░░█▄████▀▀███▀█████░░██
██░░███▄▄███████▀▀███░░██
██░░████████████████░░██
██▄░░████▄▄██████▄▄█░░▄██
███▄░░██████░░████░░▄███
█████▄░░▀███░░▐▀░░▄█████
███████▄▄███████▄▄███████
█████████████████████████
.
 ROOBET .██████. BET ON WORLD CUP  🗺 ⚽︎.██████.
|

█▄█
▀█▀
████▄▄██████▄▄████
█▄███▀█░░█████░░█▀███▄█
▀█▄▄░▐█████████▌▄▄█▀
██▄▄█████████▄▄████▌
██████▄▄████████
█▀▀████████████████
██████
█████████████
██
█▀▀██████████████
▀▀▀███████████▀▀▀▀
|.
   BET NOW   
Xyloo
Full Member

Activity: 280
Merit: 171

View Profile
July 19, 2026, 10:00:02 PM

Çok daha fazla dile gelmesi gereken bir başarı hikayesi bu. Yağız Kağan Türkiye’de bunu yapabilen tek kişi ayrıca sanırım satrancın yeni kasparovu falan olacak. Yaşa baksanıza 15 yaşında olan bir o var o da zirvede yer alıyor. Kocaman yürekten bir tebrik Yağız’a. Umarım arkasından gelenler de bu başarıyı yakalarlar.

l99l
Hero Member

Activity: 1120
Merit: 656

View Profile
July 19, 2026, 10:55:31 PM

Şu başarının güzelliğine bakar mısınız. Böyle bir listede en tepede büyük bir başarı gerçekten. Umarım böyle devam eder Yağız'ın başarısı. Ülkede satrança olan ilgi gözle görülür bir şekilde arttı. Bu çocukların başarısı sayesinde de daha da artacaktır. Satranç gibi bir oyunda aslında uzun bir zamandır temsilcilerimiz iyi bir şekilde ilerliyor.

Genç oyuncularımızın sayısının artacağını da düşünüyorum çünkü satrança olan ilginin artmasıyla Yağız gibi çok sayıda oyuncu çıkarabiliriz.

Böyle bir listede ilk sırada bulunması acayip bir şey hakikaten. Satranç gibi dünya genelinde rekabetin inanılmaz yüksek olduğu, yıllarca emek ve disiplin isteyen bir alanda en üst seviyede yer almak hiç kolay değil.
Umarım bu başarı bir başlangıç olur ve önümüzdeki yıllarda daha fazla genç oyuncumuz uluslararası arenada kendini gösterir. Böyle örnekler arttıkça satranca olan ilginin de daha da büyüyeceğini düşünüyorum.
Bir çocuğun azmi ve başarısı, bir çok başka çocuğa da ilham verebiliyor.

RaltcoinsB
Legendary
*

Activity: 2926
Merit: 1549

View Profile
Today at 01:00:07 AM

Normalde 6. Sırada bir Türk olması haber değeri taşırdı ama burada lider bizim genç yıldızımız olmuş helal olsun bu arada genç Ediz’e de kocaman tebrikler bu yaş kategorisinde o da çok iyi durumda benim kız 5 yaşına girdi geçen günlerde yavaş yavaş Queens Gambit yapmaya çalışmak lazım olabilir onun için de benim sıkı bir satranç kitabı almam lazım sanırım belki günün birinde benim kızım da olabilir belki Grin

kriminall
Hero Member

Activity: 1764
Merit: 569

View Profile
Today at 08:01:23 PM

Bir satrançsever olarak ben de bu tablodan onur ve gurur duyuyorum. 15 yaşında bu eloya sahip olmak hiç kolay değil ve büyük bir başarı bu. Yağız çok genç olmasına rağmen bu oyunun duayeni gibi. Magnus tarafından da övgüyle bahsediliyordu. Yağız bu beklentileri karşılayacak başarıları daima elde eder umarım.

Mustang Shelby
Legendary
*

Activity: 1456
Merit: 1034

View Profile
Today at 08:56:23 PM

Türkiye bayrağını dalgalandıran herkes, her birey, her sporcu bu ülke adına çok değerli ve kıymetli. Böyle olması gerekiyor, bunlar daha fazla dile gelmeli. Haberlerde doğru düzgün görmedim bile sadece forumda paylaşılıyor. Ne olması lazım acaba ? İşe yaramaz futbolculara birer villa verileceğine bu çocuğa destek verilsin. Satranç tarihini yeniden yazıyor.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: