|
Today at 01:12:06 PM |
|
Ma sto se tice ovog Pakistanca, tu sam ustvari uvucen u celu pricu na altt forumu. Tamosnji moderator(i) su me ukljucili kao "judge" na forumu, bas za slucajeve poput trenutno aktuelnog, kada treba sto neutralnije proceniti da li je neko igrao van pravila. On je od ranije preneo "account farm" oznaku sa ovog foruma, pa je naravno sve eskaliralo kada je trazio uklanjanje oznake. Moram potvrditi da sam imao uvid u deo modloga, i jasno se vidi, isti IP mesecima uz vrlo kratke intervale prilikom logovanja. Jasno da je ulazio sa jednom po jednim acc i ispunjavao signature kvotu. Moderator (ima pun pristup) koji je inace prilicno uzdrzan i neutralan je jasno rekao da kompletan log ukazuje da ista osoba upravlja tim nalozima. Kasnije smo malo istrazivali, kako bi na jos neki nacin potvrdili i doslo se do pizza kontesta i onog sto sam objavio u meta. Ima tamo jos slicnosti, ali meni se nije dalo dalje se baviti forenzikom, slicnoscu rukopisa... Svakako previse toga da se kaze kako ceo Pakistan koristi isti IP, lonce, tanjire, papire, zive od signature kampanje, glasaju po istom modelu Vise me isprovocirao jer je bio drzak. pri tom davao je vote samom sebi, cak i kad je dozvoljeno, koliko je 'fer' to raditi. Na sve to, pokupio je prvu nagradu $1500, mada mislim da ima jos njegovih radova u nagradjenim, ali zaista nemam ni volje a ni vremena da se time dalje bavim. Mozda sam ja romantik, pa ocekujem od drugih da imaju empatije i moralna nacela u odnosu prema drugima, ali necu pusiti bas svaku naivnu pricu.
|