Daha önce tek denediğim internet bazlı iş fikri haber sitesi tarzı bir siteydi. Blog aslında hepsi, yani haber sitesi dediğine bakmayın normalde temeli aslında blog, ama tek farkı blog olarak kendin bir şeylerden ahsetmiyorunda, haber paylaşıyorsun.
Benimde öyle türkçe bir tane kripto hakkında haberler paylaşan websitem vardı. O zamanlar bir de enayi gibi internette gördüğüm tüm İngilizce haberleri oturup kendim çevirip her gün 3-5 haber paylaşıyordum. Başarılı olamadım, zira SEO falan konusunda başarısızdım, Google falan yükselemedi, pek tık alamayınca da uğraşamam diyerek bıraktım bir yerden sonra.
Kolay gibi görünüp en zor olan şeylerden birisi blog olayı. Buna bir dönem ilgi göstermiştim. Trafik çekmeye çalışacaksın, rutinin olacak, ayrıca sürekli paylaşım yapacaksın. Yapay zeka yokken bu hobi amaçlı yapılabilirdi çünkü çok vakit alıyordu ama yapay zeka var artık işler daha kolay yine de artık blog sayfaları öldü.
ChatGPT veya Gemini’ye soruyorsun sana her şeyi söylüyor kimse blog falan okumuyor.