Yalan olmasın, ben bu vibecoder arkadaşlara inanılmaz imreniyorum. Evet, çok aşırı gerçekçi gelmiyor çoğu. Aman, şunu yaptım, böyle oldu; bunu yaptım, böyle oldu falan. Çoğu yalan dolan geliyor. Ama emin misin ki gerçekten bu yapay zekaları kullanarak muhteşem işler yapan da vardır, yani öyle böyle değil, deli paralar kazanan 1 kişi bile yok demek imkansız. Kesinlikle en az 1 kişi vardır, büyük ihtimalle çok daha fazla. Ben mesela Claude üyeliğine sahibim, çünkü tasarım kısmını kendim halledebiliyorum.
Uzun zamandır tasarım eğitimi alıyorum; o yüzden görsel kısmı kendim halledebilirim ama yazılım kısmında iyi değilim. O yüzden gittim, Claude üyeliği aldım; daha orada bile "bırak kendi yapsın" mantıklı agent çalıştırma işini yapamadım. Cesaret ettim, bir denedim bir klasörde, ama orada bile yani bin tane sıkıntı oldu.
Zaten habire "allow?" diye kafamın etini yemesinden bıktım, bir yerden sonra normal chat üzerinden konuşa konuşa yaptım yine. Keşke bu vibecoder arkadaşlar kadar cesaretim ve hevesim olsa da, ben de gidip deli gibi kafama göre app olsun, site olsun, onlarca şey yapsam, gerçekten keyifli duruyor. Her şeyi geçtim, yaptım diyelim ve sıfır lira kazandı, sırf onun o yapım sürecinde öğrenilecek şeyler ve kendini geliştirme bile çok keyifle zaman geçirmek için harika bir hobi gibi duruyor.
Bir şeyleri otomatize edip kendi asistanım gibi çalıştırmayı ben de çok isterdim hatta denedim de. Dediğiniz gibi ben Claude ile denemedim ama task doldurma ve bana öneriler verecek bir asistanım olsun istiyordum, bin tane şeyle uğraşmak zorunda kalıyorsunuz. Zaten ben işimi kolaylaştırsın sürekli kafamda duran şeyleri benim için toparlasın diye giriştim daha da karıştırdı işi.
Şu anda bence her şey hala biraz daha havada genel bir yapay zeka kullanma imkanına sahibiz ama işin ehli olanlar %100 faydalanabiliyor bu durumdan. Zamanı geldikçe daha da özelleşmiş programlar kullanabiliriz diye düşünüyorum.