Skywell bir değil iki değil arkadaş bu arabalarda sıkıntı var belli ki kullanılan bataryadan mı artık başka bir şeyden mi bilmiyorum ama araba çatır çatır yanıyor yetmiyor patlıyor diğer bataryalarda yanma olmuyormuş sanırım ya elektrikli araba güzel de bilmiyorum ya hala kararsızım %10’ken fazla cazipti şimdi yine fiyatı yükselmiş durumda ama yine diğer arabalara göre düşük vergide tek sorun şarj süresi uzun
sorun markanın dışarıdan yazılıma müdehale edebildiği pozisyonda bırakması tesla araçları dışarıdan herhangi bir müdehaleye kapalı yapamıyorsunuz buradaki sorun şarj hızını arttıracak bir yazılım atılması araçlar rusyada soğukta daha farklı bir performans göstersin diye ülkeye özel yazılımla geliyor o yazılımı alıp sıcak yerlerde kullanıyorlar batarya zaten sıcakken daha sıcak hale geliyor ve son kaçınılmaz oluyor.
asıl sorun 2. el tarafta kaç kişinin elinde yazılımı değiştirilmiş bir skywell war belli değil. dikkat ederseniz hemen hemen hepsi şarj esnasında yanıyor cihaz dış ortam 30 derece ama yazılım güvenli aralıkta değil buda bataryayı ısıttıkça ısıtıyor bir yerden sonrada doğal olarka ölüm başlıyor.
bataryayı ne kadar iyi yaparsanız yapın bms batarya kontrol ünitesine dışarıdan müdehale geldiğinde herşey ile karşılaşırsınız.
Özel bir sebep olmadığı taktirde elektrik araç kullanmayı bırakmam özel derken araç ile ilgili değil tesla bana ciddi tasarruf sağlıyor.
Yapay zekalara soracak olursanız günümüzde elektrik araçların arıza vb oranı fosil yakıtlı araçtan iyi sonuçta içerideki parça oranı az. Tesla ile yola çıktığında yolda kalmayacağını biliyorsun.