Bugün öğlen saatlerinde anladığım kadarıyla Tüm Türkiye'de birkaç saatlik bir internet kesintisi yaşandı. Ben Turknet kullanıcısıyım ve hiçbir şeye girilemiyordu yani ISS'nin kendi sitesi bile açılmıyordu.

Sonra gördüm ki Türk Telekom ve Superonline'da da aynı olay yaşanmış. Bu kesintinin saldırı sebebiyle olabileceğini iddia eden de var. Bir başka sebep olarak da BTK'nin kritik yetkilerinin Siber Güvenlik Başkanlığı'na devredilmesi gösteriliyor.
https://x.com/buckberi/status/2083134189767987377Belki bu devir işlemi yapılırken bir işlem yanlış yapılmış ve böyle sonuçlar doğurmuş olabilir. Turknet'te daha önce de nadiren böyle tüm ülkede internetin patladığı zamanlar olmuştu. Çok tepki çekti bugünkü olay da ve benim de işlerim yarım kaldı bu yüzden.