Bitcoin Forum
August 02, 2026, 10:01:53 PM *
News: COLDCARD users only: critical vulnerability risks funds stored on COLDCARD devices; immediate action required

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Tüm Türkiye'de internet kesintisi  (Read 28 times)
jakdanyel (OP)
Sr. Member

Activity: 1974
Merit: 363

View Profile
July 31, 2026, 11:18:25 AM
Merited by emrecemsan (2), 1kodumtek7 (2), Distraction (1)

Bugün öğlen saatlerinde anladığım kadarıyla Tüm Türkiye'de birkaç saatlik bir internet kesintisi yaşandı. Ben Turknet kullanıcısıyım ve hiçbir şeye girilemiyordu yani ISS'nin kendi sitesi bile açılmıyordu.  Grin

Sonra gördüm ki Türk Telekom ve Superonline'da da aynı olay yaşanmış. Bu kesintinin saldırı sebebiyle olabileceğini iddia eden de var. Bir başka sebep olarak da BTK'nin kritik yetkilerinin Siber Güvenlik Başkanlığı'na devredilmesi gösteriliyor.

https://x.com/buckberi/status/2083134189767987377

Belki bu devir işlemi yapılırken bir işlem yanlış yapılmış ve böyle sonuçlar doğurmuş olabilir. Turknet'te daha önce de nadiren böyle tüm ülkede internetin patladığı zamanlar olmuştu. Çok tepki çekti bugünkü olay da ve benim de işlerim yarım kaldı bu yüzden.

███████▄▄███▄███▄
███▄▄████████▌██
▄█████████████▐██▌
██▄███████████▌█▌
███████▀██████▐▌█
██████████████▌▌▐
████████▄███████▐▐
█████████████████
███████████████▄██▄
██████████████▀▀▀
█████▀███▀▀▀

▄▄▄██████▄▄▄███████▄▄▄
███████████████████████████
███▌█████▀███▌█████▀▀███████████▄▄▄▄▄▄▄▄
███▌█████▄███▌█████▄███▐███████████████████▄
▐████████████▀███████▄██████████▀▀▀▀▀▀▀▀████▀
▐████████████▄██▄███████████▌█████████▄████▀
▐█████████▀█████████▌█████████████▄▄████▀
██████████▄███████████▐███▌██▄██████▀
██████████████▀███▐███▌██████████████████████
████▀██████▀▀█████████▌███▀▀▀▀███▀▀▀▀▀▀▀████▌

█████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████

P R E M I E R   B I T C O I N   C A S I N O   &   S P O R T S B O O K

█████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████

█▀▀

▀▀▀

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
98%
RTP

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

▀▀█

▀▀▀

█▀▀

▀▀▀

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
HIGH
ODDS

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

▀▀█

▀▀▀

██████
██
██
██
██
██
██
██
██
██▄▄▄▄
▀▀▀▀▀▀

███████████████████████████████

PLAY NOW

███████████████████████████████

██████
██
██
██
██
██
██
██
██
▄▄▄▄██
▀▀▀▀▀▀
l99l
Hero Member

Activity: 1134
Merit: 661

View Profile
July 31, 2026, 01:32:00 PM

Turknet kullanıcıysanız normaldir diyeceğimde diğer uygulama ve alt yapılarda da kesintiler olmuş öyle olması garip olmuş.
Kesintilerin aynı zaman diliminde farklı sağlayıcılarda görülmesi gerçekten dikkat çekici. Resmi açıklamalar geldikçe durumun netleşeceğini düşünüyorum, çünkü yaşananlar sıradan bir bölgesel arızadan çok daha kapsamlı gibi görünüyor.
Ben fark etmemiştim belki kesintiler olduğu zamanda internet kullanmamış olabilirim.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: