Bitcoin Forum
October 07, 2026, 09:32:49 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.1 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Temmuz 2026 enflasyon oranı 1.78 çıktı  (Read 105 times)
Mustang Shelby (OP)
Legendary
*

Activity: 1540
Merit: 1077

View Profile
August 03, 2026, 07:53:58 AM
Merited by ingiltere (1), Wake Up (1)

https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/TR/TCMB+TR/Main+Menu/Istatistikler/Enflasyon+Verileri/Tuketici+Fiyatlari

Arkadaşlar merkez bankası verilerine göre aylık enflasyon %1.78 açıklanırken, yıllık veride 31.75 oldu. Aylık verilerin gerçeği yansıtmadığını bir kere daha düşünüyorum çünkü yakıta gelen zirve zamlardan sonra enflasyonun en az 3 çıkmasını bekliyordum.

yenerbatmaz
Hero Member

Activity: 1666
Merit: 512

View Profile
August 03, 2026, 11:04:54 AM

Ben bu veriyi açıklayanlarin bir yerlerini s...m. Biz niye1.78 hissetmiyoruz. Kıçımıza giren İstanbul'a 5. Köprü olur ( 4 gireli çok oldu ondan 5 dedim)
Bizle dalga geçiyorlar. Pazardan haberleri yok herhalde. Şu faiz inmeden enflasyon iner mi arkadaş? Aklımızla dallga geçmeye devam ediyorlar

kriminall
Hero Member

Activity: 1848
Merit: 601

View Profile
August 03, 2026, 07:17:22 PM

Domates, yaz sezonunda kilosu 35-40 liraya satılıyor hem de konservelik olan. Yemeklik almaya kalkın 60-70 liradan aşağı yok. Meyve desen yarım kg anca alabiliyorsun her birinden. Söz konusu pazar ve diğer masraflar olunca herhalde hesap kitap yapmıyorlar. Nasıl bir hesap anlayışları var bilmiyorum ama enflasyon denilen şeyi gerçek verileriyle açıklasalardı insanlar en azından biraz alım gücüne kavuşurdu artık berbat bir yanılgı operasyonu üzerinden gidiyoruz.
Xyloo
Full Member

Activity: 364
Merit: 197

View Profile
August 04, 2026, 04:10:39 AM

Yine doğruluğundan şüphe duyulan bir veri daha açıklandı. %1.78 oranın gerçekçiliği konusunda ben de şüphedeyim ki zaten herkes bu şekilde davranıyor. Yıllardır açıkladıkları şekilde yine açıklıyorlar ve insanlar da buna inanmıyor doğal olarak.

Kiracıların artış oranı da netleşmiş oldu bu arada o da 31.90 olmuş. Yeni anlaşmalarda en fazla %31.9 olarak imzalanacak anlaşmalar.

ingiltere
Legendary
*

Activity: 3850
Merit: 1761

View Profile
August 04, 2026, 11:59:03 PM

Dediğiniz gibi sırf akaryakıt zamları bile enflasyonu etkilemesi gereken bir durumdu ama oran yine düşük açıklanmış. Yazın mevsiminde domates salatalık kabak bile uçmuş gitmiş. Bu verileri açıklayanlar pazara hiç gitmiyor herhalde.

Her ay halkın cebindeki parasını çalmak demek oluyor bu düşük açıklanan veriler, ama halka bakıyoruz hiç tepki yok. Finansal okur yazarlık mutlaka okullarda derslerde işlenmesi gereken bir konu. Enflasyon nedir, nasıl hesaplanır, yüksek çıkarsa hayatımıza ne etkisi olur gibi konuları ilkokuldan itibaren öğretmek lazım. Ancak eğitimli halk siyasilerin işine gelmiyor.
karabiber
Hero Member

Activity: 2226
Merit: 988

View Profile
August 05, 2026, 10:35:11 PM

Milletin çarşıda, pazarda karşılaştığı fiyat artışlarıyla açıklanan enflasyon arasında büyük farklar var. Kim inanır aylık enflasyonun %2 seviyilerine yakın olduğuna. Aylık enflasyonu saymıyorum zaten. Aylık enflasyonda belirgin bir düşüş yok ve insanlar ekonomik açıdan sıkıntılı zamanlar geçiriyor. Artık enflasyon ile mücadeleyi ve parasal sıkılaşmayı bırakıp, devalüasyon yapmanın zamanı geldi de geçiyor bile. Kurun her baskılandığı gün, kurda gerçekleşebilecek olan patlamanın şiddeti birikiyor. Enflasyonla mücadele başarılı olmuyor artık bunu kabul etmek gerekiyor.

W Jr.
Copper Member
Legendary
*

Activity: 2156
Merit: 1580

View Profile
August 06, 2026, 10:11:47 AM
Merited by Wake Up (1)

Temmuz 2025 = %2.06
Temmuz 2024 = %3.23
Temmuz 2023 = %9.49
Temmuz 2022 =  %2.37
Temmuz 2021 = %1.80
Temmuz 2020 = %0.58

Arkadaşlar en son 6 sene önce temmuz ayında bu aydan daha düşük aylık enflasyon verisi açıklamışız.Size mantıklı geliyor mu?Sadece şunu sorayım 2020 yılındaki alım gücüyle şimdiki alım gücünü eşit hissediyor musunuz?

Ben hiç eşit hissetmiyorum.1 Lt mazot 80 lirayı geçmiş durumda.Açıklanan verileri de-real olduğunu görüyorum.

R

▀▀▀▀▀▀▀██████▄▄
████████████████
▀▀▀▀█████▀▀▀█████
████████▌███▐████
▄▄▄▄█████▄▄▄█████
████████████████
▄▄▄▄▄▄▄██████▀▀
LLBIT|
4,000+ GAMES
███████████████████
██████████▀▄▀▀▀████
████████▀▄▀██░░░███
██████▀▄███▄▀█▄▄▄██
███▀▀▀▀▀▀█▀▀▀▀▀▀███
██░░░░░░░░█░░░░░░██
██▄░░░░░░░█░░░░░▄██
███▄░░░░▄█▄▄▄▄▄████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
█████████
▀████████
░░▀██████
░░░░▀████
░░░░░░███
▄░░░░░███
▀█▄▄▄████
░░▀▀█████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀
█████████
░░░▀▀████
██▄▄▀░███
█░░█▄░░██
░████▀▀██
█░░█▀░░██
██▀▀▄░███
░░░▄▄████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀
||.
|
▄▄████▄▄
▀█▀
▄▀▀▄▀█▀
▄▄░░▄█░██░█▄░░▄▄
▄▄█░▄▀█░▀█▄▄█▀░█▀▄░█▄▄
▀▄█░███▄█▄▄█▄███░█▄▀
▀▀█░░░▄▄▄▄░░░█▀▀
█░░██████░░█
█░░░░▀▀░░░░█
█▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄█
▄░█████▀▀█████░▄
▄███████░██░███████▄
▀▀██████▄▄██████▀▀
▀▀████████▀▀
.
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
░▀▄░▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄░▄▀
███▀▄▀█████████████████▀▄▀
█████▀▄░▄▄▄▄▄███░▄▄▄▄▄▄▀
███████▀▄▀██████░█▄▄▄▄▄▄▄▄
█████████▀▄▄░███▄▄▄▄▄▄░▄▀
████████████░███████▀▄▀
████████████░██▀▄▄▄▄▀
████████████░▀▄▀
████████████▄▀
███████████▀
▄▄███████▄▄
▄████▀▀▀▀▀▀▀████▄
▄███▀▄▄███████▄▄▀███▄
▄██▀▄█▀▀▀█████▀▀▀█▄▀██▄
▄██▀▄███░░░▀████░███▄▀██▄
███░████░░░░░▀██░████░███
███░████░█▄░░░░▀░████░███
███░████░███▄░░░░████░███
▀██▄▀███░█████▄░░███▀▄██▀
▀██▄▀█▄▄▄██████▄██▀▄██▀
▀███▄▀▀███████▀▀▄███▀
▀████▄▄▄▄▄▄▄████▀
▀▀███████▀▀
OFFICIAL PARTNERSHIP
SOUTHAMPTON FC
FAZE CLAN
SSC NAPOLI
RaltcoinsB
Legendary
*

Activity: 3010
Merit: 1609

View Profile
August 14, 2026, 10:57:34 PM

Bizim zamlar bir işe yaramadı şimdiden erimeye başladı maaş zaten bununla ilgili konular da açılıp duruyor evet haklısınız arkadaşlar asgari ücretli emekli ne yapacak bu maddi zorluklarla bilmiyorum memurum yetmiyor asgari ücretli nasıl yaşıyor gerçekten zor bir durum hele evliyseniz daha da zor bir durum sizi bekliyor şu ekonomik durumda en iyi kararım sanırım borç harç şu eve girmek oldu yoksa baksanıza değer kaybına her ay her gün her saniye Türk lirası kazanan maaşlı çalışanın parası eriyor gidiyor

emrecemsan
Hero Member

Activity: 2436
Merit: 574

View Profile
August 16, 2026, 10:58:48 AM

Bunun dışında yıl sonu enflasyon beklentisi de açıklanmış.

Kaynak: https://haber.doviz.com/gundem-haberleri/piyasanin-dolar-ve-enflasyonda-yil-sonu-tahmini-belli-oldu/913635

Yavaş yavaş beklenti yine artmaya başladı gibi. Ülkemizde görmekten şaşırmadığım şeyler bunlar. Sözde enflasyon düşecek tek haneleri görecektik kaç senedir ama anca rüyamızda işte.

Çay kaşığıyla verip kepçeyle almaya devam halktan. Dolar da bir yandan artışını sürdürüyor 48 TL olmak üzere. Yeni büyük zamlar şimdiden yolda diyelim biz o işe. Seneler geçiyor bir arpa boyu yol alamıyoruz. Sorsan ekonomimiz büyüyor derler.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: