Bitcoin Forum
September 17, 2026, 11:17:10 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.1 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 [2]  All
  Print  
Author Topic: wrench attacks - fizicka sigurnost kripto vlasnika, koliko je ovo rizik za nas?  (Read 456 times)
Rikafip
Legendary
*

Activity: 2618
Merit: 8371

View Profile
September 14, 2026, 05:23:22 AM
Merited by dkbit98 (1)

Apropo $5 wrench napada - nedavno u Meksiku ekipa ubila cijelu obitelj (muz, trudna zena, dijete, kucna pomocnica, pas) jer su vjerovali da imaju hardverski novcanik sa milijunima dolara (otac je bio poznati glazbenik).

Sve te decoy taktike koje smo spominjali mogu proci kad protiv sebe imas amatere, ali kod ovakvih ubojica takve stvari mislim da nece samo tako proci te i ako im pokazes nekakav bezvezni wallet sa sicom, ovi ce te muciti dok ili ne priznas, ili dok te ne ubiju.

Two suspects in the killing of four people in Mexico allegedly sought a cold wallet they believed held millions of dollars in Bitcoin, news outlet La Jornada reported on Saturday, citing an update from the Attorney General’s Office of the State of Mexico (FGJEM).

Diego Sebastián and Gerardo, whose surnames were withheld, are scheduled for a court hearing on Wednesday, where a judge will determine whether there is sufficient evidence for criminal proceedings against them to continue, reported Diario de México on Sunday.

The FGJEM announced the arrests of the two suspects in a Sept. 2 X post.

According to La Jornada, prosecutors accuse the two men of killing Jonathan Meléndez, keyboardist for rock band Camilo Séptimo, his pregnant wife, his daughter and an employee in their home in the municipality of Atizapán de Zaragoza. The family’s golden retriever was also killed.

Daniel91
Legendary
*

Activity: 3710
Merit: 1984

View Profile WWW
September 14, 2026, 06:40:51 AM

Apropo $5 wrench napada - nedavno u Meksiku ekipa ubila cijelu obitelj (muz, trudna zena, dijete, kucna pomocnica, pas) jer su vjerovali da imaju hardverski novcanik sa milijunima dolara (otac je bio poznati glazbenik).

Sve te decoy taktike koje smo spominjali mogu proci kad protiv sebe imas amatere, ali kod ovakvih ubojica takve stvari mislim da nece samo tako proci te i ako im pokazes nekakav bezvezni wallet sa sicom, ovi ce te muciti dok ili ne priznas, ili dok te ne ubiju.

Two suspects in the killing of four people in Mexico allegedly sought a cold wallet they believed held millions of dollars in Bitcoin, news outlet La Jornada reported on Saturday, citing an update from the Attorney General’s Office of the State of Mexico (FGJEM).

Diego Sebastián and Gerardo, whose surnames were withheld, are scheduled for a court hearing on Wednesday, where a judge will determine whether there is sufficient evidence for criminal proceedings against them to continue, reported Diario de México on Sunday.

The FGJEM announced the arrests of the two suspects in a Sept. 2 X post.

According to La Jornada, prosecutors accuse the two men of killing Jonathan Meléndez, keyboardist for rock band Camilo Séptimo, his pregnant wife, his daughter and an employee in their home in the municipality of Atizapán de Zaragoza. The family’s golden retriever was also killed.

Da, sve se svodi na to koliko je netko izložen javnosti i da li je uspio sačuvati anonimnost.
Dovoljna je već i ozbiljna sumnja, neki trag iz nekog pisanog članka u novinama ili objava na društvenim mrežama, da bi netko mogao raspolagati sa većim iznosima crypta da se pokrenu kriminalni krugovi i organizira akcija otmice, krađe tih crypto sredstava pa i puno gore stvari kao što možemo vidjeti iz tog članka.
Ako je netko javna osoba i ne može sačuvati anonimnost, a pogotovo ako živi u rizičnijim zemljama sa većom stopom kriminala i gdje su kriminalci praktički država u državi, to je recept za moguću katastrofu i nikakve druge zaštitne mjere tu ne pomažu.

▄▄████████████████████▄▄
████████████████████████
██████████████████████████
███▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄██
██████████▐████▐██████
███▀██████▀▀████▀▀███████
██████████████████████
████▄▄██▄▄▄▄███▄▄▄███████
██████▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀██████

████████████████████████
▀▀████████████████████▀▀

..1win..
█████████████████████████
████████████▀░░░▀▀▀▀█████
█████████▀▀▀█▄░░░░░░░████
████▀▀░░░░░░░█▄░▄░░░▐████
████▌░░░░▄░░░▐████░░▐███
█████░░░▄██▄░░██▀░░░█████
█████▌░░▀██▀░░▐▌░░░▐█████
██████░░░░▀░░░░█░░░▐█████
██████▌░░░░░░░░▐█▄▄██████
███████▄░░▄▄▄████████████

..POKER..
███████████▀▀▀███████████
███████▀▀░░▄▄▄░░▀▀███████
██████▄░░░░███░░░░▄██████
█████░▀▀█▄▄░░░▄▄█▀▀░█████
█████░██░░▀▀█▀▀░░██░█████
█████░░░░░░░█░██░▄▄░█████
█████▄░░░▄▄░█░▄▄░▀▀▄█████
███████▄▄▀▀░█░▀▀▄▄██████
███████████▄█▄███████████

..GAMES..
████████▀▀░░░░░▀▀████████
██████░░▄██▄░▄██▄░░██████
█████░░████▀░▀████░░█████
████░░░░▀▀░░░░░▀▀░░░░████
████░░▄██░░░░░░░██▄░░████
████░░████░░░░░████░░████
█████░░▀▀░▄███▄░▀▀░░████
██████░░░░▀███▀░░░░██████
████████▄▄░░░░░▄▄████████
dkbit98
Legendary
*

Activity: 3094
Merit: 8860

View Profile WWW
September 14, 2026, 07:09:14 PM

Pa da, ali to je isto ako se javno zna da imas puno novca (a nisi neka mafija), nije to samo za bitcoin/crypto.
Znam za neke ljude s novcem koji zive u Meksiku i imaju dobro naoruzani security, kao sto je imao i John McAfee.

▄▄██████▄░░░▄██████▄▄
██▀▀░░░░░░░░░░░░░▀▀██
▄▄██████▄▄██████▄▄
▄████▀▀▀▀█████▀▀▀▀████▄
▄███░░░▄▄░░░░░░▄▄░░░███▄
▄▄▄███░░░░██░░░░░░░██░░░░███▄▄▄
████████░░░░██░░░░░░░██░░░░████████
██████████░░░▀▀░░░░░░▀▀░░░██████████
████▀▀██████▄▄▄▄█████▄▄▄▄██████▀▀████
▀███▄░░▀▀███████████████████▀▀░░▄███▀
▀████▄▄░░░░▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀░░░░▄▄████▀
▀███████▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄███████▀
▀▀█████████████████████▀▀

OrangeFren

██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██

▄▄█████▄▄
▄████▀▀▀████▄
███▀░░░░░░░▀███
███▀░░░▄█░░░░▀███
███░░░░░░░░░░███
███▄░░░▄█▄░░░▄███
███▄░░░░░░░▄███
▀████▄▄▄████▀
█████████
▐█████████▌
██████████
▐████▌▐████▌
▀▀▀█░░░█▀▀▀

Rikafip
Legendary
*

Activity: 2618
Merit: 8371

View Profile
September 15, 2026, 03:44:33 PM

Dovoljna je već i ozbiljna sumnja, neki trag iz nekog pisanog članka u novinama ili objava na društvenim mrežama, da bi netko mogao raspolagati sa većim iznosima crypta da se pokrenu kriminalni krugovi i organizira akcija otmice, krađe tih crypto sredstava pa i puno gore stvari kao što možemo vidjeti iz tog članka.
S obzirom da su napadaci ciljano trazili hardverski novcanik, ocito je negdje procurilo da lik ima kripta. Da nije, ovi bi vjerojatnije uzeli clana obitelji za taoca pa trazili otkupninu, kao sto inace rade u tom dijelu svijeta.

Znam za neke ljude s novcem koji zive u Meksiku i imaju dobro naoruzani security, kao sto je imao i John McAfee.
Pa mislim da u centralnoj/juznoj Americi samo tako i mozes prezivjeti ako imas love, s obzirom na stopu kriminala tamo.

dkbit98
Legendary
*

Activity: 3094
Merit: 8860

View Profile WWW
September 15, 2026, 09:25:58 PM

Pa mislim da u centralnoj/juznoj Americi samo tako i mozes prezivjeti ako imas love, s obzirom na stopu kriminala tamo.
Mislim da nije to bas tako black & white, imaju oni puno vise ljudi tamo nego mi, a kriminala danas ima vise u Americi (USA).
Ali sigurno nisam glup da tetoviram BITOOIN na licu u bilo kojoj zemlji, ili javno pricam o tome

▄▄██████▄░░░▄██████▄▄
██▀▀░░░░░░░░░░░░░▀▀██
▄▄██████▄▄██████▄▄
▄████▀▀▀▀█████▀▀▀▀████▄
▄███░░░▄▄░░░░░░▄▄░░░███▄
▄▄▄███░░░░██░░░░░░░██░░░░███▄▄▄
████████░░░░██░░░░░░░██░░░░████████
██████████░░░▀▀░░░░░░▀▀░░░██████████
████▀▀██████▄▄▄▄█████▄▄▄▄██████▀▀████
▀███▄░░▀▀███████████████████▀▀░░▄███▀
▀████▄▄░░░░▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀░░░░▄▄████▀
▀███████▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄███████▀
▀▀█████████████████████▀▀

OrangeFren

██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██

▄▄█████▄▄
▄████▀▀▀████▄
███▀░░░░░░░▀███
███▀░░░▄█░░░░▀███
███░░░░░░░░░░███
███▄░░░▄█▄░░░▄███
███▄░░░░░░░▄███
▀████▄▄▄████▀
█████████
▐█████████▌
██████████
▐████▌▐████▌
▀▀▀█░░░█▀▀▀

Daniel91
Legendary
*

Activity: 3710
Merit: 1984

View Profile WWW
September 16, 2026, 06:48:41 AM

Mislim da nije to bas tako black & white, imaju oni puno vise ljudi tamo nego mi, a kriminala danas ima vise u Americi (USA).
Ali sigurno nisam glup da tetoviram BITOOIN na licu u bilo kojoj zemlji, ili javno pricam o tome

Kriminala ima svugdje ali zemlje Južne i srednje Amerike, poput Meksika, Kolumbije, El Salvadora, Ekvadora itd. su specifične po tome da u pojedinim dijelovima tih zemalja narkobossovi praktički imaju državu u državi i zapravo privatnu vojsku.
Stoga, ako je netko tamo dovoljno glup da nasluti da je nekakav crypto bogataš, objavama na društvenim mrežama, dovoljan je 1 poziv da mu u posjetu dođu opasni likovi koji će izvući sve informacije od njega, bez milosti.
U Evropi tako nešto još nemamo, a pogotovo ne u Hrvatskoj na primjer tako da što se tiče sigurnosti možemo biti sretni što živimo u relativno sigurnim zemljama, sa relativno dobrom socijalnom zaštitom a i crypto porezi i regulacija su ok ako možeš pripremiti dokumentaciju za sve crypto transalcije.
Iskreno, da sam crypto milijunaš sigurno se ne bih preselio u Ameriku ili Afriku, Evropa je još uvijek jedan od najboljih izbora i vjerojatno neke azijske zemlje poput Singapura ili pacifičke.

▄▄████████████████████▄▄
████████████████████████
███▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄██
██████████▐████▐██████
███▀██████▀▀████▀▀███████
██████████████████████
████▄▄██▄▄▄▄███▄▄▄███████
██████▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀██████

████████████████████████
▀▀████████████████████▀▀

..1win..
████████████▀░░░▀▀▀▀█████
█████████▀▀▀█▄░░░░░░░████
████▀▀░░░░░░░█▄░▄░░░▐████
████▌░░░░▄░░░▐████░░▐███
█████░░░▄██▄░░██▀░░░█████
█████▌░░▀██▀░░▐▌░░░▐█████
██████░░░░▀░░░░█░░░▐█████
██████▌░░░░░░░░▐█▄▄██████
███████▄░░▄▄▄████████████

..POKER..
███████████▀▀▀███████████
███████▀▀░░▄▄▄░░▀▀███████
██████▄░░░░███░░░░▄██████
█████░▀▀█▄▄░░░▄▄█▀▀░█████
█████░██░░▀▀█▀▀░░██░█████
█████░░░░░░░█░██░▄▄░█████
█████▄░░░▄▄░█░▄▄░▀▀▄█████
███████▄▄▀▀░█░▀▀▄▄██████
███████████▄█▄███████████

..GAMES..
████████▀▀░░░░░▀▀████████
██████░░▄██▄░▄██▄░░██████
█████░░████▀░▀████░░█████
████░░░░▀▀░░░░░▀▀░░░░████
████░░▄██░░░░░░░██▄░░████
████░░████░░░░░████░░████
█████░░▀▀░▄███▄░▀▀░░████
██████░░░░▀███▀░░░░██████
████████▄▄░░░░░▄▄████████
ovcijisir
Legendary
*

Activity: 2394
Merit: 1421

#kycfree 🗽

View Profile WWW
September 16, 2026, 11:37:33 AM
Last edit: September 16, 2026, 11:57:27 AM by ovcijisir

~

Ne znam da li je ovo povezano sa curenjem podataka, ali cak i ako nije bilo je samo pitanje vremena kada ce se tako nesto dogoditi.

Mozemo biti sretni da, cak i uz svu politicku korupciju, i dalje zivimo u relativno mirnom dijelu svijeta.

Na zalost ovo je jos samo jedan dokaz, da dok se podaci moraju davati u svakojake svrhe, nema nikalvih problema. A s druge strane ukoliko dode do curenja podataka i osoba dobije metu na ledima, ostaje nezasticena, a cak i bliske osobe mogu nastradati.

BTW. Da li ima i jedan slucaj gdje su tvrtke iz kojih su iscurili podaci odgovarale za curenje?

▄███████████████████████▄
███████████████████████
████████████▀▀██████████
████████████████████████
██████████▄▄██████████
█████████████████████
███████████████████████
█████████████████████
██████████▀▀██████████
████████████████████████
██████████▄▄████████████
███████████████████████
▀███████████████████████▀

MoBit 
████
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
████
 NO   LOGS

LOW  FEES

PGP  GUARANTEE
████
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
████
▄██████▄▄▄
█████████████▄▄
███████████████
███████████████
███████████████
███████████████
███░░█████████
███▌▐█████████
█████████████
███████████▀
██████████▀
████████▀
▀██▀▀
slackovic
Legendary
*

Activity: 3304
Merit: 1615

View Profile
September 16, 2026, 12:09:00 PM
Merited by ovcijisir (1)

/snip

BTW. Da li ima i jedan slucaj gdje su tvrtke iz kojih su iscurili podaci odgovarale za curenje?

U Hrvatskoj se tom problematikom bazi Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP). Nedavno je bila afera da su na jednom fakultetu u Velikoj Gorici procurili podaci o studentima, zaposlenicima i slično. Naravno da su mediji tada popratili tu situaciju, ali nisam saznao je li se nešto dogodilo fakultetu, odnosno jesu li kažnjeni. Ali općenito, AZOP ima povijest kažnjavanja tvrtki. Za kaznu nije potrebno da podaci procure - dovoljno je recimo da se dokaže da je tvrtka čuvala osobne podatke bez ikakve potrebe. Malo sam tražio i pronašao vijest da je neka agencija za nekretnine kažnjena sa 100.000 €. Isto tako na njihovim stranicama stoji i vijest da je banka u Hrvatskoj (ne piše koja) kažnjena s 1,5 milijuna eura zbog istog razloga.

ovcijisir
Legendary
*

#kycfree 🗽

View Profile WWW
September 16, 2026, 12:26:33 PM

/snip

U Hrvatskoj se tom problematikom bazi Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP). Nedavno je bila afera da su na jednom fakultetu u Velikoj Gorici procurili podaci o studentima, zaposlenicima i slično. Naravno da su mediji tada popratili tu situaciju, ali nisam saznao je li se nešto dogodilo fakultetu, odnosno jesu li kažnjeni. Ali općenito, AZOP ima povijest kažnjavanja tvrtki. Za kaznu nije potrebno da podaci procure - dovoljno je recimo da se dokaže da je tvrtka čuvala osobne podatke bez ikakve potrebe. Malo sam tražio i pronašao vijest da je neka agencija za nekretnine kažnjena sa 100.000 €. Isto tako na njihovim stranicama stoji i vijest da je banka u Hrvatskoj (ne piše koja) kažnjena s 1,5 milijuna eura zbog istog razloga.

Hvala ti na informaciji, ovo je korisno znati ako mi iz nekog razloga procure podaci ili posumnjam da neka tvrtka drzi moje podatke nepotrebno. Vidim da Agencija ima i korisne clanke sa savjetima kako sacuvati privatnost online. Lijepo je znati da postoji mjesto gdje se moze obratiti u slucaju problema o koiima smo pricali. Iako je preventiva i dalje prva i osnovna zastita.

███████████████████████
████████████▀▀██████████
████████████████████████
██████████▄▄██████████
█████████████████████
███████████████████████
█████████████████████
██████████▀▀██████████
████████████████████████
██████████▄▄████████████
███████████████████████
▀███████████████████████▀

MoBit 
████
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
████
 NO   LOGS

LOW  FEES

PGP  GUARANTEE
████
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
████
▄██████▄▄▄
█████████████▄▄
███████████████
███████████████
███████████████
███████████████
███░░█████████
███▌▐█████████
█████████████
███████████▀
██████████▀
████████▀
▀██▀▀
Trofo
Legendary
*

Activity: 3346
Merit: 3939

Money is broken, use BTC!

View Profile
Today at 03:07:51 PM

/snip

Hvala ti na informaciji, ovo je korisno znati ako mi iz nekog razloga procure podaci ili posumnjam da neka tvrtka drzi moje podatke nepotrebno. Vidim da Agencija ima i korisne clanke sa savjetima kako sacuvati privatnost online. Lijepo je znati da postoji mjesto gdje se moze obratiti u slucaju problema o koiima smo pricali. Iako je preventiva i dalje prva i osnovna zastita.
Di ide novac od tih kazni? Šta mi vrijedi da kazne neku tvrtku ako ta love ne ide oštećenima?

Imao sam nedavno siutaciju da su iz Maistre procurili moji podaci o rezervaciji. Znači neki scammer na what's up je dobio moj broj rezervacije, ime i prezime i mail adresu. I uredno mi posalo na what's up da potvrdim rezervaciju karticom. Nazvao sam ih, i ispičkarao sve po redu i rekao im da se nadam da se poziv snima. I ima da se iskupe kada me vide u hotelu na neki način ili ide prijava.

ovcijisir
Legendary
*

#kycfree 🗽

View Profile WWW
Today at 05:12:28 PM

Di ide novac od tih kazni? Šta mi vrijedi da kazne neku tvrtku ako ta love ne ide oštećenima?

Imao sam nedavno siutaciju da su iz Maistre procurili moji podaci o rezervaciji. Znači neki scammer na what's up je dobio moj broj rezervacije, ime i prezime i mail adresu. I uredno mi posalo na what's up da potvrdim rezervaciju karticom. Nazvao sam ih, i ispičkarao sve po redu i rekao im da se nadam da se poziv snima. I ima da se iskupe kada me vide u hotelu na neki način ili ide prijava.

Pa bilo bi u redu da ide ostecenima Smiley Na kraju krajeva kakvog smisla ima naplacivanje kazne ako se ostecenome ne da nista?

Ako nista drugo, barem mozemo prijetiti prijavom AZOPu pa traziti kakvu protuuslugu Cheesy

███████████████████████
████████████▀▀██████████
████████████████████████
██████████▄▄██████████
█████████████████████
███████████████████████
█████████████████████
██████████▀▀██████████
████████████████████████
██████████▄▄████████████
███████████████████████