Bitcoin Forum
August 07, 2026, 02:47:55 PM *
News: COLDCARD users only: critical vulnerability risks funds stored on COLDCARD devices; immediate action required

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Upozorenje za ekipu oko BIP-110 rizika  (Read 35 times)
BitGoba (OP)
Sr. Member

Activity: 980
Merit: 354

View Profile WWW
Today at 09:23:28 AM

Vidim da se dosta piše o ovome, pa da skrenem pažnju  dok se situacija ne raščisti

BIP-110 jos nije na snazi, čeka se još oko mjesec dana da se vidi šta će biti i da li će uopšte proći. Dok traje ovaj neizvjestan period, postoji opasnost od neželjenog cijepanja mreže na dva paralelna lanca.Ako se mreža podijeli, a vi pošaljete svoje bitcoine na jednoj strani , ta ista transakcija može automatski da se prekopira i na onaj drugi lanac. To znači da će vam istovremeno skinuti sredstva sa oba mjesta, a da toga niste ni svjesni

Dok ne prođe ovaj prelazni period i dok se sve ne stabilizuje,Ne radite nikakve transakcije
ovcijisir
Legendary
*

Activity: 2352
Merit: 1351

#kycfree 🗽

View Profile WWW
Today at 11:13:52 AM

Vidim da se dosta piše o ovome, pa da skrenem pažnju  dok se situacija ne raščisti

BIP-110 jos nije na snazi, čeka se još oko mjesec dana da se vidi šta će biti i da li će uopšte proći. Dok traje ovaj neizvjestan period, postoji opasnost od neželjenog cijepanja mreže na dva paralelna lanca.Ako se mreža podijeli, a vi pošaljete svoje bitcoine na jednoj strani , ta ista transakcija može automatski da se prekopira i na onaj drugi lanac. To znači da će vam istovremeno skinuti sredstva sa oba mjesta, a da toga niste ni svjesni

Dok ne prođe ovaj prelazni period i dok se sve ne stabilizuje,Ne radite nikakve transakcije

Moze li kakva informacija o cemu se tu uopce radi i zasto bi se cijepao lanac? I u kojem tocno periodu trebamo.izbjegavati transakcije? Mjesec dana mi se cini malo dug period za izbjegavanje ikakve aktivnosti...

▄███████████████████████▄
███████████████████████
████████████▀▀██████████
████████████████████████
██████████▄▄██████████
█████████████████████
███████████████████████
█████████████████████
██████████▀▀██████████
████████████████████████
██████████▄▄████████████
███████████████████████
▀███████████████████████▀

MoBit 
████
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
████
 NO   LOGS

LOW  FEES

PGP  GUARANTEE
████
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
████
▄██████▄▄▄
█████████████▄▄
███████████████
███████████████
███████████████
███████████████
███░░█████████
███▌▐█████████
█████████████
███████████▀
██████████▀
████████▀
▀██▀▀
BitGoba (OP)
Sr. Member

View Profile WWW
Today at 12:04:09 PM
Last edit: Today at 12:27:04 PM by BitGoba

Zar ne pratite šta se dešava? ? Huh

BIP-110 je prijedlog za poboljšanje Bitcoina kako bi se popravio bag koji je dozvolio spam,ordinals inscriptioni, BRC 20 tokene i druge prevare na Bitcoinu i da se Bitcoin vrati svojoj primarnoj namjeni kao decentralizovani monetarni sistem

To je UASF User Activated Soft Fork  korisnici koji pokreću nodove aktiviraju nova antispam pravila  putem Bitcoin Knotsa koji je oko 20% mreze

Rudari sada imaju izbor da li će prihvatiti i primjenjivati nova antispam pravila ili će nastaviti rudariti po starim pravilima.ako rudari nastave po starim pravilima nakon UASF  Konots nodovi ce odbacit njihove blokove kao nevažeće.I doći ce podjele lanca jedan koji prati UASF pravila, a drugi rudarski Ako potrošiš coine na jednom lancu, ta transakcija može biti ponovljena i na drugom lancu Zbog toga možeš nenamjerno izgubiti coine na drugom lancu.Ako pošalješ bitcoine na rudarskom lancu, a na kraju pobijedi UASF lanac, neko ti može uzeti  bitcoine.

Rudari nemaju imaju interes da stvaraju nepotrebnu zbrku ako bi ignorisali korisnike  postojala bi dva različita Bitcoina. Tada bi nastao problem koji je pravi Bitcoin potpuni nered tako da mislim da nece talasati puno jer mogu puno da izgube tako da ce se povinovati korisnicima

slackovic
Legendary
*

Activity: 3262
Merit: 1559

View Profile
Today at 12:18:01 PM

/snip

Iskreno, ja ne pratim što se događa. Nemam ni volje, ni vremena za to. Sad kad si opisao o čemu se radi, znam za to jer sam nekad negdje (možda i ovdje na forumu) pročitao o tome. Ali nekako sam mislio da će ipak odustati od BIP-110. Po meni su ordinalsi mrtvi, odnosno umiru zadnjih godinu dana tako da ne znam zašto bi se išta mijenjalo. Slažem se da Bitcoin treba ostati onakav kakvim ga je Satoshi zamislio ali isto tako sam protiv cenzure. Uvijek će biti pokušaja kao što su bili ordinalsi, ali smatram da će svi oni završiti isto - neće opstati.

▄▄████████████████████▄▄
████████████████████████
██████████████████████████
███▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄██
██████████▐████▐██████
███▀██████▀▀████▀▀███████
██████████████████████
████▄▄██▄▄▄▄███▄▄▄███████
██████▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀██████

████████████████████████
▀▀████████████████████▀▀

.1win.com.
█████████████████████████
████████████▀░░░▀▀▀▀█████
█████████▀▀▀█▄░░░░░░░████
████▀▀░░░░░░░█▄░▄░░░▐████
████▌░░░░▄░░░▐████░░▐███
█████░░░▄██▄░░██▀░░░█████
█████▌░░▀██▀░░▐▌░░░▐█████
██████░░░░▀░░░░█░░░▐█████
██████▌░░░░░░░░▐█▄▄██████
███████▄░░▄▄▄████████████
███████████▀▀▀███████████
███████▀▀░░▄▄▄░░▀▀███████
██████▄░░░░███░░░░▄██████
█████░▀▀█▄▄░░░▄▄█▀▀░█████
█████░██░░▀▀█▀▀░░██░█████
█████░░░░░░░█░██░▄▄░█████
█████▄░░░▄▄░█░▄▄░▀▀▄█████
███████▄▄▀▀░█░▀▀▄▄██████
███████████▄█▄███████████
████████▀▀░░░░░▀▀████████
██████░░▄██▄░▄██▄░░██████
█████░░████▀░▀████░░█████
████░░░░▀▀░░░░░▀▀░░░░████
████░░▄██░░░░░░░██▄░░████
████░░████░░░░░████░░████
█████░░▀▀░▄███▄░▀▀░░████
██████░░░░▀███▀░░░░██████
████████▄▄░░░░░▄▄████████
BitGoba (OP)
Sr. Member

View Profile WWW
Today at 12:27:37 PM

/snip

Iskreno, ja ne pratim što se događa. Nemam ni volje, ni vremena za to. Sad kad si opisao o čemu se radi, znam za to jer sam nekad negdje (možda i ovdje na forumu) pročitao o tome. Ali nekako sam mislio da će ipak odustati od BIP-110. Po meni su ordinalsi mrtvi, odnosno umiru zadnjih godinu dana tako da ne znam zašto bi se išta mijenjalo. Slažem se da Bitcoin treba ostati onakav kakvim ga je Satoshi zamislio ali isto tako sam protiv cenzure. Uvijek će biti pokušaja kao što su bili ordinalsi, ali smatram da će svi oni završiti isto - neće opstati.

Evo jednog podcasta gdje se objašnjavaju trentutna desavanja oko  BIP-110 ali i coldcarda

https://www.youtube.com/watch?v=-or58xeQeXU
ovcijisir
Legendary
*

Activity: 2352
Merit: 1351

#kycfree 🗽

View Profile WWW
Today at 01:22:53 PM

Zar ne pratite šta se dešava? ? Huh

BIP-110 je prijedlog za poboljšanje Bitcoina kako bi se popravio bag koji je dozvolio spam,ordinals inscriptioni, BRC 20 tokene i druge prevare na Bitcoinu i da se Bitcoin vrati svojoj primarnoj namjeni kao decentralizovani monetarni sistem

Ja bas i ne pratim sto se desava, jer i ne koristim te novotarije... Ordinals, BRC20 nikad nisam ni koristio i ne znam zasto bi netko uopce koristio tokene na Bitcoin mrezi. Za to je postojao Ethereum koji je sasvim dobar ako se netko zeli igrati sa tokenima i NFT-ima. Ja sam tu skolu prosao i vidio da su to vecinom kratkorocni projekti koji ne vrijede nista kroz par mjeseci i nemaju nikakvu svrhu.

Cudi me zasto je uopce i doslo do toga(ordeals) i nije mi jasno razmisljanje ljudi koji su to uopce trazili.

▄███████████████████████▄
███████████████████████
████████████▀▀██████████
████████████████████████
██████████▄▄██████████
█████████████████████
███████████████████████
█████████████████████
██████████▀▀██████████
████████████████████████
██████████▄▄████████████
███████████████████████
▀███████████████████████▀

MoBit 
████
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
████
 NO   LOGS

LOW  FEES

PGP  GUARANTEE
████
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
████
▄██████▄▄▄
█████████████▄▄
███████████████
███████████████
███████████████
███████████████
███░░█████████
███▌▐█████████
█████████████
███████████▀
██████████▀
████████▀
▀██▀▀
slackovic
Legendary
*

Activity: 3262
Merit: 1559

View Profile
Today at 01:36:27 PM

/snip

Cudi me zasto je uopce i doslo do toga(ordeals) i nije mi jasno razmisljanje ljudi koji su to uopce trazili.

Čudi te zašto je došlo do toga? Pa zbog zarade, naravno. Netko je pronašao način kako spremiti sliku na Bitcoin blockchain, objasnio zašto je taj način bolji od NFT-a na Ethereumu i to je bilo dovoljno da hype krene. Moram priznati da sam i ja pokleknuo te trgovao ordinalsima, ali nisam uspio izvući puno love jer sam sve držao predugo. Da sam prodao na vrhu, uh... Koja bi to bila zarada.

▄▄████████████████████▄▄
████████████████████████
███▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄██
██████████▐████▐██████
███▀██████▀▀████▀▀███████
██████████████████████
████▄▄██▄▄▄▄███▄▄▄███████
██████▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀██████

████████████████████████