4-5 sene öncesinde günlük 10 bin adım atmadan eve girmiyordum. Hatta takıntı haline getirmiştim, sırf adım sayısı tamamlansın diye ekstra yürüyüşler yapıyordum. Son 2-3 senedir iyice saldım, günlük yaşam koşuşturması derken hem yaş ilerliyor hem vücut hantallaşıyor, bu şekilde devam eden her beden 5 sene içerisinde 10 yaş yaşlanır. Bu yüzden kendi hayatım için konuşayım artık düzene oturtmam gerektiğini düşünüyorum.
Motivasyonunuzu arttırmak için güzel bir akıllı saat ya da sporcu saati alın, bir de yürüyüş ayakkabısı. Hiçbir şey yapmayıp yürüyüş yapmak bile bedenimize çok iyi geliyor

Yürüyüşü bir dönem yapan herkes hayatının bir bölümünde tekrar yürüyüşe başlar çünkü yürüyen insan bilir ki bu bir sevdadır. Bir durur, bir kaç sene durur belki ama öyle bir anda öyle radikal karar alıp başlar ki, başladığında da bırakmaz. Yürüyüş bu kadar değerli ve güzel bir spor ve alışkanlık. Ben de telefondaki uygulamalar ile ortalama almaya çalışıyordum ama sporcu saat veya akıllı saat en iyi seçenekler bence de. Bir de bazı maraton ayakkabıları var altında adım sayar boşluğu oluyor oraya uygun adım sayar alıp koyduğunuzda en doğru bilgiyi oradan alabiliyorsunuz.