Bitcoin Forum
August 18, 2026, 04:00:55 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Bitcoin öğrenme sürecinde hissettiklerim  (Read 27 times)
standardnepo (OP)
Jr. Member
*
Offline

Activity: 53
Merit: 20


View Profile
August 15, 2026, 10:14:19 PM
Merited by EFS (5)
 #1

Merhaba arkadaslar,

Bu yıl her ay düzenli olarak bir miktar BTC almaya karar verdim, daha önce Bitcoin’i çok ciddiye almıyordum. İlk zamanlarda borsada tutuyordum. Daha sonra cold wallet’ların daha güvenli olduğunu öğrendimki nedenleri de bana oldukça mantıklı geldi.

Mt. Gox ve benzeri olaylarla ilgili bir sürü belgesel de izlemiştim zaten, bir süre araştırdıktan sonra Trezor Safe 3 satın aldım. Daha önce hot wallet veya cold wallet gibi kavramları hiç duymamıştım. Bu yüzden öğrenip karar vermem biraz zaman aldı. Sonrasında bu forumu keşfettim ve öğrenme sürecimde gerçekten çok faydasını görüyorum.

Neyse, yakın zamanda yaşanan Coldcard hack olayı malum. Bitcoin’i yeni öğrenen biri olarak kendi kendime “Hani cold wallet’lar çok güvenliydi?” dedim. Şimdi bir de trezor’a passphrase eklemem gerekiyor. Üşenmezsem bir gün onu da ekleyeceğim inş.

Son üç ay içinde Trezor’dan sipariş veren kullanıcılara gönderilen e-postalardan bana da geldi. Sipariş verirken böyle bir durumun yaşanabileceği aklımdan geçmişti. Hatta farklı bir adres kullanmayı bile düşündüm. Ancak her zaman en kötü senaryoyu düşünen biri olduğum için kendime, “Abartıyorsun, siparişi ver.” dedim. Bu veri sızıntısı da biraz canımı sıktı.

Bir yıl içinde yaşanan bu kadar olay sizce de fazla değil mi?

Belki sizler bu tarz durumlara alışkınsınızdır. Uzun yıllardır forumda olanlar muhtemelen çok daha fazla olaya tanıklık etmiştir. Ben ise sürekli bir konuyu anlamaya çalışırken karşıma yeni bir olay çıkıyormuş gibi hissediyorum ve motivasyonum düşüyor. Ya çok yanlış zamanda başladım ya da bu olanlar normal şeyler ama ben bilmiyorum:)

Biraz serzeniş gibi oldu kusura bakmayın. Ben sırf al kenarda tut yapmak istemiyorum, teknolojiyi de öğrenmeye çalışıyorum. Sıradan bir yatırımcı belki bu kadar olumsuz habere maruz kalmıyordur bilemiyorum.
blomen
Hero Member
*****
Offline

Activity: 700
Merit: 1104



View Profile
August 17, 2026, 07:46:00 PM
 #2

ben de sizin gibi yeni yeni tecrübe ediyorum ama bence özellikle son 1 yıldır bitcoin'i takip ediyorsanız bu çok normal. zaten bahsettiğiniz sürenin tamamı ayı sezonuyla geçti. bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama bence ayı sezonlarında kötü kötüyü çağırıyor. fiyat haliyle düştüğü için her türlü kötü olay piyasayı daha beter ediyor.

ralli dönemi aynı şeyler yaşansa da arka planda kalıyor belki, sonuçta ne çıkarsa çıksın insanların cüzdanındaki bitcoin'in değerinin artmasının önüne hiçbir şey geçemez.

bir de her şeyin tek bir çizgide öğrenildiğini düşünmüyorum. zamanla kafanızda da bazı parçaları birleştiriyorsunuz ona göre haberleri vs. yorumluyorsunuz. sonuçta bu bir tecrübe, yıllardır burada olanların yeni birisine göre her şeye toleransı biraz daha yüksek oluyor. kolay kolay panik olmuyor kimse mesela.

 
█▄
R


▀▀██████▄▄
████████████████
▀█████▀▀▀█████
████████▌███▐████
▄█████▄▄▄█████
████████████████
▄▄██████▀▀
LLBIT▀█ 
  TH#1 SOLANA CASINO  
████████████▄
▀▀██████▀▀███
██▄▄▀▀▄▄████
████████████
██████████
███▀████████
▄▄█████████
████████████
████████████
████████████
████████████
█████████████
████████████▀
████████████▄
▀▀▀▀▀▀▀██████
████████████
███████████
██▄█████████
████▄███████
████████████
█░▀▀████████
▀▀██████████
█████▄█████
████▀▄▀████
▄▄▄▄▄▄▄██████
████████████▀
........5,000+........
GAMES
 
......INSTANT......
WITHDRAWALS
..........HUGE..........
REWARDS
 
............VIP............
PROGRAM
 .
   PLAY NOW    
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!