Bitcoin Forum
August 23, 2026, 08:49:39 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.1 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: 21 milyon bitcoinin dağılım şeması  (Read 46 times)
Xyloo (OP)
Full Member

Activity: 322
Merit: 172

View Profile
August 22, 2026, 01:52:48 PM

Arkadaşlar 21 milyon bitcoinin dağılım şemasını gördüm bir yerde ve oldukça ilgi çekici. Bu şemada

%54 ile ilk sırada bireysel yatırımcılar var.
%14 kayıp Bitcoin ikinci sırada.
%9 ETF’lerde yer alan bitcoin.
%6.5 devletlerde.
%5.5 satoshi’nin cüzdanında.
%5 madencilerin elinde.
%4.5 kazılmayı bekliyor.
%1.5 hükümetlerde.

%4.5 da kazıldıktan sonra nasıl şekillenecek acaba bu görsel?

EFS
Moderator
Legendary
*

Activity: 4564
Merit: 3185

View Profile
August 22, 2026, 08:32:44 PM

Görselin kaynağı nedir?

%6.5 government ile %1.5 government arasındaki fark nedir?
%5 madenciler derken hangi madenciler kastedilmiş? Kazdığı coinleri satmadığını açıkça belirten maden şirketleri mi baz alınmış?
%14 kayıp neye göre belirlenmiş? Bir adresin uzun süre kullanılmamış olması o coinlerin kayıp olduğu anlamına gelmez. Sadece burn adreslerine gönderilen coinleri kayıp olarak tanımlayabiliriz.

Bunca zaman geçtikten sonra %54 hala bireyselin elindeyse bu iyi bir oran. Zamanla devlet ve şirket paylarının artacağına eminim.

b1exch.to 
  ETH      DAI   
  BTC      LTC   
  USDT     XMR    
.███████████▄▀▄▀
█████████▄█▄▀
███████████
███████▄█▀
█▀█
▄▄▀░░██▄▄
▄▀██▄▀█████▄
██▄▀░▄██████
███████░█████
█░████░█████████
█░█░█░████░█████
█░█░█░██░█████
▀▀▀▄█▄████▀▀▀
Xyloo (OP)
Full Member

Activity: 322
Merit: 172

View Profile
August 22, 2026, 10:16:24 PM

Merhaba hocam. Crypto sayfasında gördüm de buna benzer çok paylaşım yapılmış çeşitli senelerde. İlginç bulduğum için paylaşmak istedim. Ben de %6.5 ile %1.5’ı anlamadım ben de. Neye göre ayırım yaptıklarına dair tam bilgim yok. Muhtemelen El Salvador gibi devletleri ayrı, bazı hükümetlerin elinde suçtan kalan gelirleri ayrı tutmuş olabilirler.

l99l
Hero Member

Activity: 1162
Merit: 680

View Profile
Today at 04:05:06 PM

Görselin kaynağı nedir?

%6.5 government ile %1.5 government arasındaki fark nedir?
%5 madenciler derken hangi madenciler kastedilmiş? Kazdığı coinleri satmadığını açıkça belirten maden şirketleri mi baz alınmış?
%14 kayıp neye göre belirlenmiş? Bir adresin uzun süre kullanılmamış olması o coinlerin kayıp olduğu anlamına gelmez. Sadece burn adreslerine gönderilen coinleri kayıp olarak tanımlayabiliriz.

Bunca zaman geçtikten sonra %54 hala bireyselin elindeyse bu iyi bir oran. Zamanla devlet ve şirket paylarının artacağına eminim.
Bence devletlerden ziyade şirketlerin payının önümüzdeki dönemde çok daha hızlı artacağını düşünüyorum. Şemada elbette tartışmalı ya da hatalı sınıflandırılmış kısımlar olabilir. Kayıp coinlerin nasıl hesaplandığı, madencilerin kimleri kapsadığı.
Benim beklentim, zaman içerisinde bireysellerin payının görece azalması, özellikle şirketlerin ve kurumsal yatırımcıların payının daha hızlı büyümesi yönünde. Devletlerin de bitcoin biriktirmesi mümkün ama şirket tarafındaki benimsemenin çok daha hızlı ilerleyeceğini düşünüyorum.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: