Bitcoin Forum
September 17, 2026, 05:37:19 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.1 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Türkiye iki yılda 6 bakanlığın bu yılki bütçesinden fazla tasarruf yaptı  (Read 75 times)
MomusReign (OP)
Member
**

Activity: 224
Merit: 65

View Profile
August 23, 2026, 11:47:02 AM

2 yıl önce yayınlanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında bugüne kadar 2 bin 16 harcama biriminde denetim yapıldı. İki yılda elde edilen tasarruf cari fiyatlarla 484 milyar lirayı buldu. Bu rakam 2026 yılında 6 bakanlığın toplam bütçesini geçti. Tasarruf uygulamalarının harcamaları azalttğını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Tasarruf tedbirlerini güçlü ve kararlı şekilde sürdüreceğiz. Bu sayede elde edeceğimiz mali alanı öncelikli alanlara yönlendirmeye ve dezenflasyon sürecini desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

484 Milyar TL. Bu kadar para tasarruf edilebiliyorsa demek ki bazı şeyleri gereksiz yere harcıyoruz. 2 yıl için büyük bir para.

https://www.turkiyegazetesi.com.tr/ekonomi/iki-yilda-meyvesini-verdi-kamuda-484-milyar-liralik-tasarruf-6-bakanligin-butcesini-a-1811073
Phoenix Anka
Legendary
*

Activity: 1778
Merit: 1134

View Profile
August 23, 2026, 11:56:21 AM

Ekonominin temel sorunlarından birisi zaten gereksiz harcamalar oluyor. Türkiye’de çok fazla gereksiz harcama kalemleri var. Bir başkan ve başkana ait 20 farklı kalem müdürü arabası şoförü vs derken gereksiz memuriyet, atm memuriyeti gırla. Öncelikle bunların da tespiti gerekiyor. Tasarruf modunu açan devlet bunlara hala neden müsamaha gösteriyor ? Güçlü şekilde ekonomik duruşunu göstersin o zaman? 484 milyar lira dile kolay 10 milyar dolardan bahsediyoruz.

RaltcoinsB
Legendary
*

Activity: 2982
Merit: 1590

View Profile
August 23, 2026, 02:05:51 PM

İçişleri bakanlığı her şeyi iade ediyor onu biliyorum onu yaşıyorum onu hissediyorum iliklerime kadar hissediyorum biz okuldayken daha günlük yiyecekten kısmaya çalışıp genel müdürlüğe iade etmeye özen gösteriyorlardı yalakalık için hatta yarısını iade ettik diye sevinen müdür vardı biz ise her sabah mercimek çorbasına 3-4 küçük hamburger ekmeği yemek ile o yoğun tempoyu ayarlamaya çalışıyorduk simit poğaça zaten sayılı geliyordu hemen bitiyordu o zaman bunu yapan şimdi tasarruf tedbirleri kapsamında neler yapıyordur kim bilir

Ama söz konusu araç tahsis, koruma tahsis, şoför tahsise gelince bakıyorum hala her yere adam yazıyorlar neredeyse imamlara koruma tahsis edecekler doğuda işe yaramayan iş adamı denen kişilere koruma veriliyordu kişi gidip beni tehdit ediyorlar dedi diye düşünün sayıyı

execijutiere
Legendary
*

Activity: 2254
Merit: 2210

View Profile
September 04, 2026, 04:51:20 PM

İçişleri bakanlığı her şeyi iade ediyor onu biliyorum onu yaşıyorum onu hissediyorum iliklerime kadar hissediyorum biz okuldayken daha günlük yiyecekten kısmaya çalışıp genel müdürlüğe iade etmeye özen gösteriyorlardı yalakalık için hatta yarısını iade ettik diye sevinen müdür vardı biz ise her sabah mercimek çorbasına 3-4 küçük hamburger ekmeği yemek ile o yoğun tempoyu ayarlamaya çalışıyorduk simit poğaça zaten sayılı geliyordu hemen bitiyordu o zaman bunu yapan şimdi tasarruf tedbirleri kapsamında neler yapıyordur kim bilir

Ama söz konusu araç tahsis, koruma tahsis, şoför tahsise gelince bakıyorum hala her yere adam yazıyorlar neredeyse imamlara koruma tahsis edecekler doğuda işe yaramayan iş adamı denen kişilere koruma veriliyordu kişi gidip beni tehdit ediyorlar dedi diye düşünün sayıyı

Milletin sofrasından tasarruf edip makam konforundan tasarruf etmemek, tasarruf değil öncelik meselesidir.Çünkü sahada çalışan personelden tasarruf bekleyip üst tarafta kamu imkânlarının kullanımını sorgulamamak ciddi bir çelişki.Kamu yönetiminde asıl tasarruf, en kolay ulaşılabilen ve sesini en az çıkaran personelin üzerinden yapılmaz. Asıl tasarruf, gerçekten ihtiyaç olmayan harcamaların tamamında aranır.
Kim ne kadar araç kullanıyor?
Kaç kişiye şoför tahsis edilmiş?
Kaç kişiye koruma veriliyor?
Bu tahsislerin objektif kriterleri nedir?
Gerçek risk analizi yapılıyor mu?
Görev sona erdiğinde tahsisler otomatik olarak gözden geçiriliyor mu?
Mustang Shelby
Legendary
*

Activity: 1512
Merit: 1067

View Profile
September 07, 2026, 10:21:53 AM

Kamuda eksiklikler hat safhada bunu görmemek için kör olmak lazım. Kamunun içinde olmayan bir göz bile görüyor bunları. Belediyelerde bile el değiştirince kiralık araçlar sergileniyorlardı. Gelen gideni denetlediği için sorun daha çok göze batıyordu ama gelen gitmediği için bir süre sonra güç zehirlenmesine de kapılıyorlar. Bu yüzden de kamuyu dibine kadar kullanma derdine düşüyorlar. Kamuyu minimuma almak lazım aslında. O zaman bakın bütçe fazla bile verir.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: