Bitcoin Forum
August 24, 2026, 04:20:23 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.1 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: TENMAK BOREN Lityum Borat Tuzları Üretim Tesisi devreye alındı  (Read 13 times)
MomusReign (OP)
Member
**

Activity: 210
Merit: 57

View Profile
August 23, 2026, 11:48:09 AM

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, önemli bir yerlileşme hamlesini daha hayata geçirdi. Başta çimento ve cam sanayisinde kullanılan ve neredeyse tamamı ithal edilen lityum borat bileşiklerinin yerli ve milli imkanlarla üretilmesi amacıyla TENMAK BOREN Lityum Borat Tuzları Üretim Tesisi devreye alındı. Pilot üretimin başladığı tesis ile bu alandaki ithalatın azaltılması ve ekonomiye yıllık yaklaşık 5 milyon dolarlık katkı sağlanması öngörülüyor.
Yıllık 5 milyon dolar az bir para değil her alanda ekonomimize katkı yaptığını düşünürsek iyi paralar tasarruf edeceğiz.
https://www.gosbik.com/haberler/tenmaktan-stratejik-yerlilesme-hamlesi-lityum-borat-uretim-tesisi-devreye-alindi-5-milyon-dolarlik-katki-hedefleniyor-bmtu
Phoenix Anka
Legendary
*

Activity: 1764
Merit: 1130

View Profile
August 23, 2026, 12:04:23 PM

Bor zaten bizde değil mi? Borat da borun bir türevi olmalı. Türkiye bu kadar zengin bir madeni neden yurtdışından getiriyor ki ? Global dünyada parasını verdikten sonra her türlü şeyi gelip kuruyorlar ülkemize. Bunun üretiminin fabrikasını kursunlar biz de buradan devlete millete gelir sağlayacak üretimler yapalım. Artık üretime geçiş zamanı gelmeli, gelmiş olmalı. Devletin eksik kaldığı bu yönde de adımlar atması gerekiyor. Güzel bir karar olmuş.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: