Bitcoin Forum
August 24, 2026, 03:26:04 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.1 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Sahte adres kopyala yapıştır ile giden 2 milyon dolar  (Read 25 times)
Xyloo (OP)
Full Member

Activity: 322
Merit: 174

View Profile
August 23, 2026, 02:59:27 PM
Merited by EFS (1)

https://www.binance.com/en/square/post/08-22-2026-address-loses-2-million-after-copying-wrong-wallet-address-358277264463466

Kopyalama ile yanlış adrese gönderilen 2 milyon dolar kaybedildi. Sahte adresi kopyaladığını görülmüş kişinin ve bu adres dolandırıcılar tarafından bir şekilde değiştirilmiş. Her gün bir dolandırma haberi geliyor arkadaşlar dikkatli olun. 2 milyon dolar kaybeden biri için bugün herhalde dünyanın en kötü günüdür.

mandown
Legendary
*

Activity: 2758
Merit: 2263

View Profile
August 23, 2026, 06:07:49 PM
Merited by EFS (1)

2 milyon dolara sahipsin ve hala tedbir almadan rahatlıkla parayı transfer mi ediyorsun? ben bankada birine transfer ederken dahi ibanı kontrol ediyorum bunlar salaklığın nirvanasını yaşıyor salak desen değil kripto bu kimse bana yok salak değil hata vs demesin abi 2 milyon dolar bu. birkaç kere farklı miktarlarda yollarsın en kötü öyle denersin.

EFS
Moderator
Legendary
*

Activity: 4564
Merit: 3185

View Profile
August 23, 2026, 10:56:50 PM

Bu olaylar bana da çok gerçekçi gelmiyor. Altında başka şeyler olabileceğini düşünüyorum. Aklı başında bir insan 2 milyon doları gönderirken adresi onlarca kez kontrol eder. Sadece başını sonunu değil tamamını okur gerekirse. Çünkü vanity adres ile başındaki ve sonundaki birkaç karakteri benzeterek wallet stealer yapanlar var.
Biz 200 dolar gönderirken bile ilk defa işlem yapıyorsak önce 2 dolar ile deneme yapıp sonra kalanını atıyoruz. 2 milyon doları gözü kapalı mı gönderecek? Pek inandırıcı değil.

b1exch.to 
  ETH      DAI   
  BTC      LTC   
  USDT     XMR    
.███████████▄▀▄▀
█████████▄█▄▀
███████████
███████▄█▀
█▀█
▄▄▀░░██▄▄
▄▀██▄▀█████▄
██▄▀░▄██████