Bitcoin Forum
August 30, 2026, 03:04:57 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.1 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Yapay zeka okuryazarlık seviyesi e-Devlet üzerinden ölçülecek  (Read 35 times)
MomusReign (OP)
Member
**

Activity: 210
Merit: 60

View Profile
August 28, 2026, 01:16:46 PM

Türkiye, vatandaşların yapay zeka okuryazarlık düzeylerini ölçebilmeleri ve ihtiyaçlarına uygun eğitimlere ulaşabilmeleri amacıyla e-Devlet'e entegre yapay zeka değerlendirme sistemini uygulamaya alacak.
Bu sistemi nasıl buldunuz? Ne gibi bir olanak sağlayabilir sizce?
https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/yapay-zeka-okuryazarlik-seviyesi-e-devlet-uzerinden-olculecek/4039890
kriminall
Hero Member

Activity: 1806
Merit: 599

View Profile
August 29, 2026, 11:07:24 AM

Haberden hiç bir şey anlamadım desem? Yapay zeka okuryazarlık seviyesi nedir? Yapay zeka eylem planı oluşturmuşlar yapay zeka haftası oluşturuyorlar ama yapay zeka ile ne iş yapılabilir nasıl olacak bunu söylemiyorlar. Eğitim verilecek ama ne eğitimi verilecek bunu göremedim. Resmi gazetede yazanı kelime oyunlarıyla habere çevirmişler başka bir şey göremedim. İnşallah istihdam sağlarlar.

mandown
Legendary
*

Activity: 2758
Merit: 2283

View Profile
August 29, 2026, 11:12:18 AM

Haberden hiç bir şey anlamadım desem? Yapay zeka okuryazarlık seviyesi nedir? Yapay zeka eylem planı oluşturmuşlar yapay zeka haftası oluşturuyorlar ama yapay zeka ile ne iş yapılabilir nasıl olacak bunu söylemiyorlar. Eğitim verilecek ama ne eğitimi verilecek bunu göremedim. Resmi gazetede yazanı kelime oyunlarıyla habere çevirmişler başka bir şey göremedim. İnşallah istihdam sağlarlar.

allah seni inandırsın bende anlamadım ne demek lan bu diye defalarca okudum. okuryazarlık düzeylerini ölçünce ne olacak bunlara iş mi vereceksin sertifika mı bu yapay zeka dediğin şey böyle birşey değil ki hergün gelişiyor bugun aldığın sertifika yarın içi boş birşey olabilir her modelin çalışma mantığı başka her modelin hedefi başka saçma bir iş gibi duruyor.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: