Ben bilgiye erişmenin kolay ve hızlı olmasından hiç rahatsız değilim. Bazen çok basit şeyler için bile saatlerce araştırma yapmak gerekiyordu artık böyle bir şey yapmam gerekmiyor. Sırf bu yüzden bile yapay zeka kullanımının çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bazen normal şartlarda araştırmak ile uğraşmayacağımız şeyleri bile meraktan soruyorum, bir anda aklıma geliyor ve sadece birkaç saniye içerisinde o şeyi öğrenmiş oluyorum. Benim yerime tüm kaynakları hızlı bir şekilde tarayan bir şey olduğunu bilmek güzel.
Sadece kolay erişilen şey değersiz olur, tüketim toplumunun artmasını sağlar. Böyle bir durum var, yozlaşmaya açık bir hale gelebiliriz ve her şeyi çok bildiğini sanan insanlar türeyebilir. Yine de artılar ile eksileri kıyaslayınca ben pozitif tarafta kalıyorum

Bir tarafa artıları, diğer yana eksileri yazınca artılar daha fazla bence de. Bilgiye erişimi hızlandıran ana şey ise elbette yapay zeka uygulamaları. İster ChatGPT ister Gemini, Claude hangisini kullanırsanız kullanın, yapay zekaya ait her uygulama hayatın akışını hızlandırıyor. İnsanlar bilgiye hızlı erişiyorlar ve bence bu asla negatif yönde etki etmez. Sosyal medyanın, hayatın internetin içine girdiği alanda bilgiye erişmek isteyen az sayıda kişi kaldı zaten. Artık sosyal medyada kaybolmamış kişiler için bilgiye erişim de kolay olsun.