Bitcoin Forum
September 03, 2026, 09:02:36 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.1 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Anyma'nın Konseri İptal Edildi - İstanbul Valiliği  (Read 60 times)
BoundByFate (OP)
Member
**

Activity: 126
Merit: 42

View Profile
Today at 06:35:19 AM

https://x.com/haskologlu/status/2095204728779018647

Bakınız bu haberin haber değeri az gibi görünebilir ama çok önemli bir olay bu.
Dünya'nın tekno da 1 numarası olan bir adamı ''satanist ritüel sembolleri'' sebebiyle konserini iptal ediyorsun.
Bu adam S.Arabistan'da, Mısır'da konser verdi, buralarda da aynı görsel şovları yaptı ama kimse satanist falan demedi.
Ayrıca geçen sene olması lazım, bu adam yine geldi o zaman da neredeyse aynı görsel şovları yaptı ama sıkıntı yoktu şimdi neden oldu.
Ya bir de kaç ay önceden belli olan bir konseri neden son 1 hafta kala iptal edersin, ilk önce neden izin verdin şimdi iptal ediyorsun.
Ülkemiz için hiç iyi bir karar değil, bir çok ünlü bu haberi okuyunca Türkiye'ye gelme ihtimali düşer bu net.
Droppies
Jr. Member
*

Activity: 53
Merit: 4

View Profile
Today at 10:50:36 AM

Uygulanış yöntemlerinde hatalar olsa da son 1 hafta kala gibi iptal edilmesi ya da geçen sene yapılıp bu sene yapılmaması gibi. Ancak kararı doğru buluyorum. Çünkü bu tarz bilinçaltına hitap edebilecek doğru olmayan şeyleri empoze edebilecek aktivitelerin olmasını doğru bulmuyorum. Malum internette saçma sapan forumları sitelerde bu tarz şeylere maruz kalıp ortalıkta dehşet saçan birçok kişi oldu şu son 2-3 senelik dilimde. Her ne kadar 18 yaş sınırı koyulsa da içeriye 18 yaş altının da girebileceğini de varsaymak lazım.

Şu anlayışı da çok saçma bulmaya başladım. Arabistan'da şöyle oldu burada ne böyle diye? Yav bu adamlar 1.Dünya savaşında Osmanlı'yı ardından vurup müslüman kardeş kanı döktü onlar batının emparyalizminin etkisinde kalmaya başlayalı 1 asır olmuş. Onların son 1 asırdaki tutumlarını niye kaale alıyorsunuz ki? Hadi onu geçtim Peygamber efendimizin vefatından yaklaşık 40-50 sene sonra Kerbela olayı olmuş. Nice arap gördüm ve dedim ki müslümanlığı onlardan daha çok yaşayan bizleriz. Onlar yapıyor diye bizimde yapmamız ya da onlar yapmıyor diye bizlerinde yapmaması gerekmiyor.
Hvdv
Hero Member

Activity: 1358
Merit: 696

View Profile
Today at 11:41:36 AM

Anyma nedir bilmiyorum daha önce de dinlemedim. Şöyle bir görsele baktım da beni rahatsız eden şeyler var ama başkasının hoşuna gidiyorsa sorun yok sonuçta parasını verip gidiyor adamlar konsere. Bu yüzden onların bu konserini kısa süre kala iptal etme olayı doğru değil. Ben paramı verip konserimi aylar öncesinde planlasam ve bunu iptal etseler çok sinirlenirdim. Bence yanlış bir karar.

BoundByFate (OP)
Member
**

Activity: 126
Merit: 42

View Profile
Today at 12:56:10 PM

@Droppies hocam peki interneti neden kullanıyorsun, interneti 'de kullanma, senin mantık bunu doğru buluyorsa, internetin de yanlış bir şey olduğunu ve kullanmaman gerektiğini bilmen gerekiyor veya sosyal medyayı çünkü insanlar buralardan da empoze olabilir, hatta buralardan çok çok daha kolay olur.

Çözemiyorum gerçekten bu insanları artık, işlerine gelmeyen şeyler sakıncalı işlerine gelen şeyler güllük gülistanlık, ülkede bin bir türlü kötülük var milletin gözüne sokularak yapılıyor ve bunlara herhangi bir önlem alınmıyor ama gereksiz şeylere önlemler çat diye alınıyor.

Arabistan örneğinden de çok farklı bir anlam nasıl çıkardın onu da anlamış değilim, adamlar çok eski bir zaman değil daha kızlarını bisiklete bindirmiyorlardı sen bir asırdır etki altındalar diyorsun bir asırdır etki altında olan ülke bunu daha yeni mi yapar.
Droppies
Jr. Member
*

Activity: 53
Merit: 4

View Profile
Today at 03:05:29 PM

@Droppies hocam peki interneti neden kullanıyorsun, interneti 'de kullanma, senin mantık bunu doğru buluyorsa, internetin de yanlış bir şey olduğunu ve kullanmaman gerektiğini bilmen gerekiyor veya sosyal medyayı çünkü insanlar buralardan da empoze olabilir, hatta buralardan çok çok daha kolay olur.

Çözemiyorum gerçekten bu insanları artık, işlerine gelmeyen şeyler sakıncalı işlerine gelen şeyler güllük gülistanlık, ülkede bin bir türlü kötülük var milletin gözüne sokularak yapılıyor ve bunlara herhangi bir önlem alınmıyor ama gereksiz şeylere önlemler çat diye alınıyor.

Arabistan örneğinden de çok farklı bir anlam nasıl çıkardın onu da anlamış değilim, adamlar çok eski bir zaman değil daha kızlarını bisiklete bindirmiyorlardı sen bir asırdır etki altındalar diyorsun bir asırdır etki altında olan ülke bunu daha yeni mi yapar.

Özelden genele yayacaksak yaşamayalım olsun bitsin değil mi hocam? Özelden genele doğru hareket etmenin manası yok. İnternette sakıncalı şeyler olduğu kadar faydalı olanlarda var. Sakıncalı sitelere devlet tarafından engel getirilebiliyor ki bunda da sakınca görülmüş ki engel getirmişler. Zamanlamasına bende aynı şekilde doğru olmadığını belirttim zaten.

Arabistan'ı İslam'ın kalesi olarak görerek orada satanist demedi burada deniliyor ibaresi ile Arabistan'daki insanların müslümanlığının pek matah olmadığını belirttim orada.

-----------------------------

Bir baskının ya da kontrollerin bu şekilde yapılmasına bende karşıyım ancak özgürlük kavramı altında her istenilen yapılması bir topluma yaralar açabilir.
Pages: [1]
  Print  

Jump to: