Bitcoin Forum
September 04, 2026, 12:45:52 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.1 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Greenpeace'in, Türkiye’deki Marketlerde Pestisit Araştırması  (Read 66 times)
BoundByFate (OP)
Member
**

Activity: 126
Merit: 42

View Profile
September 03, 2026, 07:13:00 AM

https://x.com/siyahsancakx/status/2095186631783244080/photo/2

Durum yine vahim, yurt dışından pestisit diye dönen malları kendi halkanı yediren bir ülke görüyoruz, direk olarak zehirliyorlar bizi.
Denetim denen kelimenin maalesef ülkemizde herhangi bir karşılığı bulunmadığı için kimse uygulayamıyor çünkü bilmiyorlar.(İşlerine gelmiyor)
Ordan alma burdan alma nereden alacak bu millet.
Biz kime güveneceğiz?

Şu rezilliklere bakar mısınız, yazık şu millete.

➖ŞOK Marketler: İhlâl tespit edilmedi.
➖Migros: Üründe kalıntı tespit edilmedi; ancak düzenleme ve politika eksiklikleri bulundu.
➖A101:Tespit edildi.
➖BİM: Ruhsatsız etken madde tespit edildi.
➖CarrefourSA: Ruhsatsız etken madde tespit edildi.
karabiber
Hero Member

Activity: 2198
Merit: 979

View Profile
September 03, 2026, 09:37:33 AM

Şaşırmadım açıkçası. Yıllardır yurtdışına ihraç olan meyve-sebzeler, kuruyemişlerde alım yapan ülkelerden sürekli geri gönderiliyor haberlerini görüyorduk. Bu haberler boşuna yapılmıyordu. Geri dönen meyve sebzelerin bir çoğunda insan sağlığına zararlı ilaçlar tespit ediliyordu. E bunlar imha edilmediğine göre noldu yerel marketlerde pazarlarda satıldı. Çok fazla pestisit kalıntısı tespit ediliyor ve daha bir önlem alındığını görmedim. İnsan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı. Marketler burada inisiyatif almalı ve kendi test sonuçlarını yaptırıp müşterilerine açıklamalı. Üç kuruş fazla kazanacağız diye halkın sağlığı ile oynanmamalı.

mandown
Legendary
*

Activity: 2772
Merit: 2294

View Profile
September 03, 2026, 09:52:10 AM

Topraklarımızda ne kadar büyürseniz istediğinizi o kadar yapabilirsiniz örnek veriyorum xxx marketlerde çalışanın dışarıdan yemek siparişi vermesi yasaktır.

Pestisit vb konularda üreticiye bir destek verilmediği için tüketici de doğal olarak gelenin ne olduğunu sorgulayamıyor.
Ülkemizde tarımın durumu rezalet marketlerde aldığımız çoğu ürün tr'de daha kaliteli üretilebilecekken malesef bu konuda ilgilenen dahi yok.

Hvdv
Hero Member

Activity: 1358
Merit: 697

View Profile
September 03, 2026, 01:18:52 PM

Aslında sadece marketler değil çıkıp pazarları araştırın bakın bize neler yediriliyor hep birlikte görelim. Türkiye’de tarım ilacı kullanmıyorum diyen yalan söyler yada yurtdışına ürün satıyordur. Tarım ilacıyla kolayca büyütüp haşereleri de öldürüp rekolteyi arttıyorlar ancak insan sağlığını yerle bir eden bir duruma da davetiye çıkarıyorlar. Bu konuda pazarlar ve haller çok daha sık denetlenmeli. Marketlerden sebze meyve alan çok az zaten.

RaltcoinsB
Legendary
*

Activity: 2982
Merit: 1577

View Profile
September 03, 2026, 02:08:01 PM

Aslında sadece marketler değil çıkıp pazarları araştırın bakın bize neler yediriliyor hep birlikte görelim. Türkiye’de tarım ilacı kullanmıyorum diyen yalan söyler yada yurtdışına ürün satıyordur. Tarım ilacıyla kolayca büyütüp haşereleri de öldürüp rekolteyi arttıyorlar ancak insan sağlığını yerle bir eden bir duruma da davetiye çıkarıyorlar. Bu konuda pazarlar ve haller çok daha sık denetlenmeli. Marketlerden sebze meyve alan çok az zaten.
Pazara kim gidecek allasen zabıta bile gelmiyor pazara hırtolar istediği gibi takılıyorlar bir de son zamanlarda iyice yüzsüzleştiler 1 kg istiyorsun 2 kg veriyor 1 kg daha ye diyor sanane aq sen benim karar verici mekanizmam mısın bir de pestisit mestisit umrunda değil kimsenin alttan çürük malzemeleri dayayıp seçtirmeden meyve satıyorlar eve gidiyorsun içinden kurt çıkmış geri de dönemiyorsun böyle de ahlaksızlar kim bakacak onlara salınmış onlar iyice kendi haline ve inanılmaz kazançlarıyla baş başa bırakılmış pazarcının biri diyor ki ne diye okuyacağım ki aha yanımdaki mühendis okumuş da ne olmuş geldi pazarcı oldu diyor

MK-74
Legendary
*

Activity: 2100
Merit: 1642

View Profile
September 03, 2026, 08:31:16 PM

Parası olanlar, para kazananlar parayı nasıl kazandıklarını pekte düşünmezler, sonuca bakarlar ve para geliyorsa gerisi önemli değildir.
Bu firmaların insan sağlını düşündüğünü düşünen varsa yanılıyordur, devlet düşünmüyorsa halkını kimse düşünmez, daha çok para nasıl kazanırım diye düşünür bunlar, adamlarda bir nebze haklı, nasıl olsa denetleyen yok olsa da 3 5 kuruşa hallediyoruz işi diyolar.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: