Bitcoin Forum
September 11, 2026, 05:28:40 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.1 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Vergi ihbarları için yapay zeka destekli sistem hayata geçirilecek  (Read 41 times)
MomusReign (OP)
Member
**

Activity: 224
Merit: 63

View Profile
September 08, 2026, 08:43:29 PM

Yeni Orta Vadeli Program  döneminde, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede en önemli veri kaynaklarından biri olan vergi ihbarları için yapay zeka destekli ve bilişsel karar üretimine dayanan İhbar İşleme Sistemi  Projesi devreye alınacak.
Yapay zeka her alanımıza iyice sızıyor.Vergi kaçırma işine önlem almaya çalışıyorlar.
https://www.dunya.com/ekonomi/vergi-denetiminde-yapay-zeka-kiskaci-haberi-839166
kizilhare
Full Member

Activity: 555
Merit: 133

View Profile
September 08, 2026, 08:54:45 PM
Merited by mandown (1)

Benim bildiğim kadarıyla 1-2 yıldır yapay zeka yardımı ile eksik vergi veren bazı yerlere vergi cezası kesildiğini biliyorum. Yapay zeka IBAN hareketlerine pos hareketlerini kontrol ederek belli yerlere raporlar sunuluyor. Gereken incelemelerden sonra cezalar yazılıyor.
Belki de yapay zekanın kullanıldığı en iyi yer bu vergi denetlemesi. Böyle giderse yapay zeka vergi denetçilerini işinden edebilir.

Mustang Shelby
Legendary
*

Activity: 1512
Merit: 1065

View Profile
September 08, 2026, 09:39:23 PM

Normal değil mi bu? Adamların tek gelir kaynağı vergi zaten. Sen buradan kaçıranları tespit edeceksin ki gelirin azalmasın. Vergi ihbarları falan da ben inanmıyorum nasıl ihbar olacak ki? Bu hat kadar saçma bir şey yok. Sen devlet olarak bunu tespit edemiyorsun tespit etsinler diye hat kurup vatandaştan yardım bekliyorsun. İşini iyi yapmadığını kabul etmek demek bu.

mandown
Legendary
*

Activity: 2772
Merit: 2301

View Profile
September 09, 2026, 08:53:50 AM

Benim bildiğim kadarıyla 1-2 yıldır yapay zeka yardımı ile eksik vergi veren bazı yerlere vergi cezası kesildiğini biliyorum. Yapay zeka IBAN hareketlerine pos hareketlerini kontrol ederek belli yerlere raporlar sunuluyor. Gereken incelemelerden sonra cezalar yazılıyor.
Belki de yapay zekanın kullanıldığı en iyi yer bu vergi denetlemesi. Böyle giderse yapay zeka vergi denetçilerini işinden edebilir.

yapay zeka sayesinde zaten söylediğiniz gibi kullanılıyordu birine para gönderirken kira olarak gönderin bir yıl sonradirek size mesaj geliyor gelin verginizi ödeyin diye Cheesy yapau zeka şuan aktif olsada doğruluğu şüpheli bugün yarın vergi kaçırmak da çok zor olacaktır.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: