Bitcoin Forum
September 11, 2026, 11:28:03 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Türkiye'nin ihracattaki şaşırtıcı iyi konumu  (Read 32 times)
püsür (OP)
Hero Member
*****
Offline

Activity: 2044
Merit: 918



View Profile
September 09, 2026, 07:23:13 PM
Merited by kizilhare (1)
 #1



Türkiye ekonomisi hakkında bence ilginç bir gösterge bu ihracat grafiği. Çin kadar olmasa da neredeyse onlara yakın sayıda pazara ulaşabiliyoruz. 2022'de 108 ülkeye, 2024'te 120'ye yakın ülkeye ihracat yapmışız. Ürün çeşitliliği konusunda da iyi durumdayız, dünyadaki en iyi ülkelerden biriyiz. Nicelik olarak yani sadece ihracat sayıları olarak iyi konumdayız. Dünyada bu kadar ülkeye ulaşabiliyor olmak, Almanya ve ABD'nin önünde olmak açıkçası beni şaşırttı.

Tabi ki ihracattan ne kadar para kazanılıyor konusu var. Bu açıdan yerimizin bu kadar iyi olmadığını söyleyebiliriz(28. sıradaymışız). Katma değeri yüksek ürün ihracatı konusunda kendimizi geliştirirsek ülke çok çok daha iyi yerlere gelir.

Benim kişisel bir gözlemim ise dünyanın öbür ucunda, tam 10.000 km ötede bir yere gitmiştim ve orada Paşabahçe şarap bardağı, İnoksan mutfak ekipmanları falan görünce çok şaşırmıştım. Bu grafiği bir yerde gözlerimle görmüş oldum, direkt yaşadım.

https://x.com/Ekonosfer_/status/2040500667912217029
https://x.com/grok/status/2040685891769770217
https://x.com/Sherlock_Hopes/status/2044323766944092171


░░░░██████████████░░░░░▄▄███████████░░░░░░▄█████████████████░░░▄███████▀
░░░░█████████████░░░░▄██████████████░░░░▄███████████████████▄███████▀
░░░░▀▀▀▀▀▀▀██████░░▄██████▀▀▀▀▀█████░░▄██████▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀████████████▀
░░░░░░░░░░░██████░░█████▀░░░░░░███████████▀░░░░░░░░░░░░██████████▀
▄▄▄▄▄
░░░░▄███████░░██████████████████████░░░░░░░░░░░░░░██████████▄
█████▄▄▄███████▀
░░░██████████████████████▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄████████████▄
█████████████▀
░░░░░████▀▀▀▀▀▀▀▀████████████████████████████▀███████▄
██████████▀▀
░░░░░░░████░░░░░░░░████████████████████████████░░░▀███████▄
.com
.
...🎰 100 FreeSpins | No Wager ... Instant Rakeback + VIP Transfer .. Sport's Welcome Pack | Risk-Free ....PLAY NOW..
[/center]
kizilhare
Full Member
***
Offline

Activity: 559
Merit: 133



View Profile
September 10, 2026, 07:24:43 AM
Merited by püsür (1)
 #2

En önemlisi sizin de dediğiniz gibi katma değer.Ben bu grafiği görünce şaşırdım açıkçası. Doğruluk payı nedir bilmiyorum. Madem böyle bir durum var neden bu haldeyiz. Mesela dünyanın boru bizde ama biz fakiriz. Fındıkta üretimde biz zirveyiz ama çiftçi kan ağlıyor. Nerede bu yanlışlık.
ilk aklıma yönetim hatası geliyor. Bu gelirler direkt hazineye girse bu durumda olmayız diye düşünüyorum.

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!