Bitcoin Forum
October 06, 2026, 08:22:14 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.1 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Avrupa'nın en büyük bankası Revolut hacklendi  (Read 46 times)
hikrimen (OP)
Member
**

Activity: 142
Merit: 55

★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!

View Profile
September 15, 2026, 10:06:46 AM

Avrupa'nın en büyük dijital bankalarından Revolut, hacker'ların bir devlet kurumu adına gönderdiği sahte e-postaya kandı.

Müşterilerinin pasaportlarını, selfie fotoğraflarını ve tüm işlem geçmişini hacker'lara gönderdi.
Hacker, gerçek bir devlet kurumunun e-posta adresini kullanarak "resmi bilgi talebi" yolladı ve ilgili banka da bunu gerçek sanıp bilgileri teslim etti. Ancak yolladıkları hackerlardı.
Revolut, İngiltere merkezli, 70 milyondan fazla müşterisi olan ve Avrupa'da yaşayan çok sayıda Türk'ün de kullandığı dijital banka.
Sızan veriler: Pasaport ve ehliyet kopyası, kimlik doğrulama selfie'si, IBAN, hesap özeti ve Bitcoin dahil tüm işlem geçmişi.
Hacker şimdi 10.000 Bitcoin fidye istiyor. Yaklaşık 780 milyon dolar. Ödenmezse her gün yeni veri yayınlamakla tehdit ediyor. Revolut olayı doğruladı.
Hacker'ın iddiasına göre operasyon 6 ay sürdü ve talepler ele geçirilen İtalyan polis sistemleri üzerinden gönderildi. İtalyan makamları bunu ne doğruladı ne yalanladı.
Hacker, verisini aldığını söylediği müşterilerin yaşadığı ülkeleri de yayınladı. 31 ülkelik bu listede Türkiye'den de müşterileri var.
Revolut hesabınız varsa bankadan gelen bildirim e-postasını kontrol edin. Pasaportunuz ve selfie'niz sızdıysa kimliğinizle kredi çekilmeye çalışılabilir. Okuduğum uyarılar bu yönde.
Aldığım bilgilere göre de İtalyan polisi her noktada hackerları bulmak için operasyon düzenliyor.

https://x.com/haskologlu/status/2099795724640678383

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ★ ★ ★ ★ ★ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
● PLINKO    |7| SLOTS     (+) ROULETTE    ▼ BIT SPIN ║ BITVEST ║ PLAY or INVEST ║ ✔ Rainbot  ✔ Happy Hours  ✔ Faucet
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ★ ★ ★ ★ ★ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
RaltcoinsB
Legendary
*

Activity: 3010
Merit: 1609

View Profile
September 15, 2026, 10:34:53 AM

Revolut’u ilk defa duydum Avrupa’da da bulunamadım maalesef ben burada risk grubunda değilim ama zaten devlet kanallarından çalınan panellerde sülaleme ulaşabiliyorlar  Grin Avrupa’dakiler endişeleniyor Türkler buna alışkın zaten 10 bin Bitcoin istemesi de kötü çünkü bitcoinin adını kötüye çıkarıyor ama parasını da kolaylıkla alma konusunda da en güvenli yöntem olarak görüyorlar sanırım bunu

Basit bir Pishing olayı gibi duruyor koca bankada hiç mi siber güvenlik uzmanı çalışmaz

varanvaran
Legendary
*

Activity: 1184
Merit: 1032

Bitcoin Trader

View Profile
September 15, 2026, 05:39:51 PM

İspanyada yım oturum kartı çıkarttım kendime. Bank hesabı olarak revoult hesabı açacaktım ama kimlik onay sırasında durdum yapmadım öteledim o sıra yanımda değildi. Ucuz yırtmışım Smiley)

şaka bir yana bizler Türkiyede alışığız bu duruma ama avrupa böyle birşeye hazır değil.

Hvdv
Hero Member

Activity: 1386
Merit: 709

View Profile
September 15, 2026, 06:12:40 PM

İspanyada yım oturum kartı çıkarttım kendime. Bank hesabı olarak revoult hesabı açacaktım ama kimlik onay sırasında durdum yapmadım öteledim o sıra yanımda değildi. Ucuz yırtmışım Smiley)

şaka bir yana bizler Türkiyede alışığız bu duruma ama avrupa böyle birşeye hazır değil.
Hocam Allah korumuş da çok da önemli değil ya. Avrupa’nın dolandırıcıları bizden daha üst düzey değilse, bu sadece bankanın itibarını zedeleme tehdidiyle yapılmış ve para koparmaya çalışılan bir saldırı gibi görünüyor. Bu saldırıyı bertaraf etmek için istenen para çok yüksek. Banka artık artıları ve eksileri bir yana koyup ağırlık hesabı yapacak mecburen.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: