Sevgili ailem, forumumuzun güzide insanları ve dostlarım
Bir çoğunuz ile gerçek hayatta tanışma imkanı bulamadım, hatta foruma yeni başladığımda bir abimle başladık kendisi daha sonra forumu bıraktı tayin olunca ama zaten onun dışında forumda reelde kimseyi tanımamıştım bir çoğunuz değil hiç kimseyle tanışma imkanı bulamadım keşke bulsaydım
Bthd, gospodin, Vispilio, EFS, W Jr, mandown, Kalemder, PHI aklıma gelen gelmeyen bir çok üye oldu ve herkesle bir aile gibi olduk bir çoğunuz ile benzer fikirlere sahibiz bazı arkadaşlarımızla da uyuşmuyor olabiliriz ama biz dar çevreli bir aileyiz
Sevgili forum aileme sormak istiyorum sizce de rastgele büyümemiş miyiz? Çevremde kime sorsam benzer şeyleri söylüyor
Şimdi benim kız ellerinizden öper 5 yaşına girdi yazın amcaları anaokuluna yazdırdık kızı okullar başladı malumunuz gidiyoruz geliyoruz okula bırakıyoruz falan
Çocuğun en ince psikolojisine kadar düşünüyoruz 5 yaşına getirene kadar akla karayı seçtik televizyonda haberleri bile açamıyoruz üçüncü sayfa haberleri çıkacak diye yavaş yavaş anlatıyoruz ölüm nedir iyi insan olduğu kadar kötü insan var herkese güvenme bir durum olursa şunlardan yardım iste vs
Abi ben hatırlıyorum ben bu yaşlardayken annem beni komşuya bırakır pazara giderdi biz sokağa çıkardık bir kaç kere kaybolmuşluğum bile oldu sokağa salınırdık akşama kadar maç yapardık, oynardık gezerdik anneler çıkıp nerede bu demezdi
Akşam ezanından önce en geç de ezan okununca koştura koştura eve gelirdik veli toplantısına bile ailem gelmezdi aq nadiren gelirdi bir ara taşındık 1 sene boyunca evimle okulum arasında belki 10 km vardı kardeşimle yürüyerek gider gelirdik sabah 1 saat erken çıkardık çıkışta 1 saat sonra gelirdik eve kimse de bir şey demezdi babamın arabası vardı bizi okula bıraktığını hatırlamam mesela
Şimdi geldiğimiz durumda takip cihazlı saatler, ebeveyn kontrollü telefonlar, okula arabayla bırak al yemin ederim okulun önü ana baba günü arabadan yer yok ben çocuğun psikolojisini düşünürken anam bana cehennemde nasıl çatır çutur yanacağımdan falan bahsederdi

evde katil bebek chucky filmleri gibi filmler izlenirdi hadi ben büyüktüm biraz da kardeşlerim çok etkilenirdi
Dönüp bakınca 2026 yılında ebeveynliğe, biz mi yanlış yapıyoruz onlar mı yoksa biz rastgele mi büyüdük?
Siz ne diyorsunuz? Sizin çocukluğunuz vs şimdiki çocukluk olsa ne dersiniz?