bu konuda haydar acun’un (tera ve pusula yatirimcilarinin ilk itibar suikasti yaptigi adamin ta kendisi) goruslerine birebir katiliyorum.
https://x.com/haydaracunn/status/2101292560954032445?s=46- bu manipülasyon ve ponzi sisteminde rolü bulunan şahısların, fon yönetim şirketlerinin ve bilerek ve isteyerek manipülasyonun parçası olup bundan menfaat elde eden borsa şirketlerinin başta sahipleri ve yönetim kurulu üyeleri ve üst düzey yöneticileri olmak üzere sorumluluğu bulunan herkesin malvarlığıyla bedel ödemesi sağlanmalı.
- hukuki cezaların haricinde ibreti alem olması açısından bu işlere bulaştığı ispat edilen lisanslı personelin ve sözde yatırımcıların mümkünse ömürboyu sermaye piyasalarından men edilmesi, bu işlere bulaşmış ve ceza almış portföy şirketi ve aracı kurumların faaliyet izninin iptal edilmesi, borsa şirketlerinin ise gerekirse kottan atılması.
benden ek: bırakın zararı devletin karşılamasını, TLY fonuna yatırım yapmış herhangi bir insanın “nitelikli yatirimci” statusunun sonsuza kadar sonlandirilmasi gerekiyor. bunlarin çoğu gerçek nitelikli yatirimci değiller. birçok araci kurumun kanunda yazan 10 milyon lira sinirina ulaşmayan insanlari •nitelikli yatirimci• olarak işaretlediği biliniyor. kanitsiz bir sekilde nitelikli yatirimci statusu veren araci kurumlarin da ceza almasi gerekiyor.
ayrıca: tera ve pusula’da ponzi fonlara yatirim yapan arkadaşlar da sirasiyla itibar suikasti yaptiklari haydar acun, mehmet gerz ve murat salar gibi şerefli fon yöneticilerinin taşşağını yiyebilirler. gün gelir hesap döner; horoz domalir tavuk siker denir buna. kolay mı lan ponzi fonlardaki kağıt üzerindeki sikik kârlar üzerinden piyasada hakkıyla, emeğiyle, şerefiyle iş yapan insanlara itibar suikasti yapmak. ulan şu fonlara yatirim yapan herkesin, piyasada şerefli bir şekilde iş yapan nitelikli adamlar üzerinde hakkı var.
arada güme giden “masum azinlik” uzerine alinmasin, 11 yillik yatirim hayatimda bunlara yatirim yapanlar kadar arsiz bir yatirimci kitlesi görmedim (kripto dahil). mesela bunlar hala akil almamistir: devlet gelip zarari karsilasa bunlar “kendi hatam yuzunden yetimin parasini yedim” diye dusunmez. öyle tuhaf bi kitle, emeklinin, garibanin vergi altinda ezilmesi için allah’a dua ediyolar şu an. ıyy, tuylerim diken diken.. bicok konuda uyuzum bu arkadaslara. tekrar ediyorum masum %5-10 uzerine alinmasin. aramizda varsa da kusura bakmasin. benim 1 yildir öfkem var bu fonlara; gorup tanik oldugum seyler bir yildir birikiyordu. özellikle piyasadaki itibar suikasti, gercegi soyleyenin sikayet edilip evine polis gonderilmesi vsvs. yarim akilli finansal zorbalar…
son ek: ses kayitlari dinlenerek araci kurum ve bankalarda bunlarin fonlarini “arkasinda guclu isimler var blabla” diye tavsiye eden akilsiz sektor calisanlarinin da en kisa surede tespit edilip itin gotune sokulduktan sonra kapinin onune konmasi gerekiyor. sen uc kurus para alacaksin diye millete ponziye gel gel cekiyosan; para için karini da satarsin. sen lisanslisin ulan. biliyosun mevzuati. okudun sinava girdin. piyasa manipulasyonunun yasak oldugunu, tavsiye verip yonlendirme yapmanin senin gorevin olmadigini biliyosun. suclusun abi. toplamda 24.5 milyar dolarlik bi degerleme var ortada. bu kayiptan sen de sorumlusun ve aracisin. gorevini duzgun yapmadin. lisansin agirligini tasimadin.
yazdikca rahatladim amk. 24.5 milyar dolar degerleme ne? ulan bu milletin anasini siktiniz ya. her turlu yolla milletin anasini siktiniz. biktik be abi. yildik amk.