Bitcoin Forum
September 17, 2026, 11:29:22 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.1 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Bir noktadan sonra paranın gereksiz olması  (Read 22 times)
RaltcoinsB (OP)
Legendary
*

Activity: 2996
Merit: 1594

View Profile
Today at 07:45:14 PM
Merited by Lachrymose (4)

Arkadaşlar, arkadaşlarla sohbet ederken şöyle bir konu oluşuyor bazen ya insan ne arar hani?

Bir insanın dünyadaki endişesini gidermesi için dünya genelinde bir tarife varsa o da mesela 1 milyon dolar falandır 1 milyon dolar ile dünyada sizi memnun edecek 1 ev, 1 araba ve kişisel giderler için bir miktar para yeterli hadi 2 milyon dolar olsun

Dünyada 2 milyon doların binlerce katı servete sahip insanlar var bu insanlar açısından para artık bir yerden sonra gereksiz değil mi? Mesela Elon Musk veya Jeff Bezos’u ele alalım milyarlarca dolar paraları var adamların artık para onlar için hiç bir anlam ifade etmiyor bence

Bu aşamadan sonra şunu düşünüyorum bu parayı insanlık için kullansalar ne olur? Mesela çaresiz hastalıklara çözüm bulmaya çalışsınlar falan ama nedense hala büyük hırslar ile insanların daha fazla para kazanma isteği içinde olduğunu görünce şaşırıyorum

Mesela bir insan için jet, gemi, yat, kat bana göre gereksiz şeyler bir insan barınma ihtiyacını giderdikten sonra gerisi fuzuli harcamadır

Sizce de öyle değil mi? Süper zenginler için paranın bir anlamı var mı sizce?

Bir de düşününce sanki onların simülasyonunda yaşıyor gibiyiz. Biz birer pixel, belki birer yapay zekayız onların dünyasında Grin

Lachrymose
Legendary
*

Activity: 2072
Merit: 1457

View Profile
Today at 10:14:09 PM

daha gecen gun bilimsel olarak yapilan arastirmalari claude’a derleyip evi olan biri icin mutluluk getirisi hesabi yaptim. claude cowork’un iddiasi gunumuzde aylik 70k net maasi olan bir bireyin (tekil bireyden bahsediyoruz ailesi yok ve evi var) mutlulugun %80ini falan cepliyor. 120k net maasta neredeyse paranin mutluluga olan etkisi makslaniyor. 400k’dan sonrasinin da mutluluk ve konfora pek etkisi yok.

yani 70k net maas + ev paranin mutluluga olan negatif etkisini sifirlayip pozitife, gayet iyi bi konuma gecmesi icin baya yeterli cogu insan icin. asil mutsuzlugun barinma ihtiyacinin insanda bi tehdit olusturmasindan kaynaklandigini dusunuyorum. yine ayni sekilde arabasizlik da bi mobilite eksikligi. barinma guvencesi + mobilite ozgurlugu 70k net maasla tatmin edici bi seviye.

1m usd ise; kesinlikle bicok problemi cozer ama servetle aylik akis ayni sey degil bana gore.. yani 1m usd aileden kalmadiysa zor is ve uzun zaman ister ama min 70k net maas ve ev cogu kisi icin hala ulasilabilir ve gercekci bi hedef.
Pages: [1]
  Print  

Jump to: