Arkadaşlar, arkadaşlarla sohbet ederken şöyle bir konu oluşuyor bazen ya insan ne arar hani?
Bir insanın dünyadaki endişesini gidermesi için dünya genelinde bir tarife varsa o da mesela 1 milyon dolar falandır 1 milyon dolar ile dünyada sizi memnun edecek 1 ev, 1 araba ve kişisel giderler için bir miktar para yeterli hadi 2 milyon dolar olsun
Dünyada 2 milyon doların binlerce katı servete sahip insanlar var bu insanlar açısından para artık bir yerden sonra gereksiz değil mi? Mesela Elon Musk veya Jeff Bezos’u ele alalım milyarlarca dolar paraları var adamların artık para onlar için hiç bir anlam ifade etmiyor bence
Bu aşamadan sonra şunu düşünüyorum bu parayı insanlık için kullansalar ne olur? Mesela çaresiz hastalıklara çözüm bulmaya çalışsınlar falan ama nedense hala büyük hırslar ile insanların daha fazla para kazanma isteği içinde olduğunu görünce şaşırıyorum
Mesela bir insan için jet, gemi, yat, kat bana göre gereksiz şeyler bir insan barınma ihtiyacını giderdikten sonra gerisi fuzuli harcamadır
Sizce de öyle değil mi? Süper zenginler için paranın bir anlamı var mı sizce?
Bir de düşününce sanki onların simülasyonunda yaşıyor gibiyiz. Biz birer pixel, belki birer yapay zekayız onların dünyasında