Ben de @lachrymose hocamıza katılıyorum. Para piyasası fonunda olanlara ucu pek dokunmaz ama diğer alanlarda olanlar büyük zararlarla karşı karşıya kalır. BEFAS’a girip son fonlara bakıp en çok kazandıranlar kısmında hep bunlar vardı. Görüyoruz ki bunların bu kararlarından sonra fonda da güvenilir alanlara bakmak gerekiyor. BES’çilerin de yatırımları iç oluyor bu arada.
hocam tly fonunda bile olayin 3 aydan 6 aya uzatilmasi olumlu ve masak’in devreye girmesi yurt disina kacirilmayan miktarlarin bu olaydan cikar saglayan insanlardan geri alinacagi anlamina geliyor. hatta soyle soyliyim yaptiklari mevzuata gore 2 ile 3 kat para cezasi gerektiriyor. fon tefasa kapaliyken iceride olan 152 arkadas, ornek veriyorum bu isten 1 milyar lira cikar sagladiysa 2 ile 3 milyar arasi ceza kesilip donlarina kadar alirlar. tly’de dahi yatirilan paranin yani ana paranin %50-60inin kurtulacagini dusunuyorum.
ayrica, devlet paranin bir kismini cezalarla cikarir. mesela, ben devletin yerinde olsam hemen nitelikli yatirimci olarak isaretlenen arkadaslarin hepsi icin araci kurum ve bankalardan belge isterim. mevzuata uymayan her isaretleme icin adam başı cezayı kesersin. o parayla da varlik fonu uzerinden bir miktar alim yaparsin.
befas kismina gelirsek; bence kimse bireysel emeklilik sistemine yatirim yapmaktan vazgecmesin. birkac ponzi fona bakarak geleceginiz kararmasin. befas cok farkli bir olay. alin avr ve altin fonu; keyfinize bakin. ben hicbi risk gormuyorum. millet durup dururken emekliliginden oluyor şu dandik olay yuzunden. yazik.
özetle bu da gelip gecer.