Bitcoin Forum
September 26, 2026, 08:24:00 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.1 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Katılımevim Tasarruf ve Finansman A.ş'de piyasa dolandırıcılığı tespit edilmiş  (Read 53 times)
mandown (OP)
Legendary
*

Activity: 2786
Merit: 2325

View Profile
September 21, 2026, 10:38:40 AM
Merited by Vispilio (1)

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı:

Katılımevim Tasarruf ve Finansman A.ş'de  *piyasa dolandırıcılığı* tespit edilmiştir.

Bu süreç bir çok şirketi aileyi kişiyi batıracak gibi duruyor. katılım evim türevlerinin tamamı varlık fonuna yakında devredilir.
https://x.com/r_x_p_u/status/2101968123737850209

Mustang Shelby
Legendary
*

Activity: 1526
Merit: 1069

View Profile
September 22, 2026, 10:43:57 AM

Bir çok kişi tarafından katılımevim öneriliyordu. Televizyonda da reklamlar arka arkaya veriliyordu. Şimdi merak ettiğim bu sistemden parasını alamayanlara ne olacak? Alanlara ne olacak? İnsanlar panik halde devretmeye çalışıyor ellerindeki sıralamayı. Kimse bu sisteme girmeyecek artık. Asıl kaos diğer evim sistemlerinden çıkışlar yaşanınca olacak. Yığılmayı karşılayacak maddi güç bu sistemde bence yok. Daha neler çıkar kim bilir?

Xyloo
Full Member

Activity: 350
Merit: 194

View Profile
September 22, 2026, 08:32:33 PM

Bu evim sistemleri oldum olası riskli ve bana ponzi gibi geldi. Benim paramı başkasına verirken benden %45 peşinat alması zaten sisteme bir mantık bırakmıyor. Gider bankadan kredi çekerim %45 peşinatı ara ödeme olarak yapsam zaten sembolik bir faiz oranı kalmış olur. Sonuçta bugün çok mağdur oluştu bunlar nasıl telafi edilecek bilemiyorum.

Balmain
Hero Member

Activity: 2730
Merit: 975

View Profile
September 22, 2026, 09:28:32 PM

Bu evim sistemleri oldum olası riskli ve bana ponzi gibi geldi. Benim paramı başkasına verirken benden %45 peşinat alması zaten sisteme bir mantık bırakmıyor. Gider bankadan kredi çekerim %45 peşinatı ara ödeme olarak yapsam zaten sembolik bir faiz oranı kalmış olur. Sonuçta bugün çok mağdur oluştu bunlar nasıl telafi edilecek bilemiyorum.
Ponzi daha yeni dolandırıcılıkları ortaya çıkması üzücü. Bu sisteme güvenipte para yatıranlar çok oldu geçmişte ve gerçekten ne yaşadıklarını bilmiyorum. Bankadan kredi çekmek varken böyle kurumlara güvenmekte ne biliyim, yapılmaması gerekiyor insanların bilinçli olması gerekiyor ki bütün varlıklarından söz ediyoruz. Sistemle ilgili sorunlar çıkacağı çok belliydi.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: