Arkadaşlar evlendikten sonra bu konularda daha hassas oluyoruz da Türkiye’de harbiden gereksiz harcama alışkanlığı var mesela 17 pro maxi var adamın 18 çıktı diye onu alıyor, katlanır diye x2 fiyat veriyor eskisini satıp ne gereği var kardeşim ya 4 sene mi ne oldu iPhone 13 alalı hala güncelleme alıyor ve hala performansta herhangi bir kayıp yok neden 17 pro max’den 18 pro’ya geçme isteği duyuyorsun mesela?
Bunun gibi örnekler kişilerin hayatlarında dışarıdan görünmeyen harcamalarla gelir kaybını arttıran unsurlar oluyor mesela ayda 2 kere dışarıda yemek yemek varken, evde yemek olduğu halde eve yemek söylemek de gereksiz harcama bana göre insanların gelirlerinin derdi bana düşmedi tabi ama istiyorum ki zaten dişinden tırnağından arttıran insanlarımız en azından başını koyacak bir ev alsın hayali olan arabaya kavuşsun bunun için hayatın içindeki gereksiz harcamaları yok etmek gerekmiyor mu sizce de?
1. senin gibi düşünmüyorum insan dünyaya geldiğinde yaşayacağı ömür belli hevesini alması gerektiği konudan almalı.
2. iphone bir statü ürünü haline geldi fakirin zenginlik simgesi oldu
3. ufak tefek fiyat farkları ile bir üst modele çıkan bir kesim var vatandaş x paraya satarım y paraya üst modele çıkarım diyor.
4. ev alma, araba alma şansı olmayan kişilerde daha çok görülüyor zaten alamıyorum diyor alabildiğimin en iyisini kullanayım diyor.
5. yanlış hatırlamıyorsam vergide gider gösterilebiliyor vergiyi çok ödeyeceğine gider olarak gösteriyor.
6. ben dışarıda yemeyi sevmiyorum ancak nerede oturulur nerede nasıl kalkılır diye çocuklarım mahrum kalmasın diye elimden geldiğince ayda bir veya iki kere dışarıda yemek yerim. hiç götürmemek de hata.
sevdğim bir genç var adam asgari ücret alıyor ana yok baba sahip çıkmıyor ev yok ee bu çocuk ev alabilme şansına zaten sahip değil ne yapsın?