Arkadaşlar biraz araştırdığım bir işi burada paylaşmaya karar verdim. Herkesin merak ettiği şeydir bu değil mi? Bir sosyal medya üzerinden para kazanmak ve rahat, kolay yaşamak.
Arkadaşlar o kadar kişiyle görüştüm aralarında milyon hesaplı instagram hesabı yöneten de vardı burada öyle absürt paralar kazanılmıyor. Storyler bir kaç bir şeyler kazanıyor ama sosyal medyadan kişileri özel derse çekebilirseniz oradan kazanç sağlayabilirsiniz. Bu nasıl mesela online ders veya kitap satmak, online eğitimler, seminerler vermek. İnstagramda reklam hizmeti yavaş yavaş devreye girdi ama meta para dağıtmak konusunda YouTube gibi Bonkör değil ki YouTube da aslında pek bonkör sayılmaz.
YouTube yine içlerinde biraz daha iyi olan tarafı ama oradan iyi bir kitleyi çekmek ve otomasyonu lehinize kullanmak gerekiyor. Algoritma denilen şeyler spam algıladıktan sonra sizi öne çıkarmıyor. Ayrıca neredeyse her niş alanı doldu. Ekonomi konusu daha sığ ve ben bura ile ilgileniyorum biraz aslında ama orada da takipçi sayısı az. Sorun insanların abone olmaması ilk aşamalarda.
Ekonomide özellikle kripto ile uğraşıyorsanız telegram gruplarına para ile alımlar var ki asla bana göre değil. Borsa gruplarında bu daha fazla ve bir arkadaşım aylık ücreti 2500 lira olan telegram grubuna girmiş grupta 1200 üye var. Kişinin gelirini hesap edin. Ancak grup klasik bir p/d grubuna döndürülmeye çalışıyorlar gördüğüm kadarıyla.
Eğer kendinizi rezil etmeyecek, ciddi olarak bu işi yapacaksanız sürekli ve istikrarlı olmalısınız. Bir çok kişi ile konuştum 1 seneni feda edeceksin belki ama sonrasında kartopu gibi etki yaratacak diyen çok. Mr. Beast bile buna benzer açıklamalar yapıyor. Kısacası orada gitmek isteyen zamanını kaliteli yayına ve uygulama alanına ayırmalı. Bu taktirde siz de buradan kazanabilirsiniz.
Ancak olay sadece kazanmak değil, diyelim kazandınız %20 gelir vergisindesiniz. Devlet açacağınız sosyal medya hesabına %20 vergilendirme yapıyor ve bunu açmak için bağkurlu olmak zorundasınız. Burada da aylık 9-10 k ücret gidiyor ancak sigortanız varsa durum başka o zaman sorun yok.
Kazanç mümkün ama çok zor. Kazın ayağı öyle değilmiş, sizlere de söylemek istedim. Eğer uzun vadeli böyle bir işe girişecek olur da başarılı olursam ilk size söyleyeceğim