Bitcoin Forum
September 28, 2026, 11:57:10 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.1 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Hayvancılık verileri  (Read 36 times)
W Jr. (OP)
Copper Member
Legendary
*

Activity: 2142
Merit: 1574

View Profile
September 25, 2026, 07:45:17 PM
Merited by Vispilio (3), mandown (1)

Arkadaşlar Tarım ve hayvancılık Türkiye’ye ait önemli gelir kollarıydı geçmişte.Ancak artık tarım ve hayvancılık geçmişte olduğu gibi rahat ve güzel diyemiyoruz.

TÜİK’in açıkladığı verileri konuşacağız bugün.

Verilerde Aralık 2025 ile Haziran 2026 arası 6 aylık veriler paylaşılıyor.Verilere göz attığımızda Neredeyse 100 bin Büyükbaş, 3 milyon da küçük baş hayvan artışı görüyoruz.Bu 3 milyon küçükbaşın neredeyse hepsi koyun artışı, keçi kafa kafaya kalmış.

Bu görselde de bunun grafik hali var.

Şimdi sormak istiyorum neredeyse 90 milyona yaklaşmış bir ülkede toplam hayvan sayısı sizce kaç olmalı?Bu konuda devlet üreticiyi desteklemeli mi, neden desteklemiyor?

Kaynak : https://veriportali.tuik.gov.tr/tr/press/58164

R

▀▀▀▀▀▀▀██████▄▄
████████████████
▀▀▀▀█████▀▀▀█████
████████▌███▐████
▄▄▄▄█████▄▄▄█████
████████████████
▄▄▄▄▄▄▄██████▀▀
LLBIT|
4,000+ GAMES
███████████████████
██████████▀▄▀▀▀████
████████▀▄▀██░░░███
██████▀▄███▄▀█▄▄▄██
███▀▀▀▀▀▀█▀▀▀▀▀▀███
██░░░░░░░░█░░░░░░██
██▄░░░░░░░█░░░░░▄██
███▄░░░░▄█▄▄▄▄▄████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
█████████
▀████████
░░▀██████
░░░░▀████
░░░░░░███
▄░░░░░███
▀█▄▄▄████
░░▀▀█████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀
█████████
░░░▀▀████
██▄▄▀░███
█░░█▄░░██
░████▀▀██
█░░█▀░░██
██▀▀▄░███
░░░▄▄████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀
||.
|
▄▄████▄▄
▀█▀
▄▀▀▄▀█▀
▄▄░░▄█░██░█▄░░▄▄
▄▄█░▄▀█░▀█▄▄█▀░█▀▄░█▄▄
▀▄█░███▄█▄▄█▄███░█▄▀
▀▀█░░░▄▄▄▄░░░█▀▀
█░░██████░░█
█░░░░▀▀░░░░█
█▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄█
▄░█████▀▀█████░▄
▄███████░██░███████▄
▀▀██████▄▄██████▀▀
▀▀████████▀▀
.
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
░▀▄░▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄░▄▀
███▀▄▀█████████████████▀▄▀
█████▀▄░▄▄▄▄▄███░▄▄▄▄▄▄▀
███████▀▄▀██████░█▄▄▄▄▄▄▄▄
█████████▀▄▄░███▄▄▄▄▄▄░▄▀
████████████░███████▀▄▀
████████████░██▀▄▄▄▄▀
████████████░▀▄▀
████████████▄▀
███████████▀
▄▄███████▄▄
▄████▀▀▀▀▀▀▀████▄
▄███▀▄▄███████▄▄▀███▄
▄██▀▄█▀▀▀█████▀▀▀█▄▀██▄
▄██▀▄███░░░▀████░███▄▀██▄
███░████░░░░░▀██░████░███
███░████░█▄░░░░▀░████░███
███░████░███▄░░░░████░███
▀██▄▀███░█████▄░░███▀▄██▀
▀██▄▀█▄▄▄██████▄██▀▄██▀
▀███▄▀▀███████▀▀▄███▀
▀████▄▄▄▄▄▄▄████▀
▀▀███████▀▀
OFFICIAL PARTNERSHIP
SOUTHAMPTON FC
FAZE CLAN
SSC NAPOLI
mandown
Legendary
*

Activity: 2786
Merit: 2327

View Profile
September 25, 2026, 08:15:18 PM

Haftasonlarıni yaylalarda geciriyorum Karadeniz için bu bilgiler yalandan ibaret bundan 10 yıl önce yaylalarda boş yer bulamazsınız bu yıl ağzım açık kaldı kmlerce yolculukta iki tane sürü gördüm o kadar yaylalarda ot bulamazdi çobanlar şimdi heryer ot.

Neredeymis abi bu koyunlar tr de pek talep görmez bu hayvanların eti kokuyor diye bende inatla sığır eti tuketemiyorum o kadar yavan ki tat yok. Keçi zaten uzun zamandır görmedim gözleri harikadır.

Bu arada manda yoğurdu denemeyen varsa alsın uzerinede güzelce bal  veya pekmez döksün yemeyin yanında yatın

Ben bu tabloya inanmadım.

Hvdv
Hero Member

Activity: 1372
Merit: 708

View Profile
September 25, 2026, 08:25:02 PM

Haftasonlarıni yaylalarda geciriyorum Karadeniz için bu bilgiler yalandan ibaret bundan 10 yıl önce yaylalarda boş yer bulamazsınız bu yıl ağzım açık kaldı kmlerce yolculukta iki tane sürü gördüm o kadar yaylalarda ot bulamazdi çobanlar şimdi heryer ot.

Neredeymis abi bu koyunlar tr de pek talep görmez bu hayvanların eti kokuyor diye bende inatla sığır eti tuketemiyorum o kadar yavan ki tat yok. Keçi zaten uzun zamandır görmedim gözleri harikadır.

Bu arada manda yoğurdu denemeyen varsa alsın uzerinede güzelce bal  veya pekmez döksün yemeyin yanında yatın

Ben bu tabloya inanmadım.
TÜİK’in her şeyi olduğu gibi bu verileri de şüpheli olabilir. Bana da pek inandırıcı gelmedi bu istatistikler. 3 milyon küçükbaş hayvan ürüyor da keçiler neden ürememiş? Bakıyorum da pek mantıklı değil. Bu arada manda üretimi çok azmış neden acaba? Masraflı bir hayvan mı hocam sen bilirsin. Bir ara manda yoğurdu yeme imkanı buldum afyonda muhteşemdi. Şiir gibi damakta tadı var bal ile muhteşem oluyordu.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: