Bitcoin Forum
September 28, 2026, 01:54:55 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.1 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Türkiye’de bir profun YouTuber olmak için istifa etmesi  (Read 65 times)
RaltcoinsB (OP)
Legendary
*

Activity: 2996
Merit: 1603

View Profile
September 27, 2026, 08:45:35 PM
Merited by EFS (1), yenerbatmaz (1)

Arkadaşlar Akademiklink kanalı sahibi Profesör doktor Behçet Yalın Özkara, son memurlara sosyal medyadan gelir potansiyeli olan iş yasağının YÖK tarafından üniversitelere tebliğinden sonra istifa mı edeyim YouTube kanalını mı kapatayım diye takipçilerine sormuş ve ilginçtir profesörlükten vazgeçmiş

Bu YouTube ne kadar kazandırıyordu da acaba bu adam ayda 150-200 bin lira paradan vazgeçerek istifa ediyor? Sosyal medyalarda bu kadar büyük paralar dönüyor mu? Geçen yine bir sosyal medya konusu gördüm sanki buralarda bir profesör bilim üretmek yerine neden istifa etsin? Ayrıca memura neden bunlar yasak kardeşim? İçerik üretmek memurun ne gibi problemi olacak? Meslek sırrı veya gizli bilgi yayınlamadıktan sonra bağımsız bir kanal açıp neden içerik üretmeyelim ? Bana garip geliyor bu sanki 60’lar kafası gibi

Hvdv
Hero Member

Activity: 1372
Merit: 708

View Profile
September 27, 2026, 09:34:59 PM

Hocam para demek ki ne kadar çok geliyorsa adam akademik kariyerini atmayı tercih etmiş. Aslında YouTube kanalına bir dönem bakıyordum şimdiye kadar hiç para almadığını söylüyordu sağolsun bilim merkezi kurmayı amaçlıyormuş. Ama gelen gideni bildiği için istifa etse gelecek paranın onu eksik etmeyeceğini biliyor olmalı. Bu süreçte de bir çok teklif almış olabilir belki de sıfatı yüzünden reddettiği tekliflere de güveniyor. Bir de 3 sene profesör olarak çalıştıysa bu ünvanı ömür boyu kullanabiliyor diye biliyorum. Niye çeksin ki kahrını?

yenerbatmaz
Hero Member

Activity: 1652
Merit: 512

View Profile
Today at 05:23:34 AM

YouTube'dan daha çok kazanıyordur. Ayrıca başka sebeplerde vardır ama açıklamaz. Emeklilik gibi bir şeyi de olur. Niye milletin dirdırını çeksin ki.
Adam Prof olmuş unvanını kullanır. İllaki bir yerde olmasına gerek yok. Bu adanın adını da ilk defa duydum. YouTube'a bir bakayım

mandown
Legendary
*

Activity: 2786
Merit: 2327

View Profile
Today at 06:12:09 AM

YouTube'dan daha çok kazanıyordur. Ayrıca başka sebeplerde vardır ama açıklamaz. Emeklilik gibi bir şeyi de olur. Niye milletin dirdırını çeksin ki.
Adam Prof olmuş unvanını kullanır. İllaki bir yerde olmasına gerek yok. Bu adanın adını da ilk defa duydum. YouTube'a bir bakayım

PROF olduğun gün arkasına yaslanır yarın ne olacak diye düşünmezdi büyük ihtimalle devlet üniversitelerinden bitindedir bugün yarın parası bitince kıbrısa gider bir üniversiteye yerleşir zaten şimdiye kadar paraya para dememiştir.
Akademik kariyer işi boş iş

bu ülkede insanların nasıl prof olduğu zaten malum : https://www.youtube.com/watch?v=DjtOBJ3-NnY alın izleyin   türkiye burası yoldan geçen birini çevirin birçok proftan dolu doludur.

RaltcoinsB (OP)
Legendary
*

View Profile
Today at 10:26:23 AM

PROF olduğun gün arkasına yaslanır yarın ne olacak diye düşünmezdi büyük ihtimalle devlet üniversitelerinden bitindedir bugün yarın parası bitince kıbrısa gider bir üniversiteye yerleşir zaten şimdiye kadar paraya para dememiştir.

bu ülkede insanların nasıl prof olduğu zaten malum : https://www.youtube.com/watch?v=DjtOBJ3-NnY alın izleyin   türkiye burası yoldan geçen birini çevirin birçok proftan dolu doludur.

Hocam profesörlüğü dolu aslında makaleleri fazlasıyla var dün bazı videolarını izledim de adam haklı bir yerde diyor ki bilmem kaç tane idari soruşturma geçirdim sıfır makaleli hocalar beni şikayet etmişler ben daha ceza almadım her birinde sorun yok ama sonuncusu terör şubeye sevk edilmiş işlemmiş muhtemelen fetöcü demişlerdir çünkü terör şube bakıyorsa ondan dolayıdır orada da savcılıktan serbest kalmış adamı bıktırmışlar diyor ki böyle bir potansiyeli olsa bir ihraç edin e ben kuruşuna dokunmuyorum ama potansiyel var doğru bunu sayarak beni yine ihraç ederler yani adamı bıktırmışlar hocam adam da en mantıklısını yapacak bence olmuş 1.5 milyon abone videoların zorlama değil ve 3 senede 3 milyondan fazla gelir elde etmişsin profesyonel bir ekip tutup kendi işini de geliştirirsen prof maaşından fazlasını alırsın zaten e yatırım ile de bir yerden sonra pasif getiri elde edersin bence bir yerde doğru bana da izin verseler ben de mesela polis olaylarını yorumlayan biri olmak isterdim ama teşkilatta da o kadar kalifiye eleman var ama hiç biri ek iş yapamıyor bir yerde içerik üreticiliğine bence vergisini aldıktan sonra karışmamalı belki benim sayemde yüzlerce insanın kafasındaki soru işaretleri gidecek

mandown
Legendary
*

View Profile
Today at 10:30:11 AM

Hocam profesörlüğü dolu aslında makaleleri fazlasıyla var dün bazı videolarını izledim de adam haklı bir yerde diyor ki bilmem kaç tane idari soruşturma geçirdim sıfır makaleli hocalar beni şikayet etmişler ben daha ceza almadım her birinde sorun yok ama sonuncusu terör şubeye sevk edilmiş işlemmiş muhtemelen fetöcü demişlerdir çünkü terör şube bakıyorsa ondan dolayıdır orada da savcılıktan serbest kalmış adamı bıktırmışlar diyor ki böyle bir potansiyeli olsa bir ihraç edin e ben kuruşuna dokunmuyorum ama potansiyel var doğru bunu sayarak beni yine ihraç ederler yani adamı bıktırmışlar hocam adam da en mantıklısını yapacak bence olmuş 1.5 milyon abone videoların zorlama değil ve 3 senede 3 milyondan fazla gelir elde etmişsin profesyonel bir ekip tutup kendi işini de geliştirirsen prof maaşından fazlasını alırsın zaten e yatırım ile de bir yerden sonra pasif getiri elde edersin bence bir yerde doğru bana da izin verseler ben de mesela polis olaylarını yorumlayan biri olmak isterdim ama teşkilatta da o kadar kalifiye eleman var ama hiç biri ek iş yapamıyor bir yerde içerik üreticiliğine bence vergisini aldıktan sonra karışmamalı belki benim sayemde yüzlerce insanın kafasındaki soru işaretleri gidecek

hiçbirşey yapmadan ömür boyu koltukta oturacak aylık en az 150 bini cebine koyacaktı ne gerek var youtube bilmem ne ile bugün yarın hatalıı bir konuşma ile kendisini ceza evinde bulur veya hesabı türkiyeye kapatılır. ee ozaman ne olacak?

bakın profesyonel ekip aldım izlenecek diye birşey yok hayat değişiyor trend değişiyor bugün izlenen youtube 10 yıl sonra orada olacağının garantisi yok. hayatın her türlü sillesini yemiş biri olarak prof kelimesinin açtığı bütün kapıları kapatıp boktan bir youtuber olmak ne gerek var abi? türkiyede prof dedinmi açılmayan, yapılmayan iş olmaz.

Bu ülkede yaşıyorsanız en rahat sektörde eleman ne gerek var rahatı bıraksın.
İnsanımız tanınırlıkla götü kalkan kendini bir bok sanan yapıya sahip.

RaltcoinsB (OP)
Legendary
*

View Profile
Today at 10:38:22 AM

hiçbirşey yapmadan ömür boyu koltukta oturacak aylık en az 150 bini cebine koyacaktı ne gerek var youtube bilmem ne ile bugün yarın hatalıı bir konuşma ile kendisini ceza evinde bulur veya hesabı türkiyeye kapatılır. ee ozaman ne olacak?

bakın profesyonel ekip aldım izlenecek diye birşey yok hayat değişiyor trend değişiyor bugün izlenen youtube 10 yıl sonra orada olacağının garantisi yok. hayatın her türlü sillesini yemiş biri olarak prof kelimesinin açtığı bütün kapıları kapatıp boktan bir youtuber olmak ne gerek var abi? türkiyede prof dedinmi açılmayan, yapılmayan iş olmaz.

Bu ülkede yaşıyorsanız en rahat sektörde eleman ne gerek var rahatı bıraksın.
İnsanımız tanınırlıkla götü kalkan kendini bir bok sanan yapıya sahip.
Çok doğru videosunda o da diyor bir yanda hiç bir şey yapmasam da aylık 150k cebime koyacağım bir meslek ve rahatlık var diğer yanda bu oylama falan yaptırmış sanırım YouTube çocuklarının gazına gelmiş e tabi enflasyon ile artışları ve ek çalışmalar ile gelen paralar ile kitap satışlarını hesaba katmıyorum bile bir de konuşmacı olarak çağırıldığı seminerlerde kazanacağı parayı düşünürsek büyük bir vazgeçiş olmuş belki de kariyerinin en mantıksız ekonomik kararını almış ama böyle mutluysa kendi bilir tabi

Benim dediğim şey YouTube ne kadar kazandırıyor ki adam işinden vazgeçmiş ya hala çılgınca geliyor bana

mandown
Legendary
*

View Profile
Today at 10:41:42 AM

Benim dediğim şey YouTube ne kadar kazandırıyor ki adam işinden vazgeçmiş ya hala çılgınca geliyor bana

yılda 3 milyon lira kazansa dahi giderler çok fazla sonuçta bu iş içinde bir yerden sonra daha kaliteli ekipman muhabbeti başlıyor emin ol memurluk bu işlerden daha iyidir ha ek gelirin vardır dünya ile işin yokturekonomisi vs umrunda değildir açarsın youtube'u çekersin video saygı duyarım örnek veriyorum şu video https://www.youtube.com/shorts/Wgg163tyeuc bunlar dünyada para ile işi biten insanlar canları sıkıntısından bunları yapıyorlar.

işin hastaneye de postaneyede düşsse bu ülkede isim ön eki çok önemlidir prof'un işi her zaman öncelikli olur. prof olmadan istifa edeceğinide sanmam.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: