Bitcoin Forum
October 06, 2026, 08:33:46 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.1 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Anneniz hala altın gününe katılıyor mu?  (Read 76 times)
standardnepo (OP)
Member
**

Activity: 100
Merit: 56

View Profile
October 05, 2026, 11:22:43 AM

Arkadaşlar annelerimiz bu DCA olayını çoook uzun süredir uyguluyormuş zaten. Benimkinin hala aktif bir gün grubu var 24 kişiler, geçen sene beni de dahil etmişti hatta. Smiley

Her ay fiyatına bakmadan altını alıp sırası olan kişiye vermek tam olarak DCA mantığı değil mi aslında? Ben annemi bildim bileli günlere katılır, bazen aynı anda 5 günde olduğumuzu biliyorum. Kendi tanıdığı insanlarla güne sokmuştu bizi, kuzenleri vs bizim sıramız geldiğinde de altınlarımızı vermişti.

Keşke şunu BTC’de de yapabilsem, çok başarılı değilim her ay alma konusunda, az yükseldi diye ara verdim ben.
Rocc Punch
Newbie
*

Activity: 20
Merit: 0

View Profile
October 05, 2026, 12:15:59 PM

Hahaha hocam inan başlığı görünce çeviri yaptın sandım. Girene kadar içimden diyorum ki acaba hangi ülkede daha güne giren anneler var  Cheesy

Düzenli alım yapabilmek genellikle kazandırıyor. Anneler bu minvalde hareket ediyorlar. Mantıken baktığımda yine 1 altın almış oluyor günün sonunda ama işte aydan aya ödedikleri için mantıklı bir hareket gibi geliyor.
Phoenix Anka
Legendary
*

Activity: 1806
Merit: 1138

View Profile
October 05, 2026, 01:32:26 PM

Benim garip anam ve muhtemelen sizlerin de annesi altın gününe katılamamıştır, pek az annenin yaptığı bir şey bizim nesilde. Biz babamızın metal kokulu, paslı elleriyle bize sarıldığını bile görmeyen, annemizin kardeşlerimizin ihtiyaçları, yemekler, çocukların duşlarından fırsat mı bulacaktı altın gününe?

Bir de babalarımızın kazandığı para ancak günümüzü kurtarmaya yetiyordu. 37 ekran televizyona uzun süre mahkum kaldığımızı hatırlıyorum. 55 ekran alınca babam bize rüya gibi geliyordu.

Altın gününe o zaman katılmamıştı annem ama yıllar sonra ona bir ziynet yapma şansına sahip oldum. Dünyanın en güzel şeylerinden biriydi o his. Baba evet güçtür ama anne çok farklıdır.

Annesi altın günü yapanlar benim çocukluğuma göre şanslıydı sanırım hadi ortaya çıkın kim böyle büyüdü beyler Smiley

standardnepo (OP)
Member
**

Activity: 100
Merit: 56

View Profile
October 05, 2026, 01:53:05 PM
Merited by Phoenix Anka (1)

Benim garip anam ve muhtemelen sizlerin de annesi altın gününe katılamamıştır, pek az annenin yaptığı bir şey bizim nesilde. Biz babamızın metal kokulu, paslı elleriyle bize sarıldığını bile görmeyen, annemizin kardeşlerimizin ihtiyaçları, yemekler, çocukların duşlarından fırsat mı bulacaktı altın gününe?
Ben de orta veya üst sınıf bi ailede büyümedim hocam, annem iğne oyası yapıp satıyordu, artırdıklarıyla da güne giriyordu. Anne babayı suan vben ve kardeslerim destekliyoruz çok sükür zor günler geride kaldı.

Altın gününe o zaman katılmamıştı annem ama yıllar sonra ona bir ziynet yapma şansına sahip oldum. Dünyanın en güzel şeylerinden biriydi o his. Baba evet güçtür ama anne çok farklıdır.
Dünyalar annenizin olmuştur, bu hissi biliyorum, zaten türk anneleri evlatlarından pek bişe beklemiyorlar. En kücük bişey mutlu ediyor onları. Baba güç falan değil, aileden aileye değişiyor. Bizdeki işe yaramazın tekiydi, hala da öyle. Smiley
Phoenix Anka
Legendary
*

Activity: 1806
Merit: 1138

View Profile
October 05, 2026, 02:30:45 PM

Aile işi şanstır hocam. Kimisi için dünyanın belası, kimisi için dünyanın şansıdır aile. Keşke sizin de ailenizde çok iyi anılar oluşturacak bir baba figürü olsaydı ama hayatta büyük tecrübeler genellikle böyle zorluklardan sonra ortaya çıkıyor.

Sizi de tebrik ederim muhteşem bir şey yapmışsınız. Altın günü de annenizin emeklerinin karşılığı olmuş.

Lethobios
Member
**

Activity: 169
Merit: 15

View Profile
October 05, 2026, 04:58:52 PM

Her ay altın alınıyor, fiyat ne olursa olsun sistem devam ediyor ve sıra kime geldiyse o kişi parasını/altınını alıyor. Kimse altın bu ay %3 yükseldi, ben bu ay girmeyeyim demiyor. Çünkü sistemin amacı zaten fiyat tahmini yapmak değil, düzenli olarak birikim yapmak.

Bence DCA’nın en zor kısmı da tam olarak bu. İnsanların çoğu teoride uzun vadeli yatırımcı ama fiyat hareketleri başlayınca plan bozuluyor. BTC yükseliyor, biraz bekleyeyim, düzeltme gelir diyorsun. Düşüyor, bu sefer daha da düşer, dipten alırım diyorsun. Sonra iki durumda da düzenli alım yapmayı bırakmış oluyorsun.

Annelerin sisteminde ise böyle bir problem yok. Fiyatı takip etmek yerine sırayı takip ediyorlar. Belki de yıllardır finansal piyasalarda anlatılan disiplin, zamanlama yapmaya çalışmaktan daha önemlidir mantığını farkında olmadan uyguluyorlar.

BTC tarafında da aynı disiplin kurulabilse gerçekten güzel olur. Her ay belirli bir miktarı ayırıp, fiyat yükseldiğinde de düştüğünde de plana sadık kalmak… Zor olan BTC almak değil, yükselirken FOMO’ya kapılmadan, düşerken korkmadan aynı sistemi devam ettirebilmek.
Pages: [1]
  Print  

Jump to: