Biz İzmir’liler 1 yılı aşkın bir süredir zaten geçeceğini biliyorduk. Şaşırdık mı tabi ki hayır. Ama irademizin çalınmış olması gerçekten kötü.
Yaşanan bu değişikliğin sonraki yerel seçimlerde de AKP’ye daha fazla oy çıkaracağını düşünüyorum. İzmir’de senelerdir yaratılan CHP belediyesi çalışmıyor algısını AKP daha çok çalışarak destekleyecek ( e ödenek alabilen her belediye iyi çalışır).
Hocam geçen sene o bölgeye bir gitme şansı buldum ama turistik alanlarda da yerleşim alanlarda da basit çöp toplama olayları bile yapılmamış şehir berbat bir kokuya bulaşmış sanki belediye uyuyor gibiydi sebebini bilmiyorum belki maaşları ödenmemiştir ama 4 milyon nüfusu vardır herhalde oradan toplanan vergilerle çöp bile toplatamıyorsan belediye başkanı olarak sen sorumlusun bu işten
Akp hükümeti oylarla alamadı başkanı ikna etti ben başkanı ikna etme sürecini merak ediyorum nasıl acaba kendi safına geçirdiler adamı? Bu arada kalan kısa sürede hızlıca belediyenin her alanda koordine adımlar atmasını da bekliyorum gösteri yapacaklar bakın görün tekrar alabilmek için
Ne yazık ki tam olarak değerlendirdiğiniz gibi durum. Ablam belediye bünyesinde çalışıyor ve benim bir senedir gördüğüm maaşlarda ödemeler düzensiz ve bir çok işçinin geriye yönelik alacakları birikmiş durumda. Çöp toplama görevlileri bu sene eylem de yaptılar aynı sorundan dolayı.
İzmir’de başından beri mükemmel bir belediyecilik anlayışı vardı desem yalan olur ama son 10 yıllık süreçte durum daha da vahim bir hal almaya başladı. Bütün bunlar sistematik olarak bilerek yapılıyor gibi geliyor bana açıkçası. Kendim geri dönüştürülmüş plastik ile eser üreten bir sanatçı olduğum için özellike dikkatimi çeken bir mesele bu atık konusu. Eskiden atık malzemeyi nasıl toplarım diye düşünürken şimdi her kaldırım kenarında malzeme bulabiliyorum.
İkna etme süreçleri mi var yoksa seçilmiş belediye başkanlarının tutuklanmasıyla içeri adamlar baştan mı yerleştiriliyor orda da durum biraz karışık. Haberin altında bir vatandaşa ait yorum gördüm “cebren ve hile ile” işin korkutucu kısmı bu gibi geliyor bana şimdi açıkçası. Milletin iradesinin yok sayılmasıyla birlikte içerden yürütülen tam bir çürüme söz konusu gibi. Sonumuz hayrola Türkiye’de her konuda olduğu gibi biz sıradan vatandaşın bu konuda da elinden bir şey gelmiyor ne yazık ki.