Ben buna katılmıyorum. Daha hala orta çağda yaşayan, kuzenine atlamak evlenmek için can atan falan milyonlarca insan var bu ülkede. Çok asgari düzeyi yakalamalıyız en azından. Bu da zorunlu eğitimden geçiyor. Meslek konusu ise, çıraklık sisteminden bir bok olmadığını gördüğümüzü düşünüyorum. İleri ülkelerde olduğu gibi meslek lisesine+yüksek eğitimine gidip lisans alan kişilerin her şeyi yapması gerektiğini düşünüyorum. Kasap ve tesisatçı bile. Okullarda şiddet ile zorunlu eğitimin bir alakasını göremiyorum. Zaten nüfusumuz düşecek. Eğitimi azaltmamalıyız.
Eğitim şart belli bir yaşa kadar olmalı. Daha sonrasında o cocuklar eğitim görmek istemiyorsa zorla bir mesleğe yönlendirilmesi gerekiyor ekstra lisans falan almaları da daha doğru olur.
Okullardaki şiddettin onlarda sebebi var. Zorun eğitimle alakası yok. Eğitim olmasa sokaklarda daha da fazla şiddet olur.
En azından orada öğrenciler belli bir disipline girmeyi öğreniyorlar.
Belli bir noktaya kadar tamam. 4-5 yıl belki. ama bazı insanlar kesinlikle okumaya elverişli değil. yani 14 15 yaşındaki bir kişi zorla okula götürülerek mi memlekete faydalı bir birey haline getirilecek. Ayrıca evinde eğitim almamış bir bireyi, okulda eğitemezsin, hiç bir şey öğretemezsin de. okullar rehabilitasyon merkezi değil ki.
işte bu zorunluluk net bir şekilde zorbalığa dönüşmüş durumda. okullar kan ağlıyor. okumaya niyeti olan beyinleri bariz bir şekilde bu zorbalık yüzünden kaybediyoruz. Memlekete yazık değil mi...
Ayrıca bu sorunu en çok öğretmenler dile getiriyor. çünkü en çaresiz olan onlar. Bu çocuklar ne nottan ne tutanaktan çekiniyor. Ailesinin zaten çocuk umrunda değil. E sınıftan dışarı çıkarsa başına bir şey gelse gene öğretmen sorumlu. Sınıfın içinde tuttuğu zaman ders yapamıyor.
Neyse sonuç olarak bence herkes ortaokul ve lise okumamalı, okuyan herkes de mezun olamamalı.