Salut.
Stiti ceva in legatura cu tranzactiile de peste 10.000 euro? Bancile raporteaza aceste sume la politie sau ceva de genu?
Se poate sa ma puna sa confirm banii? Ce as putea raspunde daca am bitcoinii de 3 ani, de pe vremea cand era 14$ 1 btc, iar acum i-am scos la un pret mare?
Au dreptul bancile sa nu respecte confidentialitatea?
Salut,
1) Cred ca te referi la Legea pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor ( Legea 656 / 2002 republicata ) , care la republicare a stabilit limita la 15.000 Euro sau echivalent pentru o tranzactie sau pentru mai multe tranzactii efectuate in decursul unei luni calendaristice ( 1 -31 ale lunii )
2) Toate institutiile ( nu doar bancile ) trebuie sa raporteze fiecare tranzactie de aceasta valoare sau peste ( exista un organism infiintat in acest scop )
3) peste 15.000 te va obliga sa scrii provenienta lor ( in cazul tau un depozit in BTC moneda sau BTC marfa )
4) Sa le raspunzi ca ai cumparat " n " BTC pe care acum i-ai vandut cu suma de care vorbesti
5). Da, orice institutie este obligata in cazul unei cercetari de natura penala sa renunte la "confidentialitate " au si clauza de exonerare.
Cercetarea penala se poate declansa din "n" motive : autosesizare , denunt simplu ( chiar si anonim ) , plangere etc.
... sau poti schimba cate 9.900 o data pe luna
si nu vor mai fi necesare acele declaratii .