Bitcoin Forum
December 10, 2016, 01:15:57 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: [SOLVED] 8th GPU crashes "AMD External events viewer"  (Read 2357 times)
rotrot
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 58



View Profile
February 09, 2012, 02:51:45 AM
 #1

I have been trying to get my miner set up but am having a problem with the last GPU.

I first tried using Windows 7 64-bit but couldnt get it to boot with more that 4 GPU's (2 5970's). It would freeze at the splash screen. So I installed Windows 8 developer preview and it recognizes and installs drivers for all 8 GPU's (4 5970's). No problems booting up at all.

Miners runs fine with three of the cards installed (6 GPU's). When I try and boot with the fourth card installed it crashes the "AMD external events viewer" every time. If I try and mine after this (external events viewer crash) the computer freezes up after a few seconds.

Has anyone experienced this error or have some ideas for a possible workaround?

My equipment is a Biostar TA-870 mobo with 4 reference 5970's. Windows 8 developer preview with corresponding windows 8 ati catalyst.
1481332557
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481332557

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481332557
Reply with quote  #2

1481332557
Report to moderator
1481332557
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481332557

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481332557
Reply with quote  #2

1481332557
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481332557
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481332557

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481332557
Reply with quote  #2

1481332557
Report to moderator
1481332557
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481332557

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481332557
Reply with quote  #2

1481332557
Report to moderator
rotrot
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 58



View Profile
February 09, 2012, 06:37:03 AM
 #2

Solved. Re-installed Windows 8 w/ Catalyst 12.1 Preview Beta and everything is running smoothly. I have an 8 GPU machine deployed. Over 3 GH. yeah.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!