Kimliğinizi doğrulayabilmek için electrum wallet aracılığıyla imza hazırlayabilirsiniz. Bir sayfa geride detaylı olarak anlatmıştım. Siz imzaladıktan sonra ben kontrol ederim imzanızın eşleşip eşleşmediğini. Yeni cüzdan keylerinizi muhafaza etmeniz elzem, hesabınızın başına bir şey gelirse ancak yeni bir imza ile sahipliğinizi ispat edebilirsiniz.
İmzalama işi için electrum'u tavsiye ederim bir kaç tıklamayla halledersiniz.
Benim mesaj burada mesela.
-----BEGIN BITCOIN SIGNED MESSAGE-----
This is bthd member of bitcointalk.org today is December 24th 2019 and this is the proof that my account belongs to me
-----BEGIN BITCOIN SIGNATURE-----
Address: bc1qz7z9ksj9egfkwqe6ede7698qc7vlqcz398glxm
IEDY7Yyns5+YOrpRXEOf5FL9lf7AtymnLck7nteZy2xgT8vppNFNbAREYJQTO2Ps4/vO0OZKFPrwsZI04ECgs1s=
-----END BITCOIN SIGNATURE-----
Hem anlatmış hem kendi imzamı buraya da bırakmış olayım, günlük kullanmadığınız çalınma tehlikesi olmayan cüzdanlar kullanmanızı tavsiye ederim. Cüzdan kurulumunu gerçekleştirdikten sonra;
Daha sonra mesaj kısmını mesajımızı yazıp adres kısmına da adres girdikten sonra imzaya tıklıyoruz ve hazır.
Sonra verilmiş formatla bunu foruma atıp birisinin doğrulamasını bekleyeceksiniz.
-----BEGIN BITCOIN SIGNED MESSAGE-----
Yazdığınız mesajı kopyalayıp buraya yapıştırın.
-----BEGIN BITCOIN SIGNATURE-----
Address: adresiniz buraya
Size verilen imzayı da buraya yapıştırıyorsunuz.
-----END BITCOIN SIGNATURE-----
Doğrulama işlemi içinde başkasının mesaj - adres - imza satırını cüzdanda gerekli yerlere girip doğrulandıya basmanız yeterli. Doğrulamanın geçerli olması için her şeyi birebir kopyalamış olmalısınız.