Bitcoin Forum
December 03, 2016, 09:53:02 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: -  (Read 1589 times)
Blazr
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 882



View Profile
-
March 10, 2012, 10:36:33 PM
 #1

FIXED

Busy ATM.
1480758782
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480758782

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480758782
Reply with quote  #2

1480758782
Report to moderator
1480758782
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480758782

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480758782
Reply with quote  #2

1480758782
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
shakaru
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 364


View Profile WWW
March 10, 2012, 10:42:35 PM
 #2

I recently purchased another monitor, so I'm now running a tri-head setup. I have 2 monitors connected to GPU0 and one to GPU1. The GPU's are both 5830's.

Whenever I'm mining, one of my monitors on GPU0 starts flickering. It appears to be snippets of the other monitor connected to GPU0.  This is very strange as it doesn't happen when I plug out my monitor from GPU1.

Has anyone experienced any issues like this? Its a small bit annoying, but I'm mainly worried that I may have damaged/are doing damage to my cards.

I saw this with one of the 5770 rigs that I had setup. Later on I did a reformat and it worked fine. I would not use multiple displays and mining. Especially two monitors on 1 gpu. I can only imagine that the extra displays will just tax the system. You can leave them hooked up, but I would just make a profile for mining where only one displays.

Revalin
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 728


165YUuQUWhBz3d27iXKxRiazQnjEtJNG9g


View Profile
March 10, 2012, 10:47:50 PM
 #3

It sounds like you're pushing that GPU a little bit beyond its limits.

If you have more headroom on temperature, increase the core voltage.  You can also decrease the memory clock to buy yourself some extra thermal margin if you need it.

If you're maxed out on temperature and tuning memory doesn't help enough, decrease the core clock.

Either way you're probably not damaging anything.  Unstable operation usually just means you're going too fast for the current voltage.  Damage happens mostly by severe overheating.

      War is God's way of teaching Americans geography.  --Ambrose Bierce
Bitcoin is the Devil's way of teaching geeks economics.  --Revalin 165YUuQUWhBz3d27iXKxRiazQnjEtJNG9g
Revalin
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 728


165YUuQUWhBz3d27iXKxRiazQnjEtJNG9g


View Profile
March 10, 2012, 10:58:23 PM
 #4

Sure, bump it up a couple notches. You can go up to 80C as long as you can stand the fan noise.  Running the fans flat out will reduce their life, but the chip will be fine at 80C.  90C is generally the hard max, but you need to leave enough margin so you don't overheat on hot days.

      War is God's way of teaching Americans geography.  --Ambrose Bierce
Bitcoin is the Devil's way of teaching geeks economics.  --Revalin 165YUuQUWhBz3d27iXKxRiazQnjEtJNG9g
jake262144
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 210


View Profile
March 11, 2012, 01:12:37 PM
 #5

Try increasing the memory clocks on that card, that might take care of the screen flicker.
I've encountered such behavior once when I downclocked the memory in the BIOS and ran a Windows7-based test miner.
When I loaded the default vBIOS settings the flickering stopped.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!