Bitcoin Forum
December 05, 2016, 08:41:25 AM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Fan Speed Bug? (ATI - 5850)  (Read 2078 times)
billington.mark
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154



View Profile WWW
March 19, 2012, 01:00:28 PM
 #1

Hi Guys,

Ive recently had to rebuild my mining PC:

Windows 7
1x XFX 5850
SDK 2.6
AMD 12.2 driver
cgminer 2.3.1

Im mining fine with cgminer but after around 15mins the fan speed will drop back to 56% for a couple of seconds before jumping back to the % I have it set at (90%), this then jumps back and forth every 5 minutes or so.
Ive uninstalled CCC leaving just the driver, ive flashed the cards bios to try and force the fan speed that way and ive also set the speed with MSI Afterburner, all with the same outcome.

Is this a known bug with the 12.2 driver?


Thanks for your time,
Mark

BTC - 1MarkBCmVn3yp1SB9RZZ7VfqJzkpV8Hmdo
BitMessage - BM-GtZkeAbmKGs77FEoigm9TmsQBSfvMB3N
1480927285
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480927285

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480927285
Reply with quote  #2

1480927285
Report to moderator
1480927285
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480927285

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480927285
Reply with quote  #2

1480927285
Report to moderator
1480927285
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480927285

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480927285
Reply with quote  #2

1480927285
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1480927285
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480927285

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480927285
Reply with quote  #2

1480927285
Report to moderator
1480927285
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480927285

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480927285
Reply with quote  #2

1480927285
Report to moderator
ssateneth
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1288



View Profile
March 20, 2012, 04:18:35 AM
 #2

Uninstall driver, reboot, use driver cleaner (it'll revert to the previous driver version for some reason and be impossible to reinstalla  different version), reboot, install driver + the SDK you want without CCC, should be good to go. I always had problems with CCC installed. Also 2.6 SDK is terrible for the 5xxx series. Use 2.1 + underclocked memory frequency (~330-350 for 256 worksize and 160-205 for 128 worksize which is a tiny bit slower but a little less power used) for optimum 5xxx performance.

billington.mark
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154



View Profile WWW
March 21, 2012, 04:04:53 PM
 #3

Turned out to be a temp issue in the end.
sorted out better airflow and problem solved. no relation to driver\sdk versions after all

Thanks for your help

BTC - 1MarkBCmVn3yp1SB9RZZ7VfqJzkpV8Hmdo
BitMessage - BM-GtZkeAbmKGs77FEoigm9TmsQBSfvMB3N
ssateneth
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1288



View Profile
March 22, 2012, 01:20:10 AM
 #4

oh, that bug. yeah if your gpu is overheating, it'll throttle gpu speed and it'll also go to a different fan curve, nothing you can do about it except cool to gpu better before it throttles.

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!