Bitcoin Forum
December 11, 2017, 11:55:07 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: antminer s2 firmware upgrade problems  (Read 2839 times)
spiceminer15
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 280



View Profile
September 16, 2014, 06:34:07 PM
 #1

I upgraded the firmware on my s2. I can login to the web ui with my password, but cannot change the password in the web ui. it says password invalid.

cannot SSH into it either... password invalid. I tried all the firmware listen in GITHUB.

whats the damn problem??? I need to ssh into it.

      ▀███   ███   ████    ▄██████▄
       ████ █████ █████▄  ███▀  ▀███
        ███▄██▀██▄██████  ██████████
        ▀█████ █████▀████ ███▄  ▄▄▄
         ▀███   ███▀  ███▄ ▀██████▀▀
                      ▀███
███▄████▄     ▄█████▄  ████   ███   ███▀ ▄██████▄  ███▄██
████▀▀▀███▄ ▄███▀▀▀███▄ ███  █████  ███ ███▀  ▀███ █████▀
███     ███ ███     ███ ▀███ █████ ███  ██████████ ███
███▄   ▄███ ███▄   ▄███  ▀█████▀█████▀  ███▄  ▄▄▄  ███
█████████▀   ▀███████▀    ████▀ ▀████   ▀████████▀ ███
███ ▀▀▀▀       ▀▀▀▀▀       ▀▀▀   ▀▀▀      ▀▀▀▀▀▀   ▀▀▀
███
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
1513036507
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513036507

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513036507
Reply with quote  #2

1513036507
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
sjc1490
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546



View Profile
September 16, 2014, 06:39:01 PM
 #2

I upgraded the firmware on my s2. I can login to the web ui with my password, but cannot change the password in the web ui. it says password invalid.

cannot SSH into it either... password invalid. I tried all the firmware listen in GITHUB.

whats the damn problem??? I need to ssh into it.

Try downloading the latest version from bitmain's site and re-flashing again. remember password for ssh is admin not root.

BTC ADDRESS: 12Qwd8VKLQ4xF44ytHXBpCAKuF9VknG4X2
spiceminer15
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 280



View Profile
September 16, 2014, 06:50:50 PM
 #3

I upgraded the firmware on my s2. I can login to the web ui with my password, but cannot change the password in the web ui. it says password invalid.

cannot SSH into it either... password invalid. I tried all the firmware listen in GITHUB.

whats the damn problem??? I need to ssh into it.

Try downloading the latest version from bitmain's site and re-flashing again. remember password for ssh is admin not root.

oh. i'll try the admin ssh password

      ▀███   ███   ████    ▄██████▄
       ████ █████ █████▄  ███▀  ▀███
        ███▄██▀██▄██████  ██████████
        ▀█████ █████▀████ ███▄  ▄▄▄
         ▀███   ███▀  ███▄ ▀██████▀▀
                      ▀███
███▄████▄     ▄█████▄  ████   ███   ███▀ ▄██████▄  ███▄██
████▀▀▀███▄ ▄███▀▀▀███▄ ███  █████  ███ ███▀  ▀███ █████▀
███     ███ ███     ███ ▀███ █████ ███  ██████████ ███
███▄   ▄███ ███▄   ▄███  ▀█████▀█████▀  ███▄  ▄▄▄  ███
█████████▀   ▀███████▀    ████▀ ▀████   ▀████████▀ ███
███ ▀▀▀▀       ▀▀▀▀▀       ▀▀▀   ▀▀▀      ▀▀▀▀▀▀   ▀▀▀
███
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
spiceminer15
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 280



View Profile
September 16, 2014, 06:52:53 PM
 #4

I upgraded the firmware on my s2. I can login to the web ui with my password, but cannot change the password in the web ui. it says password invalid.

cannot SSH into it either... password invalid. I tried all the firmware listen in GITHUB.

whats the damn problem??? I need to ssh into it.

Try downloading the latest version from bitmain's site and re-flashing again. remember password for ssh is admin not root.

oh. i'll try the admin ssh password

the admin password worked. thanks Smiley

      ▀███   ███   ████    ▄██████▄
       ████ █████ █████▄  ███▀  ▀███
        ███▄██▀██▄██████  ██████████
        ▀█████ █████▀████ ███▄  ▄▄▄
         ▀███   ███▀  ███▄ ▀██████▀▀
                      ▀███
███▄████▄     ▄█████▄  ████   ███   ███▀ ▄██████▄  ███▄██
████▀▀▀███▄ ▄███▀▀▀███▄ ███  █████  ███ ███▀  ▀███ █████▀
███     ███ ███     ███ ▀███ █████ ███  ██████████ ███
███▄   ▄███ ███▄   ▄███  ▀█████▀█████▀  ███▄  ▄▄▄  ███
█████████▀   ▀███████▀    ████▀ ▀████   ▀████████▀ ███
███ ▀▀▀▀       ▀▀▀▀▀       ▀▀▀   ▀▀▀      ▀▀▀▀▀▀   ▀▀▀
███
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
spiceminer15
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 280



View Profile
September 16, 2014, 07:01:54 PM
 #5

everytime I reboot my s2... it reverts everything back to like I was upgrading firmware.... very irritating...

I edit the config file, reboot. and its back to normal...

anyone know how to stop it from doing this??

      ▀███   ███   ████    ▄██████▄
       ████ █████ █████▄  ███▀  ▀███
        ███▄██▀██▄██████  ██████████
        ▀█████ █████▀████ ███▄  ▄▄▄
         ▀███   ███▀  ███▄ ▀██████▀▀
                      ▀███
███▄████▄     ▄█████▄  ████   ███   ███▀ ▄██████▄  ███▄██
████▀▀▀███▄ ▄███▀▀▀███▄ ███  █████  ███ ███▀  ▀███ █████▀
███     ███ ███     ███ ▀███ █████ ███  ██████████ ███
███▄   ▄███ ███▄   ▄███  ▀█████▀█████▀  ███▄  ▄▄▄  ███
█████████▀   ▀███████▀    ████▀ ▀████   ▀████████▀ ███
███ ▀▀▀▀       ▀▀▀▀▀       ▀▀▀   ▀▀▀      ▀▀▀▀▀▀   ▀▀▀
███
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
████
holy1pope
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 22



View Profile
September 17, 2014, 11:48:18 AM
 #6

"Step 1 Using Putty  or another program SSH into your Miner
Step 2 Click "YES" on the "Security Alert" that pops up
Step 3 Login with User: root Password: admin
Step 4 Type "cd /config"
Step 5 Type "vi asic-freq.config
Step 6 Hit the "I" key to edit the file
Step 7 Scroll the the bottom and copy this code and click in the SSH window to paste it (I suggest you start with the 212M Settings run it for a few hours make sure your miner is stable then work your way up)
    option 'freq_value'    '5082'  #212M
    option 'chip_freq'     '212.5'
    option 'timeout'       '36'

    #option 'freq_value'    '6206'  #216M
    #option 'chip_freq'     '215.625'
    #option 'timeout'       '37'

    #option 'freq_value'     '5102'  #219M
    #option 'chip_freq'      '218.75'
    #option 'timeout'        '38'

Step 8 be sure to add "#" in front of everything listed on the 196M line
Step 9 Hit "esc" then type ":wq"
Step 10 (IMPORTANT) type "cp asic-freq.config /etc/asic-freq.config"
IF YOU SKIP THIS STEP ALL SETTINGS WILL BE LOST WHEN YOU POWER CYCLE THE MINER
Step 11 Now Login to the web interface of your miner and go to the miner config tab and click "save and apply" this will restart cgminer with the new settings

Based on my testing here is how my miner performed at each speed

212mhz     1083GH     (+56 Watts)(+80GH Speed)(HW Error 0.22%)
216mhz     1098GH     (+71 Watts)(+95GH Speed)(HW Error 0.39%)
219mhz     1114GH     (+90 Watts)(+111GH Speed)(HW Error 0.88%)

ETH: 0x1357981B1FbE7DB827382020E04E064
d2dtk
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 518


View Profile
September 19, 2014, 07:04:56 AM
 #7

Final command should be as follows

cp asic-freq.config /etc/asic-freq.config

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!