Bitcoin Forum
December 11, 2016, 10:12:57 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
Author Topic: GLBSE client VMware appliance  (Read 4551 times)
error
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 574



View Profile
May 11, 2011, 02:27:12 AM
 #1

This project has been obsoleted. Please go here.

If you found this virtual appliance helpful, feel free to send lots of bitcoins to 1KAtZFDWYVt6hZPzJjGh7dByq9SmFMjrTi

Because a lot of people are having trouble running bmc (the GLBSE client software) on Windows I decided to put together a virtual appliance. This has some nice advantages even if you aren't having problems. For instance, you can keep the appliance on an encrypted USB stick for additional security and portability.

The virtual appliance currently requires 64MB of RAM and about 1.1GB of hard drive space when installed.

Getting Started

1. Download and install the free VMware Player. (If you already have another VMware product installed, you can skip this step.) You will need to restart your computer after the installation completes.


2. Download the virtual appliance (current version: 0.1) zip file and extract its contents somewhere on your hard drive or USB stick.


3. Double-click the bmc.vmx file to start the virtual appliance.


4. The first time you run it, VMware Player will ask you if you moved or copied the virtual machine. Choose I copied it. If you install to a USB stick or Truecrypt container and see this message later, choose I moved it.


5. It will ask you for your keyboard layout and time zone, then the virtual appliance will restart itself.

6. Login as user bmc with password bmc. You can now use the GLBSE as shown in the tutorial.


If VMware asks you to install the VMware Tools, you can safely ignore the message by choosing Remind Later or Never Remind. VMware Tools was not used for this machine since it would have dramatically increased the necessary disk space.

Every time you restart the virtual machine, it will automatically download and install the latest version of bmc from its git repository.

Note that while using the virtual machine, your keyboard and mouse will be locked to it. This is a restriction imposed by VMware. To unlock the keyboard and mouse so you can switch to other programs, tap the left Ctrl and left Alt keys at the same time. To return to the VMware window, press Ctrl-G or click inside it.

Some other stuff you might want to do

passwd - Changes your login password. (This does NOT change your passphrase for accessing GLBSE!)
sudo halt - Shuts down the virtual machine.
sudo reboot - Reboots the virtual machine.

Can I trust this?

The virtual appliance is built from Debian 6 (squeeze) and the sources are available from the Debian mirrors. Further, debsums is installed and can be used to verify the integrity of the installed packages. All changes I have made are isolated to /opt and /etc/rc.local with a symlink for bmc in /usr/local/bin. These changes allow for the virtual machine to ask users for their time zone and keyboard layout, as well as keeping bmc updated, and are plainly readable.

To do

Make it easier to move files into and out of the virtual machine; ssh/scp is available but this isn't particularly easy for Windows users.

Ensure that the virtual machine clock remains in sync if the virtual machine is left running for a long period of time.

Implement a GUI if people want it. This would also allow for installation of VMware Tools which would eliminate the clock sync problem and the keyboard/mouse lock issue.

Enjoy!


If you found this virtual appliance helpful, feel free to send lots of bitcoins to 1KAtZFDWYVt6hZPzJjGh7dByq9SmFMjrTi  Grin

15UFyv6kfWgq83Pp3yhXPr8rknv9m6581W
1481451177
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481451177

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481451177
Reply with quote  #2

1481451177
Report to moderator
1481451177
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481451177

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481451177
Reply with quote  #2

1481451177
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
PwrLeveld
Member
**
Offline Offline

Activity: 84



View Profile
May 11, 2011, 02:29:28 AM
 #2

Thank you for the aplication. I will be using this but will however have no money to send to you, I am sorry but I just don't. It looks good though and I will try it in a few days.
Nefario
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 602


GLBSE Support support@glbse.com


View Profile WWW
May 11, 2011, 01:29:03 PM
 #3

Nice.

After a little prodding on the irc chan (bullying more like) there is demand for a web client for the exchange. Someone (can't remember who) said we don't have an exchange, we have a toy exchange....that hurt(I hope you feel guilty whoever you are).

After spending a little time investigating I've learned that yes, we can have a client built entirely from within the browser in javascript (RSA and the various needed parts for RSA signing and authentication are available).

So once we have a little more functionality on the command line client (coming this weekend) done then that's it, we'll be focusing our development on a web interface.

PGP key id at pgp.mit.edu 0xA68F4B7C

To get help and support for GLBSE please email support@glbse.com
error
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 574



View Profile
May 11, 2011, 06:02:48 PM
 #4

I always figured the command line client was going to be just a proof of concept, and the real interface would come later. Smiley

15UFyv6kfWgq83Pp3yhXPr8rknv9m6581W
Nefario
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 602


GLBSE Support support@glbse.com


View Profile WWW
May 11, 2011, 11:22:01 PM
 #5

I always figured the command line client was going to be just a proof of concept, and the real interface would come later. Smiley

Thats right, it's just the command line client is the only thing we have right now.

PGP key id at pgp.mit.edu 0xA68F4B7C

To get help and support for GLBSE please email support@glbse.com
error
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 574



View Profile
May 12, 2011, 07:18:19 PM
 #6

Even so, I'd like to hear from anybody who finds this appliance useful. Smiley

15UFyv6kfWgq83Pp3yhXPr8rknv9m6581W
cypherdoc
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1764



View Profile
May 15, 2011, 11:52:08 PM
 #7

so i can download this onto a USB stick?  can it only be run thru a Windows computer or a Mac too?  does the VMWare install go on the USB stick too?
PwrLeveld
Member
**
Offline Offline

Activity: 84



View Profile
May 16, 2011, 01:29:25 AM
 #8

Is there any estimate of a new gui client?
Nefario
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 602


GLBSE Support support@glbse.com


View Profile WWW
May 16, 2011, 02:06:10 AM
 #9

Is there any estimate of a new gui client?

I think 2 weeks at the earliest.

PGP key id at pgp.mit.edu 0xA68F4B7C

To get help and support for GLBSE please email support@glbse.com
PwrLeveld
Member
**
Offline Offline

Activity: 84



View Profile
May 16, 2011, 02:22:17 AM
 #10

OK, good to know I am just worried to use it in case I make a mistake, or people don't want to use it to buy my stocks because of the nature of it being a pain in the a**. It is very promising looking, and I will definetly want to use it in the future.
Nefario
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 602


GLBSE Support support@glbse.com


View Profile WWW
May 16, 2011, 02:27:05 AM
 #11

OK, good to know I am just worried to use it in case I make a mistake, or people don't want to use it to buy my stocks because of the nature of it being a pain in the a**. It is very promising looking, and I will definetly want to use it in the future.

No problem, wait until the web UI is done before using, I understand.

PGP key id at pgp.mit.edu 0xA68F4B7C

To get help and support for GLBSE please email support@glbse.com
error
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 574



View Profile
May 16, 2011, 10:14:30 PM
 #12

so i can download this onto a USB stick?  can it only be run thru a Windows computer or a Mac too?  does the VMWare install go on the USB stick too?

As far as I know, there's no VMware for the Mac. Though Macs can run the client directly and don't particularly need this.

As for installing VMware itself to a USB stick, this may or may not work. I haven't tried it myself. To be safe, I'd keep the installer around.

15UFyv6kfWgq83Pp3yhXPr8rknv9m6581W
cypherdoc
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1764



View Profile
May 17, 2011, 11:15:46 PM
 #13

where do i put the .blackmarket3.rsa file?
error
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 574



View Profile
May 17, 2011, 11:58:18 PM
 #14

where do i put the .blackmarket3.rsa file?

You're copying one into the virtual machine? Put it in the home directory /home/bmc .

15UFyv6kfWgq83Pp3yhXPr8rknv9m6581W
cypherdoc
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1764



View Profile
May 18, 2011, 01:27:39 AM
 #15

where do i put the .blackmarket3.rsa file?

You're copying one into the virtual machine? Put it in the home directory /home/bmc .

not a good idea?
PwrLeveld
Member
**
Offline Offline

Activity: 84



View Profile
May 18, 2011, 02:43:14 AM
 #16

I am currently having an issue where whenever I use a command that starts with bmc.py is says command not found.  Huh
Can I have some help.
Edit- Nevermind, the wiki tutorial lists many commands as bmc.py while they are actually just bmc
dishwara
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1386

Truth may get delay, but NEVER fails


View Profile
May 18, 2011, 04:09:18 PM
 #17

In windows cmd, i always type bm & click tab, it will fill as bmc.py, then i type folio to see my shares.
error
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 574



View Profile
May 18, 2011, 07:17:13 PM
 #18

where do i put the .blackmarket3.rsa file?

You're copying one into the virtual machine? Put it in the home directory /home/bmc .

not a good idea?

There's nothing wrong with it, but keep in mind it is your private key and should be kept secure.

15UFyv6kfWgq83Pp3yhXPr8rknv9m6581W
PwrLeveld
Member
**
Offline Offline

Activity: 84



View Profile
May 19, 2011, 03:46:54 AM
 #19

The only issue I am having now is there is no way to create an asset with this client. Can you please provide a solution.
Thank you,
Pwrleveld
error
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 574



View Profile
May 20, 2011, 03:25:42 AM
 #20

The only issue I am having now is there is no way to create an asset with this client. Can you please provide a solution.
Thank you,
Pwrleveld

I can't provide a solution without knowing what the problem is. Did you attempt to create an asset?

15UFyv6kfWgq83Pp3yhXPr8rknv9m6581W
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!