Bitcoin Forum
December 10, 2016, 05:25:25 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »  All
  Print  
Author Topic: Modified Kernel for Phoenix 1.5  (Read 92238 times)
anisoptera
Member
**
Offline Offline

Activity: 98



View Profile
May 12, 2011, 07:25:20 PM
 #41

Went from ~402mhash at 950/300 on a 5870 to ~417 with this (SDK 2.4)

Tweaked the memory clock up a bit to 350 and now it's more like 418-420.

Definitely a nice improvement Smiley

online poker, bitcoin style - https://betco.in/
feeling tipsy? 1Q7ktWPwu4Q8MivKdmYxnmsGaBeauMTGwU
1481347525
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481347525

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481347525
Reply with quote  #2

1481347525
Report to moderator
1481347525
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481347525

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481347525
Reply with quote  #2

1481347525
Report to moderator
1481347525
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481347525

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481347525
Reply with quote  #2

1481347525
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481347525
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481347525

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481347525
Reply with quote  #2

1481347525
Report to moderator
Enky1974
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 250



View Profile
May 13, 2011, 10:36:15 AM
 #42

Went from ~402mhash at 950/300 on a 5870 to ~417 with this (SDK 2.4)

Tweaked the memory clock up a bit to 350 and now it's more like 418-420.

Definitely a nice improvement Smiley
with aggression 13 i've 412, same clock settings as you  but sdk 2.3

__________________________________
My Blog at http://btctrading.wordpress.com/ | « O Fortuna,velut Luna statu variabilis, semper crescis aut decrescis »
exahash
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 276



View Profile
May 14, 2011, 03:27:21 AM
 #43

Very nice!  I'm getting almost 10 Mh/s more than with the poclbm kernel on my Sapphire Xtreme 5850.  Thanks Phateus.
trumpetx
Member
**
Offline Offline

Activity: 100


View Profile
May 14, 2011, 12:32:19 PM
 #44

Unfortunately no improvement on a 5770:
@935/300 -k poclbm: 207.5
@935/300 -k phatk: 202.5
Higher memory clocks only decrease performance more.
Might be because I'm running SDK 2.1, do you think it would make up for the ~5% loss going to 2.4?

Same results here on my 5770 - nothing changed really.

@960/300 -k poclbm: 213.4
@960/275 -k poclbm: 214.1
@960/300 -k phatk: 212.8
@960/275 -k phatk: 212.2

MinerStatus Android Application Author
Donate: 1Eyr5mN54UyprUHAw1zXLvkvtDNeG9erD7 to support this project. (Total Received) or sign up for Tradehill
elrock
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 41


View Profile
May 14, 2011, 01:21:12 PM
 #45

I get the following error message when I try to run phatk:

Code:
  File "./phoenix.py", line 123, in <module>
    miner.start(options)
  File "/home/elrock/phoenix-1.47/Miner.py", line 74, in start
    self.kernel = self.options.makeKernel(KernelInterface(self))
  File "./phoenix.py", line 112, in makeKernel
    self.kernel = kernelModule.MiningKernel(requester)
  File "kernels/phatk/__init__.py", line 126, in __init__
    platforms = cl.get_platforms()
pyopencl.LogicError: clGetPlatformIDs failed: invalid/unknown error code

I think this may have something to do with the fact that my GPU is DEVICE 1 and not 0.  (For some reason OpenCL recognizes my CPU as DEVICE 0.)  Huh
Enky1974
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 250



View Profile
May 14, 2011, 01:29:10 PM
 #46

I get the following error message when I try to run phatk:

Code:
  File "./phoenix.py", line 123, in <module>
    miner.start(options)
  File "/home/elrock/phoenix-1.47/Miner.py", line 74, in start
    self.kernel = self.options.makeKernel(KernelInterface(self))
  File "./phoenix.py", line 112, in makeKernel
    self.kernel = kernelModule.MiningKernel(requester)
  File "kernels/phatk/__init__.py", line 126, in __init__
    platforms = cl.get_platforms()
pyopencl.LogicError: clGetPlatformIDs failed: invalid/unknown error code

I think this may have something to do with the fact that my GPU is DEVICE 1 and not 0.  (For some reason OpenCL recognizes my CPU as DEVICE 0.)  Huh
i've had the same problem when switching from catalyst 11.1 to 11.4, before it was recognized as device 1 and now 0.

__________________________________
My Blog at http://btctrading.wordpress.com/ | « O Fortuna,velut Luna statu variabilis, semper crescis aut decrescis »
redicarus
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 25


View Profile
May 15, 2011, 01:54:08 AM
 #47

910Mhz/300Mhz on a HD5850, jumped from 330~ to 345-350~Mhash/s. Nice job.
tiberiandusk
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 580


The North Remembers


View Profile WWW
May 15, 2011, 07:50:44 AM
 #48

On my OC'd 5870 I went from 410 to 430. awwww yeeeeeaaaaah!

Bitcoin Auction House http://www.BitBid.net BTC - 1EwfBVC6BwA6YeqcYZmm3htwykK3MStW6N | LTC - LdBpJJHj4WSAsUqaTbwyJQFiG1tVjo4Uys Don't get Goxed.
allinvain
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002



View Profile
May 15, 2011, 04:55:07 PM
 #49

This modified kernel kicks ass. Went from 350 to 371 with stock 5970 (850 Mhz - it's the slightly overclocked 4 gb vram one) speeds and aggression level 7. With aggression level 12 performance bumps up to 377. All the memory is at 300 Mhz.

Very nice! Thank you so much OP!!!! Cheesy

Miner-TE
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 513



View Profile
May 15, 2011, 07:09:08 PM
 #50

Nice little bump up from 405 MH/s to 420 Mh/s on my 5870 but power usage went up 15W as well.

~15Mh/s gain with ~15W more power?  Undecided

5870 @ 970 core 300 mem
Phoenix 1.46 ~405 Hh/s  (-k poclbm DEVICE=0 VECTORS BFI_INT AGGRESSION=11 WORKSIZE=256)
72 degC
213-215  Watts (measured by KillAWatt)

Same 5870 @ 970 core 300 mem
Phoenix 1.46 with new Kernel  ~420 Mh/s (-k phatk DEVICE=0 VECTORS BFI_INT AGGRESSION=11 WORKSIZE=256)
75 degC
227-230 Watts (measured by KillAWatt)

Can anyone else verify?

BTC - 1PeMMYGn7xbZjUYeaWe9ct1VV6szLS1vkD - LTC - LbtcJRJJQQBjZuHr6Wm7vtB9RnnWtRNYpq
dishwara
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1386

Truth may get delay, but NEVER fails


View Profile
May 15, 2011, 07:17:00 PM
 #51

Holy.......
I am using this word second time.
1st time when my hash jumped from 275 to 300 Mhash/s
& now to 313 Mhash/s after using phatk.

phoenix.exe -u http://XXXXXXXXX@mining.bitcoin.cz:8332/ DEVICE=0 VECTORS BFI_INT AGGRESSION=10 -k phatk
HD 6870 With core clk 1038, mem clk 360, fan 100%, temp 75-77C
windows 7 32 bit.
allinvain
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002



View Profile
May 16, 2011, 12:26:06 AM
 #52

Nice little bump up from 405 MH/s to 420 Mh/s on my 5870 but power usage went up 15W as well.

~15Mh/s gain with ~15W more power?  Undecided

5870 @ 970 core 300 mem
Phoenix 1.46 ~405 Hh/s  (-k poclbm DEVICE=0 VECTORS BFI_INT AGGRESSION=11 WORKSIZE=256)
72 degC
213-215  Watts (measured by KillAWatt)

Same 5870 @ 970 core 300 mem
Phoenix 1.46 with new Kernel  ~420 Mh/s (-k phatk DEVICE=0 VECTORS BFI_INT AGGRESSION=11 WORKSIZE=256)
75 degC
227-230 Watts (measured by KillAWatt)

Can anyone else verify?

I can verify this. My power usage went up too. From 412 to 421 on one rig to 440~

Now the question is whether the extra hash power justifies the extra power consumption..math anyone?

Phateus
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 52


View Profile
May 16, 2011, 12:46:07 AM
 #53

Nice little bump up from 405 MH/s to 420 Mh/s on my 5870 but power usage went up 15W as well.

~15Mh/s gain with ~15W more power?  Undecided

5870 @ 970 core 300 mem
Phoenix 1.46 ~405 Hh/s  (-k poclbm DEVICE=0 VECTORS BFI_INT AGGRESSION=11 WORKSIZE=256)
72 degC
213-215  Watts (measured by KillAWatt)

Same 5870 @ 970 core 300 mem
Phoenix 1.46 with new Kernel  ~420 Mh/s (-k phatk DEVICE=0 VECTORS BFI_INT AGGRESSION=11 WORKSIZE=256)
75 degC
227-230 Watts (measured by KillAWatt)

Can anyone else verify?

I can verify this. My power usage went up too. From 412 to 421 on one rig to 440~

Now the question is whether the extra hash power justifies the extra power consumption..math anyone?

Ok, According the deepbit's reward calculator, 405MH/s gives .097 and 420MH/s gives 0.10 BTC per hour
Switching gains you .003BTC per hour or at the current exchange rate of $7 per: $0.021/h
the difference in power is 15 Watts (.015 kW)
The price of electricity is about $0.10/kWh (http://www.eia.doe.gov/cneaf/electricity/epm/table5_6_b.html)
The cost of electricity from the increase is  .015 kW * $0.10/kWh = .0015$/h

So... the increase in profits is 14 times higher than the increase in cost.  Unless the price drops to .5 or the dificulty goes up 14-fold, pretty much any overclocking / optimizing is worth it.

Edit: Also, the increase in air conditioning will likely double the cost of electricity, but the cost is still is negligible compared to the increase in profit.

Hope this helps Smiley

-Phateus

http://deepbit.net/userbar/4dcec4d1816197e144000002_bfe143123a.png

Feeling Generous?
124RraPqYcEpX5qFcQ2ZBVD9MqUamfyQnv
jondecker76
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 238


View Profile
May 16, 2011, 12:56:01 AM
 #54

Running a single saphire 5850 at 875,900 overclock with ati sdk 2.4

using the poslbm kernel - 328 MHash
using the phatk kernel - 340 MHash!

Very nice!!!  I'll be sure to donate!

RollerBot Advanced Trading Platform
https://bitcointalk.org/index.php?topic=447727.0
BTC Donations for development: 1H36oTJsi3adFh68wwzz95tPP2xoAoTmhC
allinvain
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002



View Profile
May 16, 2011, 07:31:31 AM
 #55

Nice little bump up from 405 MH/s to 420 Mh/s on my 5870 but power usage went up 15W as well.

~15Mh/s gain with ~15W more power?  Undecided

5870 @ 970 core 300 mem
Phoenix 1.46 ~405 Hh/s  (-k poclbm DEVICE=0 VECTORS BFI_INT AGGRESSION=11 WORKSIZE=256)
72 degC
213-215  Watts (measured by KillAWatt)

Same 5870 @ 970 core 300 mem
Phoenix 1.46 with new Kernel  ~420 Mh/s (-k phatk DEVICE=0 VECTORS BFI_INT AGGRESSION=11 WORKSIZE=256)
75 degC
227-230 Watts (measured by KillAWatt)

Can anyone else verify?

I can verify this. My power usage went up too. From 412 to 421 on one rig to 440~

Now the question is whether the extra hash power justifies the extra power consumption..math anyone?

Ok, According the deepbit's reward calculator, 405MH/s gives .097 and 420MH/s gives 0.10 BTC per hour
Switching gains you .003BTC per hour or at the current exchange rate of $7 per: $0.021/h
the difference in power is 15 Watts (.015 kW)
The price of electricity is about $0.10/kWh (http://www.eia.doe.gov/cneaf/electricity/epm/table5_6_b.html)
The cost of electricity from the increase is  .015 kW * $0.10/kWh = .0015$/h

So... the increase in profits is 14 times higher than the increase in cost.  Unless the price drops to .5 or the dificulty goes up 14-fold, pretty much any overclocking / optimizing is worth it.

Edit: Also, the increase in air conditioning will likely double the cost of electricity, but the cost is still is negligible compared to the increase in profit.

Hope this helps Smiley

-Phateus

It helps a lot. Thanks for that analysis. I for one very much appreciate it.

mosimo
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9


View Profile
May 16, 2011, 08:07:15 AM
 #56

I'm running 2x 5870s but at 965 core, 300 mem.

phoenix -u http://blah/ -k poclbm VECTORS AGGRESSION=11 BFI_INT PLATFORM=0 DEVICE=0 WORKSIZE=768
Gets me 404 MH/s

phoenix -u http://blah/ VECTORS AGGRESSION=12 BFI_INT PLATFORM=0 DEVICE=0 WORKSIZE=768 -k phatk
Gets me 420 MH/s

Huge improvement. Thanks for this.

Sharecoin: SYzZNMzQScshpkw1JTtXvKRZNLraz7AtKv
DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
May 16, 2011, 08:08:53 PM
 #57

I'm running 2x 5870s but at 965 core, 300 mem.

phoenix -u http://blah/ -k poclbm VECTORS AGGRESSION=11 BFI_INT PLATFORM=0 DEVICE=0 WORKSIZE=768
Gets me 404 MH/s

phoenix -u http://blah/ VECTORS AGGRESSION=12 BFI_INT PLATFORM=0 DEVICE=0 WORKSIZE=768 -k phatk
Gets me 420 MH/s

Huge improvement. Thanks for this.

5xxx maxes out at a worksize of 256.

icaci
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 26


View Profile
May 16, 2011, 10:49:38 PM
 #58

5xxx maxes out at a worksize of 256.
My dual 5870 (w/o CF bridges) maxes out at WORKSIZE=128.

1KaohAcY7Zjq7eVa8WvVGrVnry3CqgkcmH
DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
May 17, 2011, 12:15:28 AM
 #59

5xxx maxes out at a worksize of 256.
My dual 5870 (w/o CF bridges) maxes out at WORKSIZE=128.

Nope, that too maxes out at 256. What I said was 768 simply is not valid for 5xxx hardware.

Phoenix should output the error OpenCL is returning instead of covering it up.

nster
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126



View Profile
May 17, 2011, 12:31:58 AM
 #60

5xxx maxes out at a worksize of 256.
My dual 5870 (w/o CF bridges) maxes out at WORKSIZE=128.

by mxes out he means maximum worksize, not maximum hashrate

167q1CHgVjzLCwQwQvJ3tRMUCrjfqvSznd Donations are welcome Smiley Please be kind if I helped
Pages: « 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!