Bitcoin Forum
December 10, 2016, 12:46:33 PM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Win XP mining help needed  (Read 2558 times)
Imsimon
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 31


View Profile
May 06, 2012, 05:46:31 AM
 #1

I just brought rig but I can not start mining. The problem I am facing is the win XP can identify the card, but the GUI or CG miner can not. And the rig can not be booted into BAMT or Ubuntu with stick as well. At first GUI miner said can not find openCL GPU, later, after I updated all the drivers to be latest, such as 2.5 OpenCL, the GUI miner can be booted, but I have only one usable miner, which is the CPU. Help needed ASAP!!! Thank you guys.

Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481373993
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481373993

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481373993
Reply with quote  #2

1481373993
Report to moderator
1481373993
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481373993

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481373993
Reply with quote  #2

1481373993
Report to moderator
1481373993
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481373993

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481373993
Reply with quote  #2

1481373993
Report to moderator
Fiyasko
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1428


Okey Dokey Lokey


View Profile
May 06, 2012, 06:30:16 AM
 #2

.....................
Your telling us that it cannot detect "the card" "but windows does" and then later you state that "i only have one usable miner, wich is the CPU".
.....................
What graphics card do you have?
 If you do not have a GPU, Do not bother trying to mine bitcoins, Your just going to burnup your cpu.

http://bitcoin-otc.com/viewratingdetail.php?nick=DingoRabiit&sign=ANY&type=RECV <-My Ratings
https://bitcointalk.org/index.php?topic=857670.0 GAWminers and associated things are not to be trusted, Especially the "mineral" exchange
Imsimon
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 31


View Profile
May 06, 2012, 06:42:37 AM
 #3

.....................
Your telling us that it cannot detect "the card" "but windows does" and then later you state that "i only have one usable miner, wich is the CPU".
.....................
What graphics card do you have?
 If you do not have a GPU, Do not bother trying to mine bitcoins, Your just going to burnup your cpu.


I have a 5750, two 5870 and a 6870, to get started, I only tried one of them at the same time. By "windows does" I mean that I can find them in device manager and CCC, by "I only have one usable miner", I mean the GUI considering I only have one usable miner.

Fiyasko
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1428


Okey Dokey Lokey


View Profile
May 06, 2012, 06:52:24 AM
 #4

o.0 Do you have Cat12.4? Those drivers fucked with me personally, But i heavily doubt that 12.4 would do such a thing...

Friggin cgminer doesnt show it? Do you have TeamViewer? perhaps i could take a look for you

http://bitcoin-otc.com/viewratingdetail.php?nick=DingoRabiit&sign=ANY&type=RECV <-My Ratings
https://bitcointalk.org/index.php?topic=857670.0 GAWminers and associated things are not to be trusted, Especially the "mineral" exchange
Imsimon
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 31


View Profile
May 06, 2012, 06:56:45 AM
 #5

o.0 Do you have Cat12.4? Those drivers fucked with me personally, But i heavily doubt that 12.4 would do such a thing...

Friggin cgminer doesnt show it? Do you have TeamViewer? perhaps i could take a look for you

I do have CCC12.4 and I tried different drivers a lot as well, to make them work. I am out of house, maybe we can set up a time to work this out. They are frustrating, I hate the feeling that 1.2 G computing power is wasting in front of me.

Fiyasko
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1428


Okey Dokey Lokey


View Profile
May 06, 2012, 07:08:19 AM
 #6

.....................
Your telling us that it cannot detect "the card" "but windows does" and then later you state that "i only have one usable miner, wich is the CPU".
.....................
What graphics card do you have?
 If you do not have a GPU, Do not bother trying to mine bitcoins, Your just going to burnup your cpu.


I have a 5750, two 5870 and a 6870, to get started, I only tried one of them at the same time. By "windows does" I mean that I can find them in device manager and CCC, by "I only have one usable miner", I mean the GUI considering I only have one usable miner.

So even plugging one card in at a time... The Mining softwares do not detect a card? and windows does? Sorry but thats outta my skill range.

http://bitcoin-otc.com/viewratingdetail.php?nick=DingoRabiit&sign=ANY&type=RECV <-My Ratings
https://bitcointalk.org/index.php?topic=857670.0 GAWminers and associated things are not to be trusted, Especially the "mineral" exchange
Imsimon
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 31


View Profile
May 06, 2012, 07:11:19 AM
 #7

.....................
Your telling us that it cannot detect "the card" "but windows does" and then later you state that "i only have one usable miner, wich is the CPU".
.....................
What graphics card do you have?
 If you do not have a GPU, Do not bother trying to mine bitcoins, Your just going to burnup your cpu.


I have a 5750, two 5870 and a 6870, to get started, I only tried one of them at the same time. By "windows does" I mean that I can find them in device manager and CCC, by "I only have one usable miner", I mean the GUI considering I only have one usable miner.

So even plugging one card in at a time... The Mining softwares do not detect a card? and windows does? Sorry but thats outta my skill range.

That's fine. I know it is weird. All the mining software are telling me that no usable GPU. But the graphic is definitely working as I can see the things on the screen, and it is identified by CCC and device manager.

Fiyasko
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1428


Okey Dokey Lokey


View Profile
May 06, 2012, 07:16:31 AM
 #8

I can only think of somekind of error with your openCL drivers....
fwiw... win7 is PISS easy to install..

http://bitcoin-otc.com/viewratingdetail.php?nick=DingoRabiit&sign=ANY&type=RECV <-My Ratings
https://bitcointalk.org/index.php?topic=857670.0 GAWminers and associated things are not to be trusted, Especially the "mineral" exchange
ssateneth
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1288



View Profile
May 06, 2012, 09:51:55 AM
 #9

The latest is not always the greatest.

I suggest using 11.12 or 12.1 driver for using 5xxx or 6xxx cards, and using 2.1 SDK for 5xxx cards and 2.4 or 2.5 for using 6xxx cards. Guiminer, and some other miners/frontends, will not detect 2.1 unless 2.4/2.5/2.6 (2.6 is not recommended, much slower) is also present. Verify your cards, SDK, and driver with GPU Caps viewer.

os2sam
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1918


Think for yourself


View Profile
May 06, 2012, 01:58:25 PM
 #10

On Windoze XP I liked using Catalyst 11.6.  Had to use dummy plugs on the GPU's that didn't have monitors though.
Sam

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
vapourminer
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 896

what is this "brake pedal" you speak of?


View Profile
May 06, 2012, 02:28:23 PM
 #11

make sure your copy of XP is fully up to date (SP3 etc). the latest AMD drivers need some .NET stuff to I believe.
Imsimon
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 31


View Profile
May 06, 2012, 08:46:26 PM
 #12

Solved by installing win7.

os2sam
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1918


Think for yourself


View Profile
May 06, 2012, 08:57:45 PM
 #13

Solved by installing win7.

I would call that a work around as opposed to the solution.  You have no idea what your original problem was so you may be doomed to repeat it.

But I'm glad your up and running now.
Happy hashing,
Sam

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?
Fiyasko
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1428


Okey Dokey Lokey


View Profile
May 06, 2012, 09:05:18 PM
 #14

:O I think thats the first time i've ever seen a fwiw be worth Anything.. yaay! i was helpful afterall!

http://bitcoin-otc.com/viewratingdetail.php?nick=DingoRabiit&sign=ANY&type=RECV <-My Ratings
https://bitcointalk.org/index.php?topic=857670.0 GAWminers and associated things are not to be trusted, Especially the "mineral" exchange
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!