Bitcoin Forum
December 05, 2016, 12:38:36 PM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Mining on a Radeon 5770 - Issues  (Read 1973 times)
jagallout
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 29


View Profile
June 14, 2012, 10:32:19 PM
 #1

Hello all,
I have been Mining 24/7 for about a month now (I know I know, i'm in the newbie section for a reason) and recently reformatted my rig.

When I reinstalled and started mining everything i was only mining at about 130mh/s.  This is about 40mh/s lower than I was before reformatting (I was overclocked to the same specs <943mhz, 600mhz> both before and after)  Using what I think is the same configuration in guiminer.

Is there any obvious reason this difference is here?  Also, I tried older chipset drivers to no avail.

thanks for the help in advance.
1480941516
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480941516

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480941516
Reply with quote  #2

1480941516
Report to moderator
1480941516
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480941516

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480941516
Reply with quote  #2

1480941516
Report to moderator
1480941516
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480941516

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480941516
Reply with quote  #2

1480941516
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
therealAB
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7


View Profile
June 14, 2012, 11:08:08 PM
 #2

Maybe you installed different ATI drivers with one of the "wrong" versions of the Stream SDK which can hurt performance, that's my best guess. CGminer has some relevant documentation. Sorry I can't help more, just a noob like you.
juggalodarkclow
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 980



View Profile
June 15, 2012, 01:11:30 AM
 #3

Did you update your ATI drivers when you reinstalled? I have a 5750 on one of my rigs running catalyst 11.11 and it's getting 170-180/Mhs at 825/700. I'd suggest deleting all of your ATI drivers and installing 11.11 and report back

jagallout
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 29


View Profile
June 18, 2012, 02:44:19 AM
 #4

Actually looks like it may have been the fact that I didn't have the stream (or APP) sdk installed.  Although, I don't know when I would have had it installed on my old machine.

Also, I hadn't been using switches, and those helped as well.
MrTeal
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1246


View Profile
June 18, 2012, 02:57:19 AM
 #5

Hello all,
I have been Mining 24/7 for about a month now (I know I know, i'm in the newbie section for a reason) and recently reformatted my rig.

When I reinstalled and started mining everything i was only mining at about 130mh/s.  This is about 40mh/s lower than I was before reformatting (I was overclocked to the same specs <943mhz, 600mhz> both before and after)  Using what I think is the same configuration in guiminer.

Is there any obvious reason this difference is here?  Also, I tried older chipset drivers to no avail.

thanks for the help in advance.
That's really low, I'm getting 205MH/s at 930MHz using cgminer and diablo kernel. What kernel/SDK are you using?
acninetyfive
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2


View Profile
June 18, 2012, 03:04:19 AM
 #6

I am a fan of things which are cool
Joshwaa
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 489



View Profile
June 18, 2012, 03:08:32 AM
 #7

Yea you need to give us more info.  Driver (Catalyst 12.?) SDK (2.1, 2.5, 2.6, 2.?)

You should hit over 200MHash/s easy on that card.

Like what I said : 1JosHWaA2GywdZo9pmGLNJ5XSt8j7nzNiF
Don't like what I said : 1FuckU1u89U9nBKQu4rCHz16uF4RhpSTV
Don't Like BFL's Project Management : 1FuckbFLZpmWLuyHyFJw1RGkWm3yRM1L5D
jagallout
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 29


View Profile
June 19, 2012, 12:18:32 AM
 #8

Well here is my best shot to give the relevant information for my setup:
XFX Radeon hd5770 (930mhz/600mhz)
AMD APP SDK v2.7
CCC 11.11
OpenGL Version 6.14.10.11259

GUIMiner v2012-02-19
Open CL
Device 0-0 "Juniper"
flags: -v -w128 (from the GC comparison chart)

I am running hot at these settings, so I set it just to get a Mhash/s benchmark:
190 +/- 4mhash/s
100degrees celcius :-(

I have a gpu cooler on order, so hopefully that and a good cleaning will get my temp down a bit...

How does this sound as a base line?

(Also, i noticed when checking this that the overclocking utility in CCC doesn't work (i use afterburner)...  When I click accept it disappears and refreshes to the main page... thoughts?)
deepceleron
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1470



View Profile WWW
June 19, 2012, 05:15:07 AM
 #9

The above is your problem, you should have installed the 11.11 Catalyst driver package and not "upgraded" from the included AMD APP SDK runtime v2.5.

To get the most performance with SDK >=2.6, you'll need to do some specific miner kernel optimizations and use different memory clocks.

I'll share my phoenix 1.7.4 command lines demonstrating the differences you'll need to get max hash:


SDK 2.4-2.5: 295MHz memory clock
phoenix.exe -u http://user:pass@us.ozco.in:8332/ -k phatk2 VECTORS AGGRESSION=12 FASTLOOP=False WORKSIZE=256 PLATFORM=0 DEVICE=0


SDK 2.6: 1000MHz memory clock
phoenix.exe -u http://user:pass@us.ozco.in:8332/ -k phatk2 VECTORS4 AGGRESSION=12 FASTLOOP=False WORKSIZE=64 PLATFORM=0 DEVICE=0


The AMD control center won't let you do the clock/voltage/fan changes you need, you should use a third party utility such as Sapphire Trixx or MSI afterburner to enable higher overclocks and to set the GPU fan speed much higher at lower temperatures.

Joshwaa
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 489



View Profile
June 19, 2012, 05:46:31 AM
 #10

You got some good advice there from DeepCeleron.. I would recommend MSI Afterburner, it's relatively easy.

Like what I said : 1JosHWaA2GywdZo9pmGLNJ5XSt8j7nzNiF
Don't like what I said : 1FuckU1u89U9nBKQu4rCHz16uF4RhpSTV
Don't Like BFL's Project Management : 1FuckbFLZpmWLuyHyFJw1RGkWm3yRM1L5D
Ram
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13


View Profile
June 19, 2012, 07:11:28 PM
 #11

MSI afterburner is really nice to use as it shows the gpu utilization aswell.

So you can monitor temps and see if the card/cards are really being used 98-99%.

Make sure you check GPUZ ever now and then to make sure your vreg temps are all good. Smiley
Fizpok
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 139


View Profile
April 07, 2013, 10:44:27 AM
 #12

Hi,

Could you please explain how to install SECOND 5770 for minning?
I already have one, working on GUIMiner, WinXP, catalyst 11.3 (can I install > 11.3 over 11.3, and keep catalyst?)

I had problems with catalyst > 11.3, as it does not have CL support for XP.

From reading this forum, I got an impression that using second videocard for mining is different from installing it for gaming.

If possible, step by step please, and with no slang, as I even had to do a research to figure what "cross" means.

Thank you.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!