BitcoinFreak12 (OP)
Newbie
Offline
Activity: 42
Merit: 0
|
|
January 06, 2015, 02:44:23 PM Last edit: January 06, 2015, 04:59:55 PM by BitcoinFreak12 |
|
Acest thread va fi dedicat discutiilor despre clasa si cultura politica curenta din Romania. Vreau ca discutiile sa ramana civilizate fara injuraturi sau alte continuturi profane. Trebuie sa discutam acest subiect intrun mod civilizat ca niste adulti de cultura nu ca si niste golani (stiu ca acest subiect poate provoca anumite emotii si ura dar hai sa ramanem civilizati ) 1) Deci in primul rand as dori sa stiu ce parere aveti despre cheltuielile din deficit al guvernului care este foarte trendy acum pe glob si care va sparge gheata datoriilor mici pe care leam avut din era Ceausista si vom ajunge ca si SUA cu 18 trilioane de dolari de datorii guvernamentale si 56 de trilioane de datorii publice? Sau poate ne vor impozita si mai mult ca pana acum nu am avut datorii mari (relativ fata de GDP) deci impozitarea draconica a fost metodologia prestabilita a clasei politice incepand de la revolutie cand am fost nevoiti sa combatem o inflatie de 40% pe care tovarasul nostru iubit nea lasat, cu dobanzi extreme care a pus tara pe marginea falimentului. Acum avem o datorie stabila (deocamdata, pana cand FMI-ul nu isi pune laba in oala noasta), si avem si rata de dobanda mica, dar impozitele tot nu vor sa scada , defapt se maresc in fiecare 2 luni, ce ciudat (ca pana la urma sistemul bancar de rezerva fractionara piramidala trebuie sa fie finantat de undeva si banii poporului sunt mereu la dispozitie pentru tzepe bancare) 2) Ce parere aveti despre cresterea supravegherii pe internet? 3) Ce parere aveti despre noul nostru presedinte, si ce poate sa faca sa imbunatateasca tara? 4) Cand vom iesi din recesiune ( adica sa avem un GDP mai mare decat ce am avut in 2009 ca inca nu am depasit limita din 2009 practic in ultimele 6 ani stateam mai prost decat in 2009 ) . Eu pot sa raspund la aceasta intrabare si raspunsul e cand poate acesti genii vor avea de gand sa scada impozitul firmelor ( caci cu o rata de 56% de impozit nu prea ai cum sa cresti o firma mai ales nu o economie intreaga) si in paralel trebuie sa se scada si TVA-ul pretutindeni, nu doar la alimente, ca sa sprijinim consumul. Deci cand o sa aiba guvernul in minte sa scada impozitul colectat de la firme si TVA-ul de la consumatori? Practic niciodata daca suntem pe cale sa ne indatoram tara urmarind ideologia asta Keynesianista de 2 bani. Pomana electorala, si un ulei gratis inainte de alegeri nu o sa rezolve nimic Dar si alte discutii asemanatoare pot fi discutate.
|
|
|
|
NeuroticFish
Legendary
Offline
Activity: 3864
Merit: 6591
Looking for campaign manager? Contact icopress!
|
|
January 06, 2015, 03:14:24 PM |
|
Eh, multe intrebari si probleme aduse in discutie, sorry dar voi incerca sa imi dau parerea mai scurt... 1. Eu cred ca UE va gasi pargiile sa ne santajeze (in sensul bun) cat sa tinem datoria sub control. Au experienta Greciei si vor fi mai atenti. Problema ar fi sa nu gaseasca politicienii nostri vreo portita sa fenteze si UE si opinia publica. Mai este si dorinta noastra, ca tara, sa aderam la moneda Euro.. ceea ce inseamna reguli foarte dure (cel putin daca nu se fac derogari) legate de datorie. FMI nu e chiar atat de bau-bau cum zic unii. Ei sunt unul dintre motivele pentru care ne indatoram mai ieftin decat - sa zicem - acum 5-8 ani. Problema e ca FMI gandeste simplu, aritmetic: vrem ca numarul X sa fie mai mare decat Y. Vin si cu o varianta simpla (si de multe ori dezastruoasa) de a rezolva problema. Politicianul roman are doua variante: vine cu o idee mai bine gandita sau aplica ideea FMI si da vina pe ei cand iese prost. Restul e istorie. Impozitele au mai multa legatura cu banul prost gestionat de stat (tunuri, pomeni electorale, sistemul de pensii si ajutoare - abuzat si prost gandit, sanatatea - bani sifonati en-gros, ...) decat cu FMI. Ai prefera sa ne indatoram si mai mult sau sa platim acum prim impozite mai mari? 2. E bine si e rau. Nu stiu ce sa zic. Infractionalitatea a crescut foarte mult pe net, cumva trebuie stopata diminuata. Dar apar probleme de imixtiune in viata privata. Deci este foarte delicata problema. Trebuie gasit un punct de echilibru si nu e usor. 3. Nu foarte mult. Poate sa tina guvernul un pic in sah in unele cazuri, dar de fapt are prerogative destul de restranse. Ne-a obisnuit (prost? nu stiu) Base sa faca singur treaba opozitiei fiindca nimeni altcineva nu o facea. Nota bene, zic eu, dar nu era treaba lui. Managementul tarii este facut de guvern. Presedintele poate sa latre un pic si cam atat. Prerogativele lui sunt mai degraba pe politica externa as zice eu. 4. Eheee.. mi-ar trebui un glob de cristal TVA probabil va scadea. Ca vin - anticipate sau nu - alegeri parlamentare in max 3 ani si ceva. Deci in max 1.5 ani TVA va reveni la normal, cu putin noroc. Dar recesiunea... depinde de vest. Gurile rele zic ca lumea este la un pas de o mare recesiune. Daca e asa, am pus-o. Daca nu, vom iesi in 2-3 ani. Cred ca ai pus un pic gresit problema. Firmele s-au descurcat OK (ma rog.. relativ..) inainte de 2007 cu impozite mari. Problema cu criza a fost ca au picat comenzile de afara si nu au prea re-aparut. Dar vor veni, ca la noi inca se lucreaza pe bani putini fata de media in Europa. Iar China este pentru unii o problema (calitate, bariere culturale, distanta, fus orar...).
|
|
|
|
BitcoinFreak12 (OP)
Newbie
Offline
Activity: 42
Merit: 0
|
|
January 06, 2015, 04:04:10 PM Last edit: January 06, 2015, 04:58:36 PM by BitcoinFreak12 |
|
Eh, multe intrebari si probleme aduse in discutie, sorry dar voi incerca sa imi dau parerea mai scurt...
1. Eu cred ca UE va gasi pargiile sa ne santajeze (in sensul bun) cat sa tinem datoria sub control. Au experienta Greciei si vor fi mai atenti. Problema ar fi sa nu gaseasca politicienii nostri vreo portita sa fenteze si UE si opinia publica. Mai este si dorinta noastra, ca tara, sa aderam la moneda Euro.. ceea ce inseamna reguli foarte dure (cel putin daca nu se fac derogari) legate de datorie.
Sunt de acord , Germania sa saturat sa tot dea sprijin tarilor lenese socialiste , si sa care pe spate toata europa lenesa. E vina p uliticienilor ca promit mai mult decat au in buget si ori cresc impozitele (care pana la urma tot ne va insaraci ca fiecare impozit este platit de catre clasa mijlocie care tine pe spate toata economia) ori iau un pachet de credit de la tzepari. Dar macar Germania se trezeste (pacat ca Elvetia a fost spalat pe creier cu referendumul lor referitor la rezerve de aur) si nu vor lasa sa ne indatoram ca si SUA, nici macar nu il lasa pe poznasul ala de Draghi sa faca QE . Sau saturat si ei de propaganda mafiotica Keynesianista cand au vazut ca nu isi primesc inapoi aurul de la SUA numai in incremente micute pe o perioada lunga. FMI nu e chiar atat de bau-bau cum zic unii. Ei sunt unul dintre motivele pentru care ne indatoram mai ieftin decat - sa zicem - acum 5-8 ani. Problema e ca FMI gandeste simplu, aritmetic: vrem ca numarul X sa fie mai mare decat Y. Vin si cu o varianta simpla (si de multe ori dezastruoasa) de a rezolva problema. Politicianul roman are doua variante: vine cu o idee mai bine gandita sau aplica ideea FMI si da vina pe ei cand iese prost. Restul e istorie.
FMI-ul este bratul prelungit a SUA-ii , daca ei au o problema cu datoriile, nici o problema , ii pun pe baietii de la FMI sa vanda niste obligatiuni la alte tari fraiere sa cumpere creditul lor, sau si mai rau poate fi sa ne dea credit direct din banii printati de la FED. Ca bilantul FED-ului deja are un leverage de 1:77 care este foarte riscant pana cand FMI-ul are numai 1:4, deci FED-ul ni mai are incotro sa printeze dolari, ci va folosi FMI-ul sa printeze pentru ei care va fi raspandit pe intreaga planeta si ne va indatori pe toti. Impozitele au mai multa legatura cu banul prost gestionat de stat (tunuri, pomeni electorale, sistemul de pensii si ajutoare - abuzat si prost gandit, sanatatea - bani sifonati en-gros, ...) decat cu FMI. Ai prefera sa ne indatoram si mai mult sau sa platim acum prim impozite mai mari?
De acord, dar vezi cine le finanteaza pe puliticieni astia, bancile nu ? Deci sa observam totusi cine e pana la urma in spatele chestiilor urate. Bancile cumpara puliticienii, apoi le pun sa mareasca impozitul ca ei sa isi consolideze puterea si sa nu lasa pe nimeni sa concureze cu ei. Gigantii de petrol, cate reglementari sunt oare in acea industrie? Fara 100m $ nai cum sa pornesti o benzinarie, totul din cauza ca au cumparat puliticienii si leau pus sa baga 1000 pagini de lege si reglementare ca nu cumva sa aiba cineva mai mic decat ei o sansa in concurenta. Sistemul de pensii este o schema piramidala: muncitorii de acum isi car pe spate 30% din populatie care sunt dependente de pensii si ajutoare sociale, pana cand ei ajung la varsta de pensie (care se mareste mereu) nu vom mai avea fonduri sa le platim. Tipic schemelor piramidale, primul investitor castiga, cei de la baza piramidei insa iau tzeapa. Sistemul de sanatate e o gluma proasta. Medici chirurgi care uita pansamentele in pacient iar pacientul moare dupa operatie, a fost un caz in care au uitat pana si un prosop in el. E jalnic.Apoi spitale pline de gandaci, cand am fost ultima data in spital sa vizitez o ruda , peretii (in hall-ul in care erau bolnavii) erau mazgalite cu mancare, si din robinet apa galbena curgea... Igienie de calitatea secolului. Ajutoarele sociale nici nu le comentez ca ma enervez doar. Let's just say this: sunt unele familii care fac 20 de copii, si aici stii la cine ma refer 2. E bine si e rau. Nu stiu ce sa zic. Infractionalitatea a crescut foarte mult pe net, cumva trebuie stopata diminuata. Dar apar probleme de imixtiune in viata privata. Deci este foarte delicata problema. Trebuie gasit un punct de echilibru si nu e usor.
Asta e prostie pura, e propaganda. Ei vor doar sa ne jefuieasca de drepturi, dreptul la viata privata, dreptul la asociere, dreptul la exprimare libera, etc. Supravegherea este un instrument politic ca sa gaseasca inamicile statului si sa le elimineze intrun mod fascistic. Nu are nimic de a face cu hackerii sau tzeparii de pe internet, asta e doar propaganda pulitica. 3. Nu foarte mult. Poate sa tina guvernul un pic in sah in unele cazuri, dar de fapt are prerogative destul de restranse. Ne-a obisnuit (prost? nu stiu) Base sa faca singur treaba opozitiei fiindca nimeni altcineva nu o facea. Nota bene, zic eu, dar nu era treaba lui. Managementul tarii este facut de guvern. Presedintele poate sa latre un pic si cam atat. Prerogativele lui sunt mai degraba pe politica externa as zice eu.
Eu zic ca mai avem sperante, ca pana la urma presedintele controleaza rechinii de la DNA, si le poate strange, mai ales ca deja au dosare penale, jumatate din puliticienii din parlament sunt sub cercetare penala, asa ca au si ei puncte slabe. Eu am incredere in Iohannis ca se alina spre ideologia Germanilor , si germanii nu se las asa de usor doborati de Keynesianistii astia, imi place atitudinea lor. 4. Eheee.. mi-ar trebui un glob de cristal TVA probabil va scadea. Ca vin - anticipate sau nu - alegeri parlamentare in max 3 ani si ceva. Deci in max 1.5 ani TVA va reveni la normal, cu putin noroc. Dar recesiunea... depinde de vest. Gurile rele zic ca lumea este la un pas de o mare recesiune. Daca e asa, am pus-o. Daca nu, vom iesi in 2-3 ani. Cred ca ai pus un pic gresit problema. Firmele s-au descurcat OK (ma rog.. relativ..) inainte de 2007 cu impozite mari. Problema cu criza a fost ca au picat comenzile de afara si nu au prea re-aparut. Dar vor veni, ca la noi inca se lucreaza pe bani putini fata de media in Europa. Iar China este pentru unii o problema (calitate, bariere culturale, distanta, fus orar...). Eu fac pariu pe orice ca nu o sa scada TVA-ul. Deja au amanat scadera la 2016, ei daca in 2015 nu avem bani pt ei atunci in 2016 cum naiba o sa facem rost e ei. Aaa sa inteleg, pana atunci mai luam niste credite si scaderea asta va fi finantat din deficit si datorie, perfect, este un lucru foarte responsabil. Mai ales daca le scad numai temporar pana cand alegerile tin iar apoi le pun la loc si mai si le ridica un pic. Firmele sau straduit (multe firme au iesit sau au inchis niste fabrici din cauza impozitelor care cresc mereu), puliticienii astia ne cresc impozitele la fiecare 2 luni, ultima data ce a fost: taxa de farfurie? impozit pe pamant agricol inclusiv marirea accizelor a vehiculelor agricole? accize la masini? impozit pe deseuri toxice? (nu impozitarea poluatorilor ci impozitarea firmelor care curata poluarea ex:depozit de deseuri) taxa verde? impozitarea claridilor comerciale? Nici nu mai tin minte ca le cresc prea repede sa le pot urmari. GDP-up este cu 7% mai mic decat ce era in 2009, in 6 ani nu a crescut nimic economia deloc, dar au bagat vreo 100 de taxe si impozite noi sa ne insaraceasca Vai de capul nostu ca talharii astia ne jefuiesc zi de zi si populatia generala e prea tampita sa faca ceva (Mai tin minte ca in 2012 era o propunere sa se scada impozitul pe venit la 12%, dar a fost repede respins de catre banditii astia )
|
|
|
|
BitcoinFreak12 (OP)
Newbie
Offline
Activity: 42
Merit: 0
|
|
January 07, 2015, 09:35:39 AM Last edit: January 07, 2015, 10:03:54 AM by BitcoinFreak12 |
|
Iata inca niste stiri dezgustatoare:http://www.mediafax.ro/economic/elcen-cresterea-pretului-gigacaloriei-a-fost-stabilita-de-anre-13750769Hai sa vedem deci pe intreaga lume pretul energiei scade, inclusiv OPEC ul isi ia masuri extreme ca sa opreasca productia ca pretul sa revina la loc, dar fara succes, fiindca pretul scade in continuu, pe NASDAQ e 47$ pretrolul. Insa la noi , oare de ce sa ne fie usor sa platim mai putin pentru energie & electricitate, se va mari pretul gigacaloriei. Desigur acolo in articol e subliniat ca asta nu va afecta populatia generala, de parca ei nu o sa ridice costurile aferente, ca pana si un copil de gradinita stie cum se misca preturile, daca ridicam costul gigacaloriei se majoreaza toate costurile de peste tot. Ce va face oare o fabrica care foloseste electricitate pentru productie ? Oare ei nu o sa ridice pretul produselor, ba cum sa nu, si vedeti pornind de la aceasta logica, o crestere in sectorul energiei va creste toate preturile din tara ca toate sunt interconectate. Alta:http://www.mediafax.ro/externe/martin-schulz-critica-speculatiile-iresponsabile-ale-berlinului-cu-privire-la-grecia-sa-fie-clar-nu-se-pune-in-discutie-o-iesire-din-euro-13751771Vrajeala, desigur ca nu o sa iasa din Euro, ei ar fi ultimii care are iesi din zona euro fiindca ei, pana acum, impreuna cu Portugalia , Spania, Cipru , etc au fost cei mai mari beneficiari ai zonei de euro, fiindca au avut un sistem economic bazat pe lenesi si pensii uriase si ajutoare sociale. Au primit miliarde de euro gratis si in credit de la UE, si e clar ca doar un santaj ieftin sa mai primeasca bani gratis din bugetul nostru. Hahaha:http://www.mediafax.ro/social/rata-somajului-a-scazut-in-noiembrie-la-6-5-numarul-somerilor-s-a-redus-la-617-000-13751979Da cum sa nu si eu sunt zana maseluta. Dupa cum aceste cifre sunt calculate si manipulate e greu sa le crezi pe cuvant. Si propaganda din SUA zice ca economia lor e pe crestere insa jumatate din populatia lor e pe ajutor social. http://www.tradingeconomics.com/romania/age-dependency-ratio-percent-of-working-age-population-wb-data.htmlLa fel la noi avem 43.25% din populatie pe ajutoare sociale si pensii 100 taxe noi / an, si imi ziceti mie ca somajul scade? Da cum sa nu, atunci eu de ce am 5 prieteni care au terminat o facultate si jobless de 5 ani hmm , ia zicetimi? Pai da normal ca investitorii straini stau la coada si abia asteapta sa deschida firme la noi sa le angajeze, si abia asteapta sa plateasca 300 de taxe la guvern. Cat de naivi cred astia ca suntem, de parca visul oricarei miliardar de pe glob e sa vina imediat la noi sa plateasca 56% de impozit direct si inca vreo 10-15% indirect (prin exemplul de mai sus cu electricitatea si alte prostii), in loc sa se duca in Chile unde nu exista impozit pe venit. Puteti sa imaginati asa ceva , o tara fara impozit pe venit ? E un miracol in lumea asta putrezita de Keynesianisti talhari, dar mai exista si asa ceva. Ei da:http://www.mediafax.ro/economic/aproape-o-treime-dintre-fabricile-de-lapte-din-romania-s-au-inchis-anul-trecut-13749927Multimitile guvernului incompetent cu impozitarea si taxarea lor agresiva de talhari ce sunt. Acum pretul produselor lactate se va majora
|
|
|
|
NeuroticFish
Legendary
Offline
Activity: 3864
Merit: 6591
Looking for campaign manager? Contact icopress!
|
|
January 07, 2015, 10:33:22 AM |
|
Sunt de acord , Germania sa saturat sa tot dea sprijin tarilor lenese socialiste , si sa care pe spate toata europa lenesa. E vina puliticienilor ca promit mai mult decat au in buget si ori cresc impozitele (care pana la urma tot ne va insaraci ca fiecare impozit este platit de catre clasa mijlocie care tine pe spate toata economia) ori iau un pachet de credit de la tzepari. Dar macar Germania se trezeste (pacat ca Elvetia a fost spalat pe creier cu referendumul lor referitor la rezerve de aur) si nu vor lasa sa ne indatoram ca si SUA, nici macar nu il lasa pe poznasul ala de Draghi sa faca QE . Sau saturat si ei de propaganda mafiotica Keynesianista cand au vazut ca nu isi primesc inapoi aurul de la SUA numai in incremente micute pe o perioada lunga.
E si vina noastra. Noi ii alegem. Noi nu ii taxam pentru tampeniile pe care le fac. 90% din ei trebuiau sa nu prinda al 2-lea mandat si majoritatea trebuia deja sa fie la jumatatea termenului la mititica. Si vorbesc de sentinte serioase, nu de alea sa dai tunuri de miliarde si stai 1 an, iesi si te bucuri de bani. Germania face o politica destul de ciudata si interesanta. Dar pana la urma va trebui sa vedem ca politicienii (vezi Elvetia, Italia, ...) sunt din cam acelasi aluat, indiferent de tara, iar multi sunt fie vanduti, fie in asteptare. FMI-ul este bratul prelungit a SUA-ii , daca ei au o problema cu datoriile, nici o problema , ii pun pe baietii de la FMI sa vanda niste obligatiuni la alte tari fraiere sa cumpere creditul lor, sau si mai rau poate fi sa ne dea credit direct din banii printati de la FED.
Ca bilantul FED-ului deja are un leverage de 1:77 care este foarte riscant pana cand FMI-ul are numai 1:4, deci FED-ul ni mai are incotro sa printeze dolari, ci va folosi FMI-ul sa printeze pentru ei care va fi raspandit pe intreaga planeta si ne va indatori pe toti.
FMI e un pic mai mult decat atat. Eu ii vad mai degraba ca ceva intre bancheri si contabili. Parerea mea despre SUA este ca institutiilor nu le pasa atat de mult uneia de alta. FED-ul a printat $ cu carul si o va face cu succes si in viitor, cat timp lumea considera maculatura lor valuta forte. Si fac si jocuri de alba-neagra, cand printand mai multi $, cand mai putini. Iar rezultatul va fi fie China (si altii, inclusiv noi) ia teapa si absorb (si) pierderile SUA, fie China si arabii vor folosi alta valuta forte. Si aici piata crypto poate sa aiba o sansa imensa. De acord, dar vezi cine le finanteaza pe puliticieni astia, bancile nu ? Deci sa observam totusi cine e pana la urma in spatele chestiilor urate.
Bancile cumpara puliticienii, apoi le pun sa mareasca impozitul ca ei sa isi consolideze puterea si sa nu lasa pe nimeni sa concureze cu ei. Gigantii de petrol, cate reglementari sunt oare in acea industrie? Fara 100m $ nai cum sa pornesti o benzinarie, totul din cauza ca au cumparat puliticienii si leau pus sa baga 1000 pagini de lege si reglementare ca nu cumva sa aiba cineva mai mic decat ei o sansa in concurenta.
Nu doar bancile. Sunt foarte (foarte-foarte-foarte) multi abonati la cumpararea de influenta, intr-un fel sau altul, legal (!!) sau nu. Iar po/u/liticienii ii acopera, bineinteles, cum stiu mai bine. Dar se poate rezolva, se poate ajunge la corectitudine, dar nu usor. Vezi Rosia Montana (!!!). Bancile sunt camatari cu acte. Vand semnaturi pe post de valoare, ca legea, de-a lungul timpului, a ajuns sa le dea voie. Si de aceea au puterea asa mare. Sistemul de pensii este o schema piramidala: muncitorii de acum isi car pe spate 30% din populatie care sunt dependente de pensii si ajutoare sociale, pana cand ei ajung la varsta de pensie (care se mareste mereu) nu vom mai avea fonduri sa le platim. Tipic schemelor piramidale, primul investitor castiga, cei de la baza piramidei insa iau tzeapa.
Eeexact! Ponzi! 100% de acord. Sistemul de sanatate e o gluma proasta. Medici chirurgi care uita pansamentele in pacient iar pacientul moare dupa operatie, a fost un caz in care au uitat pana si un prosop in el. E jalnic.Apoi spitale pline de gandaci, cand am fost ultima data in spital sa vizitez o ruda , peretii (in hall-ul in care erau bolnavii) erau mazgalite cu mancare, si din robinet apa galbena curgea... Igienie de calitatea secolului. Aici sunt 3 probleme. 1. Banii. Nu sunt bani (ca se sifoneaza) => dotarea e ca naiba, igiena e ca naiba, calitatea nu exista. 2. Sistemul bugetar. Bugetarii (de la femeia de servici la medic) considera ca acel spital este imperiul lor si tu doar ii deranjezi. De accea se comporta cu tine ca cu un gandac. 3. Medicii. Asta este de fapt cauzata in primul rand de 1 si 2. Un medic ca lumea va incerca sa nu intre in acest sistem sau, daca nu are incotro si intra, te va trata corect. Dar in timp s-ar putea sa ajunga sa ii pese doar de bani si sa "il invinga sistemul". De aia unii pleaca in lume. In plus, stim toti cum se termina o facultate in ziua de azi: o spaga aici sa treci un examen, o spaga acolo sa prinzi postul, apoi ... e in sistemul bugetar si vezi punctul 2. Ajutoarele sociale nici nu le comentez ca ma enervez doar. Let's just say this: sunt unele familii care fac 20 de copii, si aici stii la cine ma refer Si sa vezi ce greu ajungi sa beneficiezi de ceva cand chiar ai dreptul in mod cinstit!!!! Stiu pe cazuri reale. 2. E bine si e rau. Nu stiu ce sa zic. Infractionalitatea a crescut foarte mult pe net, cumva trebuie stopata diminuata. Dar apar probleme de imixtiune in viata privata. Deci este foarte delicata problema. Trebuie gasit un punct de echilibru si nu e usor.
Asta e prostie pura, e propaganda. Ei vor doar sa ne jefuieasca de drepturi, dreptul la viata privata, dreptul la asociere, dreptul la exprimare libera, etc. Supravegherea este un instrument politic ca sa gaseasca inamicile statului si sa le elimineze intrun mod fascistic. Nu are nimic de a face cu hackerii sau tzeparii de pe internet, asta e doar propaganda pulitica. Let's agree to disagree. Nu avem aceeasi parere. Asta este. Eu zic ca mai avem sperante, ca pana la urma presedintele controleaza rechinii de la DNA, si le poate strange, mai ales ca deja au dosare penale, jumatate din puliticienii din parlament sunt sub cercetare penala, asa ca au si ei puncte slabe. Eu am incredere in Iohannis ca se alina spre ideologia Germanilor , si germanii nu se las asa de usor doborati de Keynesianistii astia, imi place atitudinea lor.
Hai sa fim si un pic realisti. E si el dator celor care l-au pus acolo. Deja incepe sa o lase moale (vezi hotnews vs ce a zis la CSM ieri). E o surpriza neplacuta, speram sa se tina bine mai mult. Eu fac pariu pe orice ca nu o sa scada TVA-ul. Deja au amanat scadera la 2016, ei daca in 2015 nu avem bani pt ei atunci in 2016 cum naiba o sa facem rost e ei. Aaa sa inteleg, pana atunci mai luam niste credite si scaderea asta va fi finantat din deficit si datorie, perfect, este un lucru foarte responsabil. Mai ales daca le scad numai temporar pana cand alegerile tin iar apoi le pun la loc si mai si le ridica un pic.
Sper din tot sufletul sa te inseli. Ca altfel voi fi obligat sa incep sa fac cumparaturile din Ungaria.... Firmele sau straduit (multe firme au iesit sau au inchis niste fabrici din cauza impozitelor care cresc mereu), puliticienii astia ne cresc impozitele la fiecare 2 luni, ultima data ce a fost: taxa de farfurie? impozit pe pamant agricol inclusiv marirea accizelor a vehiculelor agricole? accize la masini? impozit pe deseuri toxice? (nu impozitarea poluatorilor ci impozitarea firmelor care curata poluarea ex:depozit de deseuri) taxa verde? impozitarea claridilor comerciale? Nici nu mai tin minte ca le cresc prea repede sa le pot urmari.
Te cred si te inteleg. Speranta este tot in UE, ca vor cere - sooner or later - unificarea taxarii, nu 1000 de taxe pe fiecare chestie. Si atunci poate va fi mai OK (vezi taxa unica vs impozitul progresiv din anii 90'). GDP-up este cu 7% mai mic decat ce era in 2009, in 6 ani nu a crescut nimic economia deloc, dar au bagat vreo 100 de taxe si impozite noi sa ne insaraceasca Normal. Ei de unde sa fure? Vai de capul nostu ca talharii astia ne jefuiesc zi de zi si populatia generala e prea tampita sa faca ceva (Mai tin minte ca in 2012 era o propunere sa se scada impozitul pe venit la 12%, dar a fost repede respins de catre banditii astia ) Yep. Dar uite, unii mai ajung la mititica, se mai recupereaza prejudicii.. poate ajungem sa traim ziua cand o sa le fie frica sa fure. Iata inca niste stiri dezgustatoare:http://www.mediafax.ro/economic/elcen-cresterea-pretului-gigacaloriei-a-fost-stabilita-de-anre-13750769Hai sa vedem deci pe intreaga lume pretul energiei scade, inclusiv OPEC ul isi ia masuri extreme ca sa opreasca productia ca pretul sa revina la loc, dar fara succes, fiindca pretul scade in continuu, pe NASDAQ e 47$ pretrolul. Insa la noi , oare de ce sa ne fie usor sa platim mai putin pentru energie & electricitate, se va mari pretul gigacaloriei. Desigur acolo in articol e subliniat ca asta nu va afecta populatia generala, de parca ei nu o sa ridice costurile aferente, ca pana si un copil de gradinita stie cum se misca preturile, daca ridicam costul gigacaloriei se majoreaza toate costurile de peste tot. Ce va face oare o fabrica care foloseste electricitate pentru productie ? Oare ei nu o sa ridice pretul produselor, ba cum sa nu, si vedeti pornind de la aceasta logica, o crestere in sectorul energiei va creste toate preturile din tara ca toate sunt interconectate. Da, asta este alta tampenie, cea mai mare: am impresia ca in presa lucreaza aproape numai hoti si tampiti. Ai perfecta dreptate. Dar multi cred pe nemestecate ce au citit, iar ziaristul doar scrie ce i s-a zis, nu dezvolta/clarifica. Rezultatul: votantii cred exact ce trebuie sa creada. Si ei sunt politicieni. Traducerea: nu va panicati! Poate iese, poate nu. Dar nu va panicati. Ca daca va panicati, s-ar putea ca cineva anume (vezi discutia de la inceput cu influenta) sa aiba pierderi si nu e frumos. Pai da, dupa 6 luni parca nu mai primesti ajutor de somaj. (parca) Si atunci de ce sa stai inregistrat? Simple math. Nu obisnuiesc sa citesc propaganda aiurea Pai da normal ca investitorii straini stau la coada si abia asteapta sa deschida firme la noi sa le angajeze, si abia asteapta sa plateasca 300 de taxe la guvern.
Cat de naivi cred astia ca suntem, de parca visul oricarei miliardar de pe glob e sa vina imediat la noi sa plateasca 56% de impozit direct si inca vreo 10-15% indirect (prin exemplul de mai sus cu electricitatea si alte prostii), in loc sa se duca in Chile unde nu exista impozit pe venit. Puteti sa imaginati asa ceva , o tara fara impozit pe venit ? E un miracol in lumea asta putrezita de Keynesianisti talhari, dar mai exista si asa ceva.
Eu sunt inca socat ca se vorbeste despre "economia" acestei tari. Sunt socat ca se produc pe bune chestii pentru afara (bocanci, haine, motoare, masini!). Unii straini au venit. Altii vor mai veni. Nu le inteleg motivatia. Cred ca, desi taxele sunt imense, forta de munca este inca f.f.f ieftina sa se compenseaza cumva. Chiar nu stiu..... Pretul lactatelor s-a majorat si se va majora in continuare. Dar nu (numai) de asta. Tu chiar crezi etichetele alea cu laptele nostru? Mult lapte deja vine de afara. Multe produse lactate sunt facute direct afara. Economie globala, remember?
|
|
|
|
BitcoinFreak12 (OP)
Newbie
Offline
Activity: 42
Merit: 0
|
|
January 07, 2015, 11:51:09 AM Last edit: January 07, 2015, 12:03:19 PM by BitcoinFreak12 |
|
E si vina noastra. Noi ii alegem. Noi nu ii taxam pentru tampeniile pe care le fac. 90% din ei trebuiau sa nu prinda al 2-lea mandat si majoritatea trebuia deja sa fie la jumatatea termenului la mititica. Si vorbesc de sentinte serioase, nu de alea sa dai tunuri de miliarde si stai 1 an, iesi si te bucuri de bani.
Germania face o politica destul de ciudata si interesanta. Dar pana la urma va trebui sa vedem ca politicienii (vezi Elvetia, Italia, ...) sunt din cam acelasi aluat, indiferent de tara, iar multi sunt fie vanduti, fie in asteptare.
Eu nu ii aleg, dar sunt nevoit sa ii tolerez indiferent de dorintele mele. Din punctul meu de vedere clasa politica e doar o adunatura de mafioti in costum. Ne subjugheaza si ne jefuiesc lunar si anual (impozit,taxe,accize,permise). Apoi vor folosi violenta , intimidare , stoarcere si santaj asupra populatiei. Eu cred in voluntarism, si in calea pasnica intre oameni fara a folosi violenta pentru a obtine ceva. Violenta e justificata numai pentru autoaparare, altfel este o crima. Deci statul ca o entitate este o organizatie criminala. Eu sunt un anarcho-capitalist si cred numai in libertate https://xifin.files.wordpress.com/2012/03/anarcho-capitalism.jpgFMI e un pic mai mult decat atat. Eu ii vad mai degraba ca ceva intre bancheri si contabili. Parerea mea despre SUA este ca institutiilor nu le pasa atat de mult uneia de alta. FED-ul a printat $ cu carul si o va face cu succes si in viitor, cat timp lumea considera maculatura lor valuta forte. Si fac si jocuri de alba-neagra, cand printand mai multi $, cand mai putini. Iar rezultatul va fi fie China (si altii, inclusiv noi) ia teapa si absorb (si) pierderile SUA, fie China si arabii vor folosi alta valuta forte. Si aici piata crypto poate sa aiba o sansa imensa.
FMI-ul e doar atat. Bancheri lucreaza impreuna la fel in sectorul public (banci centrale) ca si in sectorul privat (Wall street). Datoria SUA-ii e 18 trilioane in sectorul public, in cel private e 56 de trilioane. Dupa ce avantul din QE se opreste, si deja sa incetinit, vor fi nevoiti sa faca inca o runda, dar de data aceasta va fi game over. Insa ei sunt mai schecheri decat asta, si vor transfera riscul la FMI, ca ei deja au levier prea urias. Eu cred ca radierea datoriei lor e imposibil fara o criza de marimea celui din 1929. Nici macar FMI-ul nu le poate salva, insa cu aceasta operatie o sa distruga nu numai SUA ci si intreaga lume. Vezi ca guvernul nostru deja vrea sa ia noi credite de la ei. Eu cred ca planul lor e sa distribuie packete de credit printre aliati (NATO,Corea de sud, Japonia (R.I.P), mai putin catre Australia si Noua Zeelanda care incepe sa se alieze cu BRICS si China.) China n-o sa ia tzeapa, BRICS-ul deja vinde obligatiunule americii si cumpara aur in secret, de data asta America va lua tzeapa ca ei cred ca lumea il va sprijini dar o sa se inseala rau de tot. Insa noi ca prosti din NATO putem lua tzeapa, mai ales daca mai continuam cu creditele astea nebune. Tine minte in 2008 bursa sa prabusit cu 80%. Next time it will be much much worse Nu doar bancile. Sunt foarte (foarte-foarte-foarte) multi abonati la cumpararea de influenta, intr-un fel sau altul, legal (!!) sau nu. Iar po/u/liticienii ii acopera, bineinteles, cum stiu mai bine. Dar se poate rezolva, se poate ajunge la corectitudine, dar nu usor. Vezi Rosia Montana (!!!).
Bancile sunt camatari cu acte. Vand semnaturi pe post de valoare, ca legea, de-a lungul timpului, a ajuns sa le dea voie. Si de aceea au puterea asa mare.
Eu nu am probleme cu bancile in general, ca pana la urma e doar o firma privata, dar cand colaboreaza cu mafiotii din Bucuresti si ne dau legi si reglementari dure, si impozite pentru ca schema lor ponzi sa poata supravietui atunci ma supar rau de tot pe ei. Ca pana la urma Keynesianismul asta care e un joc piramidal, este suportate de impozite uriase. "Statul ne impoziteaza cu impozite usiase, si apoi fiindca nu mai avem bani de nimic , bancile ne dau credite la dobanda mica." Asta e Keynesianismul pe scurt. Insa daca inlocuim Keynesianisti cu economisti adevarati din Scoala Austriaca atunci bancile vor deveni chiar o institutie utila, si nu una plina de camatari Aici sunt 3 probleme. 1. Banii. Nu sunt bani (ca se sifoneaza) => dotarea e ca naiba, igiena e ca naiba, calitatea nu exista. 2. Sistemul bugetar. Bugetarii (de la femeia de servici la medic) considera ca acel spital este imperiul lor si tu doar ii deranjezi. De accea se comporta cu tine ca cu un gandac. 3. Medicii. Asta este de fapt cauzata in primul rand de 1 si 2. Un medic ca lumea va incerca sa nu intre in acest sistem sau, daca nu are incotro si intra, te va trata corect. Dar in timp s-ar putea sa ajunga sa ii pese doar de bani si sa "il invinga sistemul". De aia unii pleaca in lume. In plus, stim toti cum se termina o facultate in ziua de azi: o spaga aici sa treci un examen, o spaga acolo sa prinzi postul, apoi ... e in sistemul bugetar si vezi punctul 2.
1) Normal, nasii locali (primarii , prefectii) le bag in buzunar 2) Defapt ma referam la gandaci adevarati: gandaci de bucatarie, viermi, tantari , muste , in salile unde sunt bolnavii. De parca am trai in Africa. 3) Medici astia nici macar nu sunt medici, multi dintre ei siau cumparat diplomele cu cash. Si sa vezi ce greu ajungi sa beneficiezi de ceva cand chiar ai dreptul in mod cinstit!!!! Stiu pe cazuri reale.
Era un caz in care au dat in judecata CAS-ul viindca nu a decontat nici dupa 8 luni medicamentele unor pacienti saraci. Eu sunt impotriva acestor decontari ca e o prostie, daca nu au exista impozite uriase nu am fi nevoiti sa le decontam ca medicamentele ar fi ieftine, si lumea ar avea salarii bine platitoare, da ziceam in sensul ca daca oricum ne impoziteaza banii aia macar sa se duca acolo unde trebuie , si nu in buzunarul puliticienilor. Hai sa fim si un pic realisti. E si el dator celor care l-au pus acolo. Deja incepe sa o lase moale (vezi hotnews vs ce a zis la CSM ieri). E o surpriza neplacuta, speram sa se tina bine mai mult.
Mai vedem in viitor ce o sa mai faca, e presedinte de doar 2 saptamani, la ce te astepti dintro perioada asa de scurta Sper din tot sufletul sa te inseli. Ca altfel voi fi obligat sa incep sa fac cumparaturile din Ungaria....
Si eu o sa fiu obligat sa ma mut in Bahrain 0% Impozit pe venit, 0% TVA , 0% Impozit pe firme Te cred si te inteleg. Speranta este tot in UE, ca vor cere - sooner or later - unificarea taxarii, nu 1000 de taxe pe fiecare chestie. Si atunci poate va fi mai OK (vezi taxa unica vs impozitul progresiv din anii 90').
Nu unificare taxarii ne trebuie ci abrogarea totala a lor. Unificare = Sclavie. Ce tu vrei ca mafiotii din UE sa ne dea si alte impozite (ma refer la cota mai mare, ca in Franta 70-80%)? Nu ne ajunge noua mafiotii domestici, sa mai platim si la cei din UE, minunat ce sa zic. Yep. Dar uite, unii mai ajung la mititica, se mai recupereaza prejudicii.. poate ajungem sa traim ziua cand o sa le fie frica sa fure.
Prea incet, multprea incet. Da, asta este alta tampenie, cea mai mare: am impresia ca in presa lucreaza aproape numai hoti si tampiti. Ai perfecta dreptate. Dar multi cred pe nemestecate ce au citit, iar ziaristul doar scrie ce i s-a zis, nu dezvolta/clarifica. Rezultatul: votantii cred exact ce trebuie sa creada.
Defapt presa romana e destul de buna, in sensul ca au dreptul la exprimare libera si ca nu sunt cenzurati, sau ca nu citeaza propaganda statului. Ok bine sunt niste posturi care sunt controlate dar in majoritate, e libera. In SUA reporterii sunt ca niste roboti, citesc doar propaganda pe care guvernul lor le da. Defapt pe indicele anual care masoara libertatea presei, suntem in fata SUA-ii , ce rusine lor. Tara libertatii si a oportunitatii (SUA) este mai in spate decat tara (statul) noastra mafiotica Nu obisnuiesc sa citesc propaganda aiurea Nu inteleg ce vrei sa zici cu asta? Eu sunt inca socat ca se vorbeste despre "economia" acestei tari. Sunt socat ca se produc pe bune chestii pentru afara (bocanci, haine, motoare, masini!). Unii straini au venit. Altii vor mai veni. Nu le inteleg motivatia. Cred ca, desi taxele sunt imense, forta de munca este inca f.f.f ieftina sa se compenseaza cumva. Chiar nu stiu.....
Pai asta e problema ce nu mai e ieftina. Si romanul vrea salariu de 1000 de euro, suntem invidiosi pe europa, ca ei au salariu mare si noi avem cct. De aia suntem pline de adunaturile astea de socialisti , din cauza invidiei, dar e ciudat ca fix asta e si cauza salariilor mici. Nu nea ajuns 50 de ani de comunism, ne mai trebe inca 20 de socialism, sa le fie rusine tradatorilor astora. Revolutionarii din 89 au murit degeaba Nu mai avem forta de munca ieftina, deja astia se duc in Ucraina si Moldova, sau Bulgaria. In Bulgaria au de 2 ori mai putine taxe desi si ei sunt socialisti. Legea salariilor minime e o prostie si nu functioneaza, daca ridici costul angajatorilor, atunci intreprinzatorii vor da afara muncitorii lenesi, si apoi vor fi nevoiti sa traieasca din banii statului pe care statul le jefuieste de la noi. In scurt comunismul si socialismul ii ajuta pe lenesi (ajutoare sociale,pensi mari, pomana si prostii) si ii pedepseste pe cei harnici (impozit urias pe firme mici si medii, taxe si permise pentru absolut orice) Asta e principala problema cu tara, socialismul nu ar mai trebui sa existe in secolul 21. Pretul lactatelor s-a majorat si se va majora in continuare. Dar nu (numai) de asta. Tu chiar crezi etichetele alea cu laptele nostru? Mult lapte deja vine de afara. Multe produse lactate sunt facute direct afara. Economie globala, remember?
Normal ca nu e al nostru, ca firmele noastre sunt descurajate cu impozite uriase, si nu au bani sa evolueze si sa se adapteaza conform cererii pe piata. Toate produsele sunt importate, dar in aceste conditii pana si importul se va inceta, mai ales daca statul ii descurajeaza pe consumatori cu TVA urias, cine o sa mai cumpere produsele alea?
|
|
|
|
NeuroticFish
Legendary
Offline
Activity: 3864
Merit: 6591
Looking for campaign manager? Contact icopress!
|
|
January 07, 2015, 04:38:14 PM |
|
In primul rand as dori sa intre si altii in discutie, ar trebui sa devina mai interesant. Eu nu ii aleg, dar sunt nevoit sa ii tolerez indiferent de dorintele mele.
Nu sunt de acord. Ei au niste arme. Peste tot in lume le au. Sunt legile. Trebuie sa ii batem cu legile existente ca sa ajungem sa facem altele. Cel mai normal ar fi sa nu ii alegem. Apoi sa facem cumva sa fie necesar sa existe mult mai putini. Si nu aar strica (deloc!) sa poata da CV+interviu inainte, sa vedem ce le poate capul. Daca nu votam, voteaza altii pt noi. Iar rezultatul... of of... Din punctul meu de vedere clasa politica e doar o adunatura de mafioti in costum. Ne subjugheaza si ne jefuiesc lunar si anual (impozit,taxe,accize,permise). Apoi vor folosi violenta , intimidare , stoarcere si santaj asupra populatiei.
Corect. Mai exista un thread de genul "why we agree to pay taxes"... Eu cred in voluntarism, si in calea pasnica intre oameni fara a folosi violenta pentru a obtine ceva. Violenta e justificata numai pentru autoaparare, altfel este o crima. Deci statul ca o entitate este o organizatie criminala. Eu sunt un anarcho-capitalist si cred numai in libertate Omul, daca are posibilitatea de a obtine ceva usor (fura) o va face. Omul, de la natura, nu este tocmai altruist. De stat este nevoie. Doar ca forma actuala de stat este complet depasita si da, a devenit o mafie. China n-o sa ia tzeapa, BRICS-ul deja vinde obligatiunule americii si cumpara aur in secret, de data asta America va lua tzeapa ca ei cred ca lumea il va sprijini dar o sa se inseala rau de tot. Insa noi ca prosti din NATO putem lua tzeapa, mai ales daca mai continuam cu creditele astea nebune. Tine minte in 2008 bursa sa prabusit cu 80%. Next time it will be much much worse Sunt de acord, dar, din nou, sper ca UE nu ne va lasa sa ne sinucidem chiar asa glorios. Desi nu e exclus.. Si legat de "next time".. s-ar putea sa fie nu doar "much worse", ci si "sooner than expected". Nu doar bancile. Sunt foarte (foarte-foarte-foarte) multi abonati la cumpararea de influenta, intr-un fel sau altul, legal (!!) sau nu. Iar po/u/liticienii ii acopera, bineinteles, cum stiu mai bine. Dar se poate rezolva, se poate ajunge la corectitudine, dar nu usor. Vezi Rosia Montana (!!!).
Bancile sunt camatari cu acte. Vand semnaturi pe post de valoare, ca legea, de-a lungul timpului, a ajuns sa le dea voie. Si de aceea au puterea asa mare.
Eu nu am probleme cu bancile in general, ca pana la urma e doar o firma privata, dar cand colaboreaza cu mafiotii din Bucuresti si ne dau legi si reglementari dure, si impozite pentru ca schema lor ponzi sa poata supravietui atunci ma supar rau de tot pe ei. Ca pana la urma Keynesianismul asta care e un joc piramidal, este suportate de impozite uriase. "Statul ne impoziteaza cu impozite usiase, si apoi fiindca nu mai avem bani de nimic , bancile ne dau credite la dobanda mica." Asta e Keynesianismul pe scurt. Insa daca inlocuim Keynesianisti cu economisti adevarati din Scoala Austriaca atunci bancile vor deveni chiar o institutie utila, si nu una plina de camatari Cat timp statul ii protejeaza pe banii mei, eu am un dinte impotriva lor. 1) Normal, nasii locali (primarii , prefectii) le bag in buzunar 2) Defapt ma referam la gandaci adevarati: gandaci de bucatarie, viermi, tantari , muste , in salile unde sunt bolnavii. De parca am trai in Africa. 3) Medici astia nici macar nu sunt medici, multi dintre ei siau cumparat diplomele cu cash.
Stiu, stiu si stiu Mai vedem in viitor ce o sa mai faca, e presedinte de doar 2 saptamani, la ce te astepti dintro perioada asa de scurta OK, sa vedem. Nu unificare taxarii ne trebuie ci abrogarea totala a lor. Unificare = Sclavie.
Ce tu vrei ca mafiotii din UE sa ne dea si alte impozite (ma refer la cota mai mare, ca in Franta 70-80%)? Nu ne ajunge noua mafiotii domestici, sa mai platim si la cei din UE, minunat ce sa zic.
Nu. Unificarea taxarii inseamna ca e mai usor de urmarit, si de opinia publica, si de UE. Si cand ceva scartaie, sa poata lumea sa urle. Ca acum tu platesti 50 taxe mici, eu platesc alte 40 de taxe mici si nu prea stim unul de altul (!). Din cate stiu faza din Franta a picat de curand. Prea incet, multprea incet.
Stiu Defapt presa romana e destul de buna, in sensul ca au dreptul la exprimare libera si ca nu sunt cenzurati, sau ca nu citeaza propaganda statului. Ok bine sunt niste posturi care sunt controlate dar in majoritate, e libera. In SUA reporterii sunt ca niste roboti, citesc doar propaganda pe care guvernul lor le da. Defapt pe indicele anual care masoara libertatea presei, suntem in fata SUA-ii , ce rusine lor. Tara libertatii si a oportunitatii (SUA) este mai in spate decat tara (statul) noastra mafiotica Eu cred ca e mai putin libera decat le lasa pe noi sa credem. Si nu vorbesc de trusturile stim-noi-care. Dar na, poate sunt eu paranoic la asta. Nu inteleg ce vrei sa zici cu asta?
Scuze, cred ca m-am incurcat in link-uri. Asta nu acolo trebuia sa intre. O sa ma uit. Pai asta e problema ce nu mai e ieftina. Si romanul vrea salariu de 1000 de euro, suntem invidiosi pe europa, ca ei au salariu mare si noi avem cct. De aia suntem pline de adunaturile astea de socialisti , din cauza invidiei, dar e ciudat ca fix asta e si cauza salariilor mici. Nu nea ajuns 50 de ani de comunism, ne mai trebe inca 20 de socialism, sa le fie rusine tradatorilor astora. Revolutionarii din 89 au murit degeaba Nu mai avem forta de munca ieftina, deja astia se duc in Ucraina si Moldova, sau Bulgaria. In Bulgaria au de 2 ori mai putine taxe desi si ei sunt socialisti. Legea salariilor minime e o prostie si nu functioneaza, daca ridici costul angajatorilor, atunci intreprinzatorii vor da afara muncitorii lenesi, si apoi vor fi nevoiti sa traieasca din banii statului pe care statul le jefuieste de la noi. In scurt comunismul si socialismul ii ajuta pe lenesi (ajutoare sociale,pensi mari, pomana si prostii) si ii pedepseste pe cei harnici (impozit urias pe firme mici si medii, taxe si permise pentru absolut orice) Asta e principala problema cu tara, socialismul nu ar mai trebui sa existe in secolul 21. De acord. In general omul politic ar trebui sa dispara. Ca e doar o capusa. Atunci doctrinele vor deveni.. romane. (Oricum, politica de la noi este gruparea lui Nasu' vs gruparea lui Varu', nu doctrine). Chiar am scris ca forma actuala de stat este depasita. In principiu statul ar trebui sa se comporte ca orice firma privata: vrei sa faci parte din aparatul de stat (parlamentar, sef de fabrica de stat, politai, name it) depui CV, dai test si vedem daca esti admis pe post sau nu. Numai ca ... cine ii va verifica? Acolo vro fi alte interese.. Normal ca nu e al nostru, ca firmele noastre sunt descurajate cu impozite uriase, si nu au bani sa evolueze si sa se adapteaza conform cererii pe piata.
Toate produsele sunt importate, dar in aceste conditii pana si importul se va inceta, mai ales daca statul ii descurajeaza pe consumatori cu TVA urias, cine o sa mai cumpere produsele alea?
Si astfel legile pietei ii vor obliga sa revina la realitate.. cat de cat. Si supra acciza la motorina a fost o greseala, deja se gandesc cum s-o dreaga....
|
|
|
|
NeuroticFish
Legendary
Offline
Activity: 3864
Merit: 6591
Looking for campaign manager? Contact icopress!
|
|
January 07, 2015, 04:43:35 PM |
|
Revin cu corectia: Clar ca sunt baliverne alea cu rata somajului (primul link). De aceea, de cum vad titlul le incadrez in "propaganda" si nu le citesc. Strainii au metode sa afle care este realitatea (sau pe aproape) si le folosesc.
|
|
|
|
BitcoinFreak12 (OP)
Newbie
Offline
Activity: 42
Merit: 0
|
|
January 07, 2015, 05:46:29 PM |
|
In primul rand as dori sa intre si altii in discutie, ar trebui sa devina mai interesant.
Da ar fi bine, din pacate libertatea nu e o idee foarte populara in tara noastra, ca multi dintre socialisti astia adora pensiile uriase si ajutoarele gratuite pe seama muncitorilor harnici. Nu sunt de acord. Ei au niste arme. Peste tot in lume le au. Sunt legile. Trebuie sa ii batem cu legile existente ca sa ajungem sa facem altele. Cel mai normal ar fi sa nu ii alegem. Apoi sa facem cumva sa fie necesar sa existe mult mai putini. Si nu aar strica (deloc!) sa poata da CV+interviu inainte, sa vedem ce le poate capul. Daca nu votam, voteaza altii pt noi. Iar rezultatul... of of...
Corect. Mai exista un thread de genul "why we agree to pay taxes"...
Ok armele nucleare nu sunt de gluma dar sunt sigur ca intro societate voluntara am putea gasi solutii bune pentru a le pastra in siguranta. Nu ii vom bate nici cu arme nici cu legi, ca tine minte ei fac legile nu noi. Iar in violenta nu cred, tine minte sunt voluntarist, nu cred in violenta.Oricum ce ai vrea , inca o revolutie? Si apoi ce, ceilalti revolutionari sa devina noii mafioti? Nah, mai e o cale, o cale foarte pasnica sa recuperam libertatea, si aici vine in joc descentralizarea, mai ales cea financiara. Remember, ei au doar bani din deficit si din printarea banilor, daca toti oamenii renunta la monedele fiat, atunci ii batem. Acesta va fi o lupta financiara si nu una pe camp cu arme. Suntem deja in secolul 21, razboiul traditional nu mai merge, acum lupta va fi una mentala si ideologica fata de una violenta pe un camp. Daca se prabusesc banii fiat, si bancile centrale devin inexistente, atunci daca dupaia trecem la monede virtuale descentralizate, am castigat. O moneda care nu e controlata de mafiotii astia cu siguranta va schimba lumea intruna mai buna. Omul, daca are posibilitatea de a obtine ceva usor (fura) o va face. Omul, de la natura, nu este tocmai altruist. De stat este nevoie. Doar ca forma actuala de stat este complet depasita si da, a devenit o mafie.
Daca oamenii nu sunt altruisti atunci de unde crezi ca statul va fi una? E o vorba printre libertarieni: "The corrupt government is not an extraordinary state of a government, it's the normal one"Tine minte vorba asta, nu stiu de cine a fost zisa dar e una foarte adevarata. Sunt de acord, dar, din nou, sper ca UE nu ne va lasa sa ne sinucidem chiar asa glorios. Desi nu e exclus..
Si legat de "next time".. s-ar putea sa fie nu doar "much worse", ci si "sooner than expected".
E greu sa recunosc dar ai dreptate, nu imi place UE, si faptul ca sunt mafioti si mai mari , niste infometati pentru putere si vor sa controleze toata Europa. Dar in starea actuala a tarii, chiar nu avem incotro, si nimic de a pierde. Aderarea la UE defapt a fost singurul motiv care ne-a salvat tara de faliment total, insa pretul e suveranitatea financiara, economica, si in curand si cea politica. Cat timp statul ii protejeaza pe banii mei, eu am un dinte impotriva lor.
Asta ziceam si eu. Keynesianismul presupune si impozite mari pentru a controla piramidarea. Sistemul fractionar e defapt un joc piramidal ca e suportat numai de taxe si impozite. Cand e riscul unei crize, taxele mereu se majoreaza ca sa devieze riscul de prabusirii a piramidei, dar si dobanzile pica ca sa se introduca lichiditate (inflatie) in piete sa se stabilizeze cererea/oferta. Sunt destul de priceput in economie, nu stiu cititorii cat de bine cunosc economia, dar din experientele mele eu zic ca nu mai e mult, maxim 1-2 ani pana la prabusire. Cu un levier de 77:1 al FED-ului, si inflatia in Japonia e deja aproape de hiperinflatie, si semne grave in piata de petrol @47$/butoi, nu le dau mult timp. Poate mai trag de timp daca FMI-ul va emite un val de SDR-uri, in acest moment deja hiperinflatia va bate la ochi si investitori de pretutindeni se vor panica Apropo in decembrie deja sau auzit zvonuri despre discutii in FMI de a emite SDR-uri noi Nu. Unificarea taxarii inseamna ca e mai usor de urmarit, si de opinia publica, si de UE. Si cand ceva scartaie, sa poata lumea sa urle. Ca acum tu platesti 50 taxe mici, eu platesc alte 40 de taxe mici si nu prea stim unul de altul (!).
Din cate stiu faza din Franta a picat de curand.
Stiu ce insemna, dar ideea mea era sa abrogam toate impozitele ca intro societate libera nu ai cum sa colectezi impozitul fara stoarcere si santaj catre populatie. Daca nu ii santajezi cu inchisoare, nimeni pe lume nu va fi prost sa isi plateasca impozitul, astfel vedem ca intregul sistem fiscal e una criminala, care este bazata pe violenta. Piata libera va avea destule oportunitati si solutii pentru toate problemele noastre, din cate am vazut eu, statul niciodata nu a rezolvat nimic, sau chiar mai rau , a facut problema si mai mare. Toate inventiile technologice au fost inventate de intreprinzatori private: Tesla,Newton,Edison,Ford,etc Toti din sectorul privat, nu imi poti spune nici un singur pulitician care a facut vreodata ceva bun pentru omenire. Nici unul. Astfel, daca te gandesti doar 5 minute poti vedea ca nu avem nevoie de ei, deloc. Ajutoarele sociale vor fi restructurate intrun fond privat de caritate. Daca statul nu ne jefuieste 80% din venit atunci oameni o sa aiba bani sa doneze pentru cei nevoiasi. Vezi toate problemele pot fi rezolvate foarte simplu,fara ca un pulitician sa jefuieasca 80% din oricare fond. Eu cred ca e mai putin libera decat le lasa pe noi sa credem. Si nu vorbesc de trusturile stim-noi-care. Dar na, poate sunt eu paranoic la asta.
Nah, momentan e ok din parerea mea, desigur la cate critici iau PSD-isti in zilele astea, poate or sa baga si ei un OUG pentru cenzura, nu mas mira. La fel ca si cum vor sa retraga beneficiile de la revolutionari, banditii astia chiar nu au nici un strop de demnitate. De acord. In general omul politic ar trebui sa dispara. Ca e doar o capusa. Atunci doctrinele vor deveni.. romane. (Oricum, politica de la noi este gruparea lui Nasu' vs gruparea lui Varu', nu doctrine). Chiar am scris ca forma actuala de stat este depasita. In principiu statul ar trebui sa se comporte ca orice firma privata: vrei sa faci parte din aparatul de stat (parlamentar, sef de fabrica de stat, politai, name it) depui CV, dai test si vedem daca esti admis pe post sau nu. Numai ca ... cine ii va verifica? Acolo vro fi alte interese..
Asta iti incerc sa iti explic. Ne trebuie o societate voluntarista, agorica bazata pe non-violenta = anarcho-capitalism. Nu e nevoie deloc de mafioti tirani care sa ne controleze toate aspectele vietii noastre. Si astfel legile pietei ii vor obliga sa revina la realitate.. cat de cat. Si supra acciza la motorina a fost o greseala, deja se gandesc cum s-o dreaga....
Daca petrolul va ramane la 40$ atunci nu prea cred, sau o sa creasca si mai mult pentru a umple gaura din pret. Keynesianisti astia au cosmaruri daca preturile scad. Directorul FMI-ului a zis ca: "daca preturile alimentelor o sa creasca atunci saracii o sa se descurca mai bine" E o rasa noua de cretini, ori doar vor sa isi apere jocul piramidal cu anunturi de acest gen.
|
|
|
|
NeuroticFish
Legendary
Offline
Activity: 3864
Merit: 6591
Looking for campaign manager? Contact icopress!
|
|
January 07, 2015, 06:25:27 PM |
|
In primul rand as dori sa intre si altii in discutie, ar trebui sa devina mai interesant.
Da ar fi bine, din pacate libertatea nu e o idee foarte populara in tara noastra, ca multi dintre socialisti astia adora pensiile uriase si ajutoarele gratuite pe seama muncitorilor harnici. Mda.. posibil.. pacat.. Ok armele nucleare nu sunt de gluma dar sunt sigur ca intro societate voluntara am putea gasi solutii bune pentru a le pastra in siguranta.
Nu ii vom bate nici cu arme nici cu legi, ca tine minte ei fac legile nu noi. Iar in violenta nu cred, tine minte sunt voluntarist, nu cred in violenta.Oricum ce ai vrea , inca o revolutie? Si apoi ce, ceilalti revolutionari sa devina noii mafioti? Nah, mai e o cale, o cale foarte pasnica sa recuperam libertatea, si aici vine in joc descentralizarea, mai ales cea financiara.
Prin "bate" nu ma refeream la violenta, prin "arme" nu ma refeream la chestii cu care omori oameni. Si legile sunt arme. Si demonstratiile in strada sunt arme. Nu e necesara violenta in acest secol. Nu e usor, dar nu e imposibil. Ei fac legile, dar nu le pot face perfect (sa ii apere 100%), ca chiar si ei au nevoie de ele asa. Descentralizarea, daca e bine facuta, poate fi o modalitate sa ne apropiem de ceva OK, dar nu cred ca va fi bine facuta. Interesul lor nu e in directia aia. Remember, ei au doar bani din deficit si din printarea banilor, daca toti oamenii renunta la monedele fiat, atunci ii batem. Acesta va fi o lupta financiara si nu una pe camp cu arme.
Suntem deja in secolul 21, razboiul traditional nu mai merge, acum lupta va fi una mentala si ideologica fata de una violenta pe un camp.
Daca se prabusesc banii fiat, si bancile centrale devin inexistente, atunci daca dupaia trecem la monede virtuale descentralizate, am castigat.
O moneda care nu e controlata de mafiotii astia cu siguranta va schimba lumea intruna mai buna.
Da, acum vorbim aceeasi limba Daca oamenii nu sunt altruisti atunci de unde crezi ca statul va fi una? E o vorba printre libertarieni: "The corrupt government is not an extraordinary state of a government, it's the normal one"Tine minte vorba asta, nu stiu de cine a fost zisa dar e una foarte adevarata. Foarte corect. De aceea in modelul meu nu am gasit nimic pe postul de "angajator", care sa poata sa il "angajeze", "dea afara" sau recompensa/penaliza pe bugetar / parlamentar / politist / ... Asta ziceam si eu. Keynesianismul presupune si impozite mari pentru a controla piramidarea. Sistemul fractionar e defapt un joc piramidal ca e suportat numai de taxe si impozite. Cand e riscul unei crize, taxele mereu se majoreaza ca sa devieze riscul de prabusirii a piramidei, dar si dobanzile pica ca sa se introduca lichiditate (inflatie) in piete sa se stabilizeze cererea/oferta. Sunt destul de priceput in economie, nu stiu cititorii cat de bine cunosc economia, dar din experientele mele eu zic ca nu mai e mult, maxim 1-2 ani pana la prabusire. Cu un levier de 77:1 al FED-ului, si inflatia in Japonia e deja aproape de hiperinflatie, si semne grave in piata de petrol @47$/butoi, nu le dau mult timp. Poate mai trag de timp daca FMI-ul va emite un val de SDR-uri, in acest moment deja hiperinflatia va bate la ochi si investitori de pretutindeni se vor panica Apropo in decembrie deja sau auzit zvonuri despre discutii in FMI de a emite SDR-uri noi Piata de petrol are acum si o puternica componenta anti Putin (un petrol ieftin infometeaza Rusia), deci nu e reliable in calculul pentru prabusirea economiei. Valutele in schimb.. se intampla lucruri foarte ciudate care inca nu inteleg unde vor sa ajunga. De ex: SUA este clar varza si totusi $ se intareste fata de Euro. Asa ca momentan stau in banca mea, hope for the best and prepare for the worse. Stiu ce insemna, dar ideea mea era sa abrogam toate impozitele ca intro societate libera nu ai cum sa colectezi impozitul fara stoarcere si santaj catre populatie. Daca nu ii santajezi cu inchisoare, nimeni pe lume nu va fi prost sa isi plateasca impozitul, astfel vedem ca intregul sistem fiscal e una criminala, care este bazata pe violenta. Piata libera va avea destule oportunitati si solutii pentru toate problemele noastre, din cate am vazut eu, statul niciodata nu a rezolvat nimic, sau chiar mai rau , a facut problema si mai mare. Toate inventiile technologice au fost inventate de intreprinzatori private: Tesla,Newton,Edison,Ford,etc Toti din sectorul privat, nu imi poti spune nici un singur pulitician care a facut vreodata ceva bun pentru omenire. Nici unul. Nu m-am gandit foarte mult la asta si la prima vedere tind sa iti dau (un pic surprins) dreptate. Desi.. cine va finanta armata, de exemplu? Astfel, daca te gandesti doar 5 minute poti vedea ca nu avem nevoie de ei, deloc.
Ajutoarele sociale vor fi restructurate intrun fond privat de caritate. Daca statul nu ne jefuieste 80% din venit atunci oameni o sa aiba bani sa doneze pentru cei nevoiasi.
Vezi toate problemele pot fi rezolvate foarte simplu,fara ca un pulitician sa jefuieasca 80% din oricare fond.
Bun, nu am nevoie nici de o secunda pt asta De aceea incerc sa creez un model de stat care sa functioneze ca un SRL. Nah, momentan e ok din parerea mea, desigur la cate critici iau PSD-isti in zilele astea, poate or sa baga si ei un OUG pentru cenzura, nu mas mira.
Nah, se face pe piata libera, ca pe vremea lui Bombo: se cumpara masiv spatiu de reclama in ziare. Un ziar nu va vorbi de rau propriul finantator, ar fi "bad business". La fel ca si cum vor sa retraga beneficiile de la revolutionari, banditii astia chiar nu au nici un strop de demnitate.
Aici e discutabil. Clar avem mult mai multi beneficiari decat revolutionari. Ar fi bine sa se mai curete bugetul de capuse. Dar sa retraga la toti ar fi o idiotenie imensa si ar pierde mult capital electoral, nu cred... Asta iti incerc sa iti explic. Ne trebuie o societate voluntarista, agorica bazata pe non-violenta = anarcho-capitalism. Nu e nevoie deloc de mafioti tirani care sa ne controleze toate aspectele vietii noastre.
Mah, de cineva care sa dea legi e nevoie. De cineva care sa apere granita e nevoie. De cineva care sa verifice traficul, hotii din apartamente, samd e nevoie. Crezi ca o vor face voluntari? Pe gratis? Daca petrolul va ramane la 40$ atunci nu prea cred, sau o sa creasca si mai mult pentru a umple gaura din pret.
Keynesianisti astia au cosmaruri daca preturile scad.
In momentul cand Putin cade, pretul va urca. Poate si mai devreme. Nu stiu cat de mult, ca in ecuatie mai sunt si gazele de sist americane, dar arabii (de fapt firmele americane din Arabia) asteapta un semn sa inchida un pic robinetul. Directorul FMI-ului a zis ca: "daca preturile alimentelor o sa creasca atunci saracii o sa se descurca mai bine"
E o rasa noua de cretini, ori doar vor sa isi apere jocul piramidal cu anunturi de acest gen.
Da, si alti cretini le publica in ziare. Jocul piramidal va mai tine mult timp. Toata lumea vrea la bursa, iar acolo .. incepe jocul. Restul.. sunt doar pioni care il intretin, bineinteles ca pe banii nostri.
|
|
|
|
BitcoinFreak12 (OP)
Newbie
Offline
Activity: 42
Merit: 0
|
|
January 07, 2015, 07:27:22 PM Last edit: January 07, 2015, 07:59:39 PM by BitcoinFreak12 |
|
Piata de petrol are acum si o puternica componenta anti Putin (un petrol ieftin infometeaza Rusia), deci nu e reliable in calculul pentru prabusirea economiei. Valutele in schimb.. se intampla lucruri foarte ciudate care inca nu inteleg unde vor sa ajunga. De ex: SUA este clar varza si totusi $ se intareste fata de Euro. Asa ca momentan stau in banca mea, hope for the best and prepare for the worse.
Da insa nu cred ca piata a fost manipulata de data aceasta, adica in sensul ca pretul a fost doborat intentionat. Ci mi se pare mai plauzibil teoria ca din cauza ca QE3-ul din SUA incepe sa isi termina efectul , pur si simplu economia lor a fost drogata cu inflatie, si acum ca incep faza de "tapering", economia lor se incetineste si se vor da inapoi in recesiune. Singurul fapt pentru care dolarul american creste e ca toata lumea asteapta o recuperare miraculoasa a lor, fiindca restul lumii inca e in recesiune, dar dupa ce isi dau seama cat de amar e adevarul , se va prabusi schema lor. In orice caz au promis o crestere in dobanda pentru vara din anul acesta, sa vedem ce scuze o sa ne dau faptului ca nu se pot majora dobanzile. Cu o dobanda de doar 3% SUA va da faliment intro saptamana No chance, QE4 va urma in loc de dobanzi uriase, si atunci piata de petrol va reveni inapoi la niveluri stabile, temporar, pana ce prabusirea finala nu va avea loc, ca in acel moment totul se va prabusi. Nu m-am gandit foarte mult la asta si la prima vedere tind sa iti dau (un pic surprins) dreptate. Desi.. cine va finanta armata, de exemplu?
Fara banci centrale nu ar exista nici un razboi. Toate razboaiele sunt finantate de banci centrale si inflatie. In era antica romana, senatorii stiau ca agresiunea militara a lor nu poate fi finantat din impozite, ca populatia de atunci nu suporta tiranii contrar al celei curente, astfel au gasit o idee brilianta, au inceput sa plateasca soldatii cu monede de argint al carei compozitie continea din ce in ce mai putin argint si in ce in ce mai mult fier. Practic era o inflatie foarte vicleana si ascunsa. In era cruciadelor, bisericile au confiscat tot aurul si leau dat monede de cupru la populatie care la fel ere din ce in ce mai devaluat datorita inflatiei. Practic nici un razboi nu poate fi finantat din taxe ca altfel ar costa 90-95%, si populatia nu e atat de fraier sa suporte o astfel de initiativa. Deci bancile centrale au inventat cheltuielile din deficit. Napoleon, Razboaiele mondiale (Chase Bank a finantat Germania),etc Obligatiunile de razboi sunt o afacere foarte buna din pacate... Nah, se face pe piata libera, ca pe vremea lui Bombo: se cumpara masiv spatiu de reclama in ziare. Un ziar nu va vorbi de rau propriul finantator, ar fi "bad business".
Cine sau ce e Bombo. Scz dar habar nam Aici e discutabil. Clar avem mult mai multi beneficiari decat revolutionari. Ar fi bine sa se mai curete bugetul de capuse. Dar sa retraga la toti ar fi o idiotenie imensa si ar pierde mult capital electoral, nu cred...
Inteleg, dar daca sunt asa de ingrijorati de frauda, de ce nu incep curatarea din odaia lor. Sunt sigur ca gasim mai multi infractori din PSD decat din grupul revolutionarilor. Apropo cum ramane cu anchetele celor care au luat pensii de invaliditate insa erau apti pentru munca, pe ei de ce nu ii anchetam? Aaa, pai da ei sunt votantii lor si au imunitate criminala. Dar cred ca acesta actiune mai are un mesaj, si anume jignirea totala revolutionarilor, adica acum 20 de ani oamenii au murit pe strazi si au fost impuscati de javrele comuniste. Iar acum 20 de ani au trecut si acum 1 luna inainte de alegeri oamenii cantasera Internationala pe strada si inca mai avem javre rosii in politica. E o jignire totala, isi bat joc de cei care si-au dat viata pentru libertate si familiile lor. Mah, de cineva care sa dea legi e nevoie. De cineva care sa apere granita e nevoie. De cineva care sa verifice traficul, hotii din apartamente, samd e nevoie. Crezi ca o vor face voluntari? Pe gratis?
Acel cineva va fi mereu un tiran. Nu vei gasi niciodata un lider cinstit. Pana si cei monarhisti din PNL au un vis prea idealist si prost planificat. Sau au uitat deja revolutia din 1907 ? Nu pe gratis ma, e anarcho capitalism, totul ar costa bani, care e drept, tinand cont ca nimic nu e pe gratis, si nu e cinstit sa furi de la altul sa primesti chestii pe gratis. Ajutoarele sociale sunt doar o forma legala a jafului. Intrun sistem agoric si privatizat, ar exista companii specifice care ar supraveghea ordinea, nu e nevoie deloc de tirani. "Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte, În care te-adânciră barbarii de tirani"Tineti minte numai aceste 2 versuri, si sa invatam din ele In momentul cand Putin cade, pretul va urca. Poate si mai devreme. Nu stiu cat de mult, ca in ecuatie mai sunt si gazele de sist americane, dar arabii (de fapt firmele americane din Arabia) asteapta un semn sa inchida un pic robinetul.
Putin nu o sa cada, ca el isi poate permite dobanzi de 17% ca sa combata inflatia, SUA da faliment pana si cu 3%. Daca SUA pica, intregul sistem Keynesian va pica. BRICS-ul sa trezit si isi ia masori drastice sa opreasca hiperinflatia pe teritoriul lor (marirea rezervelor de aur in mod drastic si marirea dobanzilor si vinderea obligatiunilor putrezite din SUA). Iar noi vom fi cei care o sa o belim. Elvetienii tampiti au votat jos referendumul referitor la marirea rezervelor lor de aur.Germania nu isi primeste inapoi rezervele de la SUA, numai intrun increment de 2 tone/an sau asa ceva. Iar noi cumparam EUR-ul ca nebunul sa ne pregatim la intrarea in zona euro si mai luam si credite de la FMI. Habar nau astia ce catastrofa e pe orizont. Jocul piramidal va mai tine mult timp.
Nope , nu mai e mult, maxim 2 ani, in acest an o sa cumpar multi bitcoini de indata ce se va stabiliza pretul putin, ca inca nu am apucat sa cumpar din cauza deprecierii severe din ultimii 2 luni. A fost o decizie buna, dar in curand nici nu o sa mai bag in seama pretul ca, prabusirea e atat de aproape, incat o sa fiu nevoit sa investesc in bitcoin a.s.a.p
|
|
|
|
|