Merhaba arkadaşlar bir meraktır 2-3 gundur internette coin sistemleri hakkında ne bulduysam okudum birkaç video izledim en son buraya rastladım elimden geldiğince konulara baktım ama bazı soruların cevabını ya bulamadım yada net bir cevap bulamadım.Bu madencilik işine biraz kafa yordum ama çoğu kişi artan zorluklarla bitcoinde kazanmanın elektrik sarfiyatını bile karşılayamaz hale geldiğini ve madencilerin altcoinsistemlerine yöneldiği vb.konuları okudum. Benim sorum ise bu miner cihazlarından hangisi uygun olur ve uygun bir şekilde nasıl temin edebilirim.(Hangi cihaz hızına göre ne kadar kazandırır bakabiliceğim bir site varmı birkaç similatör sitesi buldum yabancı ama doğrumu ölçüyor yanlışmı emin olamadım)(Amazona göz gezdirdim ama gümrük vb. bir sürü sorunla ilgili yazı gördüm.)Bu cihazların internet ile bağlantısı illa modemden ethernet kablosu çekilerekmi yapılıyor kablosuz ağ ilede yapılabiliyormu ve bu miner cihazları misal sadece bitcoine göre üretililiyor ve diğer coin sistemlerinde çalışmıyormu yoksa tüm coin sistemlerinde kullanılabilirmi bu sorulara yardımcı olursanız çok makbule geçer
Öncelikle aramıza hoşgeldin. Bende yeniyim o yüzden sana genel bilgi vermek istiyorum. Zaten diğer tecrübeli arkadaşlarımız sana daha ayrıntılı bilgiyi verirler.
Öncelikle şunu belirtmekte fayda var madencilik çok zordur. Eğer gerçekten bir cihaz alıp havuzlarda madencilik yapmayı düşünüyorsanız (zira tek başına madencilik zordur) forumun pazar alanı bölümünden ikinci el bir s3 yada s4 miner alabilirsiniz. Orada satan arkadaşlar size özellikleri ve kazançları hakkında bilgi verebilir. Ayrıca bu siteden
https://bitinfocharts.com/ ,
http://www.coinwarz.com/cryptocurrency hızlarına , elektrik sarfiyatlarına ve kazançlarına bakabilirsiniz.
Yurtdışından cihaz almanızı ben önermiyorum. Gümrük sıkıntısı olabilir ve inanın çok pahalıya gelir. Gelme süreside uzun olduğundan gelene kadar kar edemezsiniz. Bu forumda çok güvenilir üyeler var onlardan 2.el almanızı tavsiye ederim.
İnternet bağlantısı ile ilgili bilgim yok
Cihaz hangi algoritma ile çalışıyorsa o algoritma ile üretilen coinleri kazabilir. Yani siz ne kazmak istiyorsanız ona yönelik bir alet almanız gerekir.