Bitcoin Forum
December 11, 2016, 04:39:38 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Enabling a second gfx?  (Read 1071 times)
pindis
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 150



View Profile
May 22, 2011, 01:50:10 PM
 #1

Hi guys I have a 6850 and a 5770.

Atm the 5770 runs in the 16x pci port while the 6850 runs in 4x. I have reinstalled drivers to 11.5 and sdk to 2.4. But I'm yet to see my 6850 pop up in guiminer Sad

When i go to catalyst I and watch under information, it says it's there, but disabled.

I tried searching a bit, and didn't find anything. So I hope there's a gentle soul here that would help me our, will even donate 0.5 btc Smiley

Donations:
LTC: LL6DznTetC6Xi6YZtLsYQ9QPoxFfoRcNx2 BTC: 1HNUCrSPQ3b8fTnZiZgFTDisnbNuSxwdRc XPM: AQS7ttCZXFU4HUTFo8BmB4wrAfb8NxSuJF
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481431178
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481431178

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481431178
Reply with quote  #2

1481431178
Report to moderator
1481431178
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481431178

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481431178
Reply with quote  #2

1481431178
Report to moderator
Sonata
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 40


View Profile
May 22, 2011, 02:04:24 PM
 #2

You need to trick Windows into thinking that you have a monitor plugged into your other card.  Windows requires at least one display to be plugged into a card before it turns on/activates itself.  You can solve this by plugging in a monitor, starting GUIMiner and start mining, then unplugging the monitor, or just create a dummy VGA plug, which does the same thing, except you don't have to keep unplugging monitors. (http://soerennielsen.dk/mod/VGAdummy/index_en.php)

Donate to: 1FY4jkfpr3KfVQrvDXW3HbYzTgLnawY4zf
pindis
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 150



View Profile
May 22, 2011, 02:16:20 PM
 #3

You need to trick Windows into thinking that you have a monitor plugged into your other card.  Windows requires at least one display to be plugged into a card before it turns on/activates itself.  You can solve this by plugging in a monitor, starting GUIMiner and start mining, then unplugging the monitor, or just create a dummy VGA plug, which does the same thing, except you don't have to keep unplugging monitors. (http://soerennielsen.dk/mod/VGAdummy/index_en.php)

Thanks alot buddy! Smiley

EDIT: donation coming in your way!

Donations:
LTC: LL6DznTetC6Xi6YZtLsYQ9QPoxFfoRcNx2 BTC: 1HNUCrSPQ3b8fTnZiZgFTDisnbNuSxwdRc XPM: AQS7ttCZXFU4HUTFo8BmB4wrAfb8NxSuJF
Sonata
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 40


View Profile
May 22, 2011, 02:43:30 PM
 #4

No problem, and thanks for the first donation!

Donate to: 1FY4jkfpr3KfVQrvDXW3HbYzTgLnawY4zf
bobR
Member
**
Offline Offline

Activity: 112


View Profile
May 22, 2011, 02:52:13 PM
 #5

See this thread if you just want to buy a vga dummy plug

http://forum.bitcoin.org/index.php?topic=8325.0
landshark
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6



View Profile
May 22, 2011, 03:42:52 PM
 #6

One other thing you might want to know...

When you go to buy the resistors, you will notice that you have a choice of several different wattage ratings.

1/8w, 1/4, 1/2 and so on.

I built mine successfully using 75ohm, 1/4w, 2% tolerance resistors.

So, I know these work with my second 6870 card.

If you can't find these exactly, you might try a different ohm rating such as 68ohm or 100ohm...1/4 or 1/2w rated.

I have read that other people have had success with these combinations.

Tolerance does not seem to be a big factor in choosing a resistor for this purpose... but personally, I wouldn't go higher than 5% just to be safe.

Good luck and happy mining!




Feed the shark! - 1Mkh9kzAViQXMw27LZvjftzX4otsvY55jT
pindis
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 150



View Profile
May 22, 2011, 03:44:32 PM
 #7

One other thing you might want to know...

When you go to buy the resistors, you will notice that you have a choice of several different wattage ratings.

1/8w, 1/4, 1/2 and so on.

I built mine successfully using 75ohm, 1/4w, 2% tolerance resistors.

So, I know these work with my second 6870 card.

If you can't find these exactly, you might try a different ohm rating such as 68ohm or 100ohm...1/4 or 1/2w rated.

I have read that other people have had success with these combinations.

Tolerance does not seem to be a big factor in choosing a resistor for this purpose... but personally, I wouldn't go higher than 5% just to be safe.

Good luck and happy mining!





Thanks for the input, but I don't mind just attaching my HDMI in my screen and deplug it once its started Shocked)

Donations:
LTC: LL6DznTetC6Xi6YZtLsYQ9QPoxFfoRcNx2 BTC: 1HNUCrSPQ3b8fTnZiZgFTDisnbNuSxwdRc XPM: AQS7ttCZXFU4HUTFo8BmB4wrAfb8NxSuJF
Adeq
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 17



View Profile
May 22, 2011, 06:27:55 PM
 #8

The 5-second VGA Dummy Plug (by zorinaq)
http://blog.zorinaq.com/?e=11

Donations: 1CR7sV1RBJjRADTefhzBfwe4gJ3BHntN1P
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!